DGF corrosive fluid ATEX

  • DGF Krahnen bijtende stoffenzuiger met persluchtaandrijving
  • DGF Krahnen bijtende stoffenzuiger achterzijde
  • DGF Krahnen bijtende stoffenzuiger met ATEX
Krahnen

DGF corrosive fluid ATEX

Wanneer u bijtende vloeistoffen moet zuigen adviseren wij de DGF corrosive fluid. De Krahnen DGF corrosive fluid is een mobiele perslucht vloeistofzuiger die zowel agressieve vloeistoffen (zuren, logen) als brandbare vloeistoffen aankan met behulp van zijn verschillende filteropties. De machine is met name geschikt voor vloeistoffen, heeft 40 liter inhoud en is gecertificeerd met ATEX Zone 1/2/21/22.

Filteropties

Wat deze stofzuiger zo breed inzetbaar maakt is het actieve koolstoffilter: er zijn verschillende patronen voor beschikbaar waardoor de machine de vloeistoffen veilig kan verwerken. De standaard is geschikt voor oplossingen, brandstoffen, polaire en apolaire stoffen; daarnaast is er een patroon geïmpregneerd met zuur om alkaliën op te zuigen; ten slotte is er een filter geïmpregneerd met base om zuren met hoge concentraties te kunnen filteren. Mochten er speciale verzoeken zijn is dit ook mogelijk op aanvraag.

Veiligheidsonderdelen en bedieningseisen

Deze vloeistofzuiger is volledig antistatisch, dus alle elektrostatische lading wordt veilig afgevoerd. Ook bevat de machine een vacuümmeter voor filtercontrole zonder contact met de bijtende stoffen. Mocht blijken dat het filter verstopt is, dan kan deze zonder gereedschap worden verwisseld door de klemmen van de stofzuiger los te maken, het oude filter eruit te schuiven en de nieuwe er in te schuiven. De vlotter en RVS afvoerkogelkraan maken het mogelijk om de vloeistofzuiger op tijd te legen zonder contact met de bijtende stoffen voor de gebruiker. Andere speciale onderdelen zijn de aardingsklem, RVS frame, en vul-indicator om de machine veilig te houden.

De bediener moet bekend zijn met het type en de eigenschappen van het aangezogen materiaal en de mogelijke risico’s wat betreft de verhoogde elektrostatische lading als gevolg van het stoftransport. Bij het opzuigen van problematische stoffen moet het apparaat ook met de bijbehorende aardingsklem worden geïntegreerd in de operationele potentiaalvereffening.

Toepassingen:

Dankzij een uitgebreid assortiment van accessoires zoals een kierenzuiger, zuigmond en zuigstang zijn er ondenkbaar veel manieren om de DGF corrosive fluid ATEX toe te passen. Ook kan de bijtende vloeistofzuiger zowel mobiel als in een vaste opstelling worden benut dankzij het modulaire principe. Voor een centrale stofzuiger zijn er slangen beschikbaar van 5 meter om de zuren op een veilige manier te verplaatsen.

Vanwege zijn eigenschappen past deze vloeistofzuiger goed in omgevingen zoals autofabrieken en -garages, de mest industrie, de schoonmaakindustrie, de farmaceutische industrie, de batterijenindustrie en andere chemische procesindustrieën.

Voordelen van deze bijtende vloeistofzuiger:

  • Zeer lage luchtdruk consumptie
  • Kan gemakkelijk worden ingebouwd of mobiel worden toegepast
  • Grote hoeveelheid bijpassende accessoires
  • Verschillende patronen met actieve koolstof beschikbaar
  • Weinig materiaalslijtage, kostenefficiënt

Offerte aanvragen Digitaal advies gesprek

Merk:
Krahnen
Model:
DGF corrosive fluid ATEX
Aantal motoren1
Benodigde werkdruk4 bar
Vereiste luchtlevering34 m3/uur
ATEX Zone1/2/21/22
Max. luchtdebiet145 m³ / uur
Max. onderdruk2.447 mmH2O
Type filterAK
Inhoud vuilcontainer40 liter
Inlaat diameterDN38/50
Geluid debiet72 dB (A)
Afmetingen930x560x1150 cm
Gewicht32 kg
LedigingAfvoerkogelkraan

Industriële stofzuigers van Atimo Nederland

Advies nodig?

Vindt u het lastig te bepalen welke industriële stofzuiger het meest geschikt is voor uw bedrijfssituatie en heeft u hierbij advies nodig? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op. Wij kijken graag samen en vrijblijvend met u naar de geschikte zuigoplossing voor uw stofprobleem!

Neem contact op

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen

Technisch deskundig advies

Landelijk servicenetwerk

Gerenommeerde merken

Vakkundige installatie