NEF 230/2 aggressive fluid vloeistofzuiger

  • bijtende vloeistofzuiger NEF voorkant Atimo
  • bijtende vloeistofzuiger NEF achterkant Atimo
  • filter actief koolstof voor bijtende vloeistofzuiger
Krahnen

NEF 230/2 aggressive fluid vloeistofzuiger

De mobiele en robuuste NEF vloeistofzuigerlijn is geschikt om bijtende vloeistoffen mee op te zuigen. Het gaat enkel om stoffen die niet brandbaar zijn, zoals fluorwaterstofzuur of salpeterzuur. Deze stofzuiger is namelijk niet ATEX gecertificeerd. Stofzuigers die dit wel kunnen zijn de DGF en EGF stofzuiger.

Deze industriële stofzuiger is geschikt voor meerdere soorten bijtende vloeistoffen dankzij verschillende patroonfilters. Er zijn drie variaties van deze stofzuiger met verschillen in Voltaandrijving, container-inhoud en gewicht.

Deze NEF vloeistofzuiger bevat maximaal 2 kW vermogen dankzij zijn twee krachtige motoren. Er zijn twee maten waarin deze industriële stofzuiger verkrijgbaar is: 40 liter en 60 liter. De stofzuiger is werkzaam op 230 V krachtstroom.

Filteropties

Het actieve koolstoffilter voor deze industriële vloeistofzuiger is beschikbaar in een aantal variaties. De poriën in de koolstof met speciale samenstelling adsorberen de dampen van de bijtende stoffen uit de lucht voordat deze word uitgeblazen. Zo kan de stofzuiger verschillende bijtende stoffen probleemloos opzuigen. Het standaard patroonfilter is geschikt voor het opzuigen van oplosmiddelen, polaire en apolaire stoffen; daarnaast is er een patroon om alkaliën te filteren; ten slotte is er een om zuren met hoge concentraties op te kunnen zuigen.

Het is van belang dat de gebruiker van de stofzuiger bewust omgaat met de verschillende materialen die opgezogen worden. Het combineren van verschillende stoffen kan leiden tot onvoorspelbare reacties zoals snelle opwarming in het filter en de container. Het mengen van opgezogen vloeistoffen en het gebruik van het juiste soort filter is de verantwoordelijkheid van de gebruiker.

Bediening en veiligheid

Deze vloeistofzuiger bevat een aantal veiligheidscomponenten zodat de gebruiker geen contact hoeft te maken met de bijtende stoffen in de stofzuiger. Zo heeft de machine een vlottersysteem om de stofzuiger automatisch te stoppen wanneer de container vol is. Ook hoeft de container niet opengemaakt te worden om deze te ledigen; de vloeistofzuiger heeft een afvoerkogelkraan van roestvrij staal die enkel open hoeft te worden gedraaid. De machine is gefabriceerd uit polypropeen, PVC en RVS, wat allemaal bestand is tegen bijtende stoffen.

Het filter raakt langzaamaan gevuld met damp en moet uiteindelijk vervangen worden. Wanneer deze vol is zal de damp ontsnappen via de uitlaat zonder filtering, wat je zou gaan ruiken. Wanneer het filter vol is kan deze zonder gereedschap en met de juiste beschermingsmiddelen worden verwijderd.

De bediener moet bekend zijn met het type en de eigenschappen van het aangezogen materiaal en de mogelijke risico’s wat betreft de verhoogde elektrostatische lading als gevolg van het stoftransport. Zoals benoemd is deze stofzuiger niet ATEX-gecertificeerd, waardoor er geen brandbare vloeistoffen mee kunnen worden opgezogen.

Toepassingen en accessoires

De NEF is goed aan te passen aan zijn omgeving en klus. Het is mogelijk om de stofzuiger in te bouwen in een systeem of aan te sluiten op leidingwerk om een groot oppervlakte te kunnen reinigen vanuit een vaste positie. De industriële vloeistofzuiger kan worden geleverd op een rolwagen waardoor hij zeer mobiel kan worden ingezet.

Er zijn ook een aantal accessoires beschikbaar om de stofzuiger mee uit te bereiden. Een langere zuigslang kan ervoor zorgen dat de stofzuiger een verder bereik heeft. Met hulpstukken zoals een kierenzuiger kan de stofzuiger ook moeilijkere plekken zoals op machines stofzuigen. Ook is er een vloerzuigmond beschikbaar om oppervlaktes schoon te maken. Voor meer informatie over verschillende hulpstukken kunt u contact met ons opnemen.

Offerte aanvragen Digitaal advies gesprek

Merk:
Krahnen
Model:
NEF 230/2 aggressive fluid vloeistofzuiger
Spanning230 Volt
Aantal motoren2
Vermogen2,0 kW
Max. luchtdebiet295 m3 / uur
Max. onderdruk2.243 mmH2O
Type filterAK
Inhoud vuilcontainer40 / 60 liter
Inlaat diameterDN38/50
Geluid debiet71 dB (A)
Afmetingen920x600x1300 cm / 810x600x1280 cm
Gewicht46 / 60 kg
LedigingAfvoerkogelkraan

Industriële stofzuigers van Atimo Nederland

Advies nodig?

Vindt u het lastig te bepalen welke industriële stofzuiger het meest geschikt is voor uw bedrijfssituatie en heeft u hierbij advies nodig? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op. Wij kijken graag samen en vrijblijvend met u naar de geschikte zuigoplossing voor uw stofprobleem!

Neem contact op

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen

Technisch deskundig advies

Landelijk servicenetwerk

Gerenommeerde merken

Vakkundige installatie