De adviserende specialist in industrie
stofzuigers en industriele stofafzuiging

Bronafzuiging socialewerkplaatsen Atimo

In verschillende sociale werkplaatsen verrichten de cliënten werkzaamheden waarbij stof vrijkomt. Stof dat vrijkomt, wordt veroorzaakt door werkzaamheden zoals onder andere schuren, figuurzagen en afbramen. Het komt binnen sociale werkplaatsen voor dat door een onjuiste afzuiging stof, zoals kwartsstof, houtstof of stof met een chemische oorsprong, vrijkomt vlakbij de ademzone van cliënten. Dit moet uiteraard zo veel mogelijk worden beperkt. Persoonlijke beschermingsmiddelen zijn voor de doelgroep van sociale werkplaatsen vaak moeilijk toe te passen. Des te belangrijker is het om een goede bronafzuiging te realiseren.

Stille bronafzuiging

Atimo Nederland heeft diverse bronafzuigingen toegepast in sociale werkplaatsen. Met kleine stille afzuigunits (uitgevoerd met HEPA fijnfilters) kan er bijvoorbeeld bronafzuiging in tafelbladen worden gerealiseerd. Directe bronafzuiging in een tafelblad zorgt ervoor dat vrijkomende stoffen direct afgezogen worden. Hierdoor komen deze stoffen niet vrij en kunnen deze ook niet ingeademd worden door cliënten in een sociale werkplaats. De afzuigunits die Atimo Nederland geleverd heeft, zijn uitgevoerd met kleine afzuigarmen en zijn eenvoudig te verplaatsen. Hierdoor kan de afzuigunit gemakkelijk in een andere positie worden geplaatst. Dit is ideaal voor een omgeving als een sociale werkplaats. Doordat het gaat om stille afzuigunits (en dus stille bronafzuiging), hebben cliënten weinig tot geen last van het vrijkomende geluid die de bronafzuiging met zich meebrengt.

Stofoplossing op maat

Heeft u last van een stofprobleem? Wilt u dat vrijkomende stoffen efficiënt en effectief vanaf één punt (de bron) afgezogen worden? Of wilt u juist vanaf meerdere plekken tegelijkertijd stof opzuigen? Dan bent u bij Atimo Nederland aan het juiste adres. Atimo Nederland kan u voorzien van een op maat gemaakte oplossing voor uw stofprobleem. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Contact met Atimo Nederland
Heeft u vragen? Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw persoonlijke wensen en uw bedrijfssituatie? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op via 072 – 562 80 88. U krijgt dan direct een specialist aan de lijn die antwoord kan geven op al uw vragen. U mag ook altijd vrijblijvend e-mailen naar info@atimo-nederland.nl. Wij helpen u graag verder!

Waarom Atimo kiezen?

  • Professionele oplossingen
  • Gerenommeerde merken
  • Technisch deskundig advies
  • Vakkundige installatie
  • Landelijk servicenetwerk 
  • 24 uurs storingsdienst

Maatwerk en advies

Vakkennis en ervaring stelt ons in staat om voor vrijwel ieder stofprobleem een oplossing aan te bieden.

JA, ik wil advies

Copyright Atimo 2020
Scroll naar boven