NEF 2,2 kW aggressive fluid vloeistofzuiger

  • NEF 2,2 kW bijtende vloeistofzuiger voorkant
  • NEF 2,2 kW bijtende vloeistofzuiger achterzijde koppel
  • filter actief koolstof voor bijtende vloeistofzuiger
Krahnen

NEF 2,2 kW aggressive fluid vloeistofzuiger

De mobiele en robuuste NEF vloeistofzuigerlijn is geschikt om bijtende vloeistoffen mee op te zuigen. Het gaat enkel om stoffen die niet brandbaar zijn, zoals fluorwaterstofzuur of salpeterzuur. Deze stofzuiger is namelijk niet ATEX gecertificeerd. Stofzuigers die dit wel kunnen zijn de DGF en EGF.

Deze industriële stofzuiger kan met verschillende patroonfilters worden uitgebreid om zo meerdere soorten bijtende vloeistoffen te kunnen zuigen. Er zijn drie variaties van de NEF met verschillen in voltaandrijving, container-inhoud en gewicht.

Deze NEF vloeistofzuiger bevat 2,2 kW vermogen en is werkzaam op 400 V krachtstroom. De opvangcontainer heeft ruimte voor 40 liter vloeistof. Wanneer deze stofzuiger vol zit kan hij gemakkelijk en snel geleegd worden met behulp van de afvoerkogelkraan.

Filteropties

Het actieve koolstoffilter voor deze industriële vloeistofzuiger is beschikbaar in een aantal variaties. De poriën in de koolstof met speciale samenstelling adsorberen de dampen van de bijtende stoffen uit de lucht voordat deze word uitgeblazen. Zo kan de stofzuiger verschillende bijtende stoffen probleemloos opzuigen. Het standaard patroonfilter is geschikt voor het opzuigen van oplosmiddelen, polaire en apolaire stoffen; daarnaast is er een patroon voor om alkaliën op te zuigen; te slotte is er een om zuren met hoge concentraties te kunnen filteren.

Het is van belang dat de gebruiker van de stofzuiger bewust omgaat met de verschillende materialen die opgezogen worden. Het mixen van verschillende stoffen kan leiden tot onvoorspelbare reacties zoals snelle opwarming in het filter en de container. Het combineren van opgezogen vloeistoffen en het juiste soort filter is de verantwoordelijkheid van de gebruiker.

Bediening en veiligheid

Deze vloeistofzuiger bevat een aantal veiligheidscomponenten zodat de gebruiker geen contact hoeft te maken met de bijtende stoffen in de stofzuiger. Zo is de machine uitgerust met een vlottersysteem om de stofzuiger te stoppen wanneer de container vol is. Ook hoeft de container niet opengemaakt te worden om deze te legen; de vloeistofzuiger heeft een afvoerkogelkraan van roestvrij staal die enkel opengedraaid hoeft te worden. De machine is gemaakt van polypropeen, PVC en RVS, wat allemaal bestand is tegen bijtende stoffen.

Het filter raakt langzaamaan gevuld met damp en moet uiteindelijk vervangen worden. Wanneer deze vol is zal de damp ontsnappen via de uitlaat zonder filtering, wat je zou gaan ruiken. Wanneer deze toe is aan vervanging kan het filter zonder gereedschap en met de juiste beschermingsmiddelen worden verwijderd.

De bediener moet bekend zijn met het type en de eigenschappen van het aangezogen materiaal en  de mogelijke risico’s wat betreft de verhoogde elektrostatische lading als gevolg van het stoftransport. Zoals benoemd is deze stofzuiger niet ATEX-gecertificeerd, waardoor er geen brandbare vloeistoffen mee kunnen worden opgezogen.

Toepassingen en accessoires

De NEF is op diverse manieren aan te passen aan zijn omgeving en klus. Hij is geschikt om in te bouwen in een systeem of aan te sluiten op leidingwerk om vanuit vaste positie bij te dragen aan een schone omgeving. De industriële vloeistofzuiger wordt geleverd op een rolwagen waardoor hij zeer mobiel kan worden ingezet.

Er zijn verschillende accessoires beschikbaar om de stofzuiger mee uit te bereiden. Een langere zuigslang kan zorgen voor een groter bereik van de stofzuiger. Met hulpstukken zoals een  kierenzuiger kan de stofzuiger ook moeilijkere plekken stofzuigen. Ook is er een vloerzuigmond beschikbaar om oppervlaktes schoon te maken. Voor meer informatie over verschillende hulpstukken kunt u contact met ons opnemen.

Offerte aanvragen Digitaal advies gesprek

Model:
NEF 2,2 kW aggressive fluid vloeistofzuiger
Spanning400 Volt
Aantal motoren1
Vermogen2,2 kW
Max. luchtdebiet315 m3 / uur
Max. onderdruk1.937 mmH2O
Type filterAK
Inhoud vuilcontainer40 liter
Inlaat diameterDN38/50
Geluid debiet67 dB(A)
Afmetingen1250x615x1090 cm
Gewicht85 kg
LedigingAfvoerkogelkraan

Industriële stofzuigers van Atimo Nederland

Advies nodig?

Vindt u het lastig te bepalen welke industriële stofzuiger het meest geschikt is voor uw bedrijfssituatie en heeft u hierbij advies nodig? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op. Wij kijken graag samen en vrijblijvend met u naar de geschikte zuigoplossing voor uw stofprobleem!

Neem contact op

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen

Technisch deskundig advies

Landelijk servicenetwerk

Gerenommeerde merken

Vakkundige installatie