Blog

Bij Atimo Nederland kunt u terecht voor een zuigoplossing voor vrijwel elk stofprobleem. In deze blog leest u het laatste nieuws over stof en stofvrij werken!

Olie verwijderen met een krachtige oliezuiger

Olie komt in verschillende hoeveelheden en in verschillende industrieën voor. Een bekend voorbeeld van een industrie waarin veel olie wordt gebruikt is de metaalindustrie. Binnen deze industrie gebruiken draai- en freesbanken tijdens het productieproces olie- en koelmiddelen. De olie wordt veelal vervuild door spaanders en krullen. Wanneer men deze vervuilde olie wilt verwijderen en de olie wilt hergebruiken, kan men een krachtige oliezuiger inzetten. Een krachtige oliezuiger die hier zeer geschikt voor is, is de Technoil 220 IF, welke wij recentelijk bij een klant in de metaalindustrie hebben mogen leveren.

Stofzuiger reparatie bij Atimo

Industriële stofzuigers worden ingezet voor het opzuigen van diverse soorten stof, restmateriaal en afval. Deze stoffen komen vrij tijdens verschillende productiewerkzaamheden en kunnen veel overlast en zelfs gezondheidsrisico’s veroorzaken. Het opzuigen van deze stoffen zorgt voor een veilige en gezonde werkomgeving. Maar wat als uw industriële stofzuiger stuk is of onderhoud nodig heeft?

Stofafzuiging houtbewerking

Hout is één van de meest gebruikte en oudste bouwmaterialen die wij hier in Nederland kennen. Hout wordt gebruikt voor pallets, meubels, boten, deuren, ramen, etc. Hout wordt ook veel bewerkt. En bij het bewerken van hout komen veel stoffen vrij, welke bijvoorbeeld kunnen bestaan uit houtmot, fijnstof, zaagsel en houtsnippers. Wanneer men deze vrijkomende stoffen niet veilig afzuigt, gaan deze stoffen in de werkomgeving zweven en dwarrelen, waardoor medewerkers of leerlingen deze kunnen inademen. Ook kan het veel hinder veroorzaken bij de uit te voeren werkzaamheden, zoals prikkende ogen en kriebels in de keel.

Vloer frezen

Wanneer u bezig bent oppervlaktebehandeling of vloeren frezen, heeft u ongetwijfeld te maken met grote hoeveelheden vrijkomende stoffen. Deze stoffen komen bijvoorbeeld vrij tijdens het gebruiken van schuur- en slijpmachines en zijn onontkoombaar. Wanneer deze stoffen niet worden opgezogen, kunnen deze voor veel overlast zorgen of zelfs leiden tot gezondheidsrisico’s. Een industriële stofzuiger van Atimo biedt uitkomst.

ATEX stofzuiger met 3 filters: uniek en mogelijk bij Atimo!

Een ATEX stofzuiger met 3 filters, namelijk een hoofdfilter in stofklasse M, een HEPA H14 veiligheidsfilter en een actief koolfilter. Een combinatie die nog niet eerder voorgekomen is. Uniek en mogelijk bij Atimo!

Pneumatisch transport

Pneumatisch transport is een systeem ontwikkeld voor het verplaatsen van granulaat, korrels en vast materiaal van punt A naar punt B, uitsluitend door het gebruiken van vacuüm. Het pneumatisch systeem is volledig gesloten, om ieder risico op contaminatie als gevolg van productdispersie tijdens transport te voorkomen.

Het eenvoudig schoonzuigen van grote vloeren in sporthallen en werkruimtes

Industriële stofzuigers worden dagelijks ingezet voor het opzuigen van allerlei soorten stof en restmateriaal. Stof kan zich overal in de omgeving verplaatsen: tussen de krapste kieren, bovenop hoge stellingen, op machines, maar natuurlijk ook op de grond. Stof dat zich op de vloer verzameld heeft, is zeer effectief op te zuigen. Bij Atimo hebben we hier een speciale stofzuiger accessoire voor: de voorzetzuigmond!

Service voor iedere industriële stofzuiger

Voor een grote producent van hoogwaardig Alumina is Atimo Nederland al jaren de leverancier van industriële stofzuigers. Tijdens de productieprocessen van deze producent komen allerlei stoffen vrij, waaronder betonstof, droge fijnstoffen en cementstof.

Straalgrit hergebruiken

Straalgrit is een veel gebruikt middel binnen verschillende industrieën om objecten te ontdoen van allerlei soorten restdeeltjes verf en roest. Zo wordt hiervoor bijvoorbeeld veel straalgrit van staal ingezet. Deze vorm van straalgrit kan heel goed hergebruikt worden. Dit is veelal ook wenselijk, omdat dit een aanzienlijke kostenbesparing oplevert. Echter is straalgrit ontzettend zwaar, waardoor het scheppen van straalgrit de voorkeur veelal niet heeft. Dit neemt veel tijd in beslag en is slecht voor de gezondheid van medewerkers. Een straalgrit stofzuiger kan hier een oplossing bieden!

Processierups wanneer actief

De eikenprocessierups, ook wel de processierups genoemd, is een kleine behaarde rups die in Nederland al jaren voor veel overlast zorgt. Deze kleine rups leeft in groepen bijeen en nest zich in eikenbomen.

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen

Technisch deskundig advies

Landelijk servicenetwerk

Gerenommeerde merken

Vakkundige installatie