De adviserende specialist in industrie
stofzuigers en industriele stofafzuiging

Afzuiginstallatie staalfabriek AtimoNederland

In een staalfabriek was men op zoek naar een afzuiginstallatie. In deze staalfabriek wordt geproduceerd plaatstaal afgekoeld en vervolgens afgewikkeld. Na het afwikkelen worden deze platen staal voor het oprollen netjes afgesneden. Hierbij komen veel ijzeren spaanders en krullen vrij. De krullen kunnen tot 4 centimeter lang zijn en wegen behoorlijk zwaar. De productielijn is 200 meter lang. Over deze lengte moet het ijzerafval ook worden opgezogen. Om dit te realiseren was deze klant op zoek naar een afzuiginstallatie met een krachtig vermogen.

Afzuiginstallatie 55 kW

Atimo Nederland heeft bij deze klant in de staalfabriek een afzuiginstallatie gebouwd met een afzuigunit die een vermogen heeft van 55 kW. Dit centraal stofzuigsysteem is erop ingericht om zwaar materiaal moeiteloos op te zuigen. Daarnaast is deze afzuiginstallatie in staat om dit materiaal over een lengte van 200 meter op te zuigen.

Afzuigunit

Heeft u zwaar materiaal dat opgeruimd moet worden? Heeft u een vergelijkbaar stofprobleem of juist een compleet ander stofprobleem? Atimo Nederland heeft tientallen soorten afzuigunits in het assortiment. Zowel hoog- als laag vacuüm. Atimo realiseert al jarenlang maatoplossingen in de meest uiteenlopende branches door middel van centrale afzuigsystemen. Ook voor de kleinere stofproblemen bent u bij ons aan het juiste adres. Met een ruim assortiment aan industriële stofzuigers, fijnstofzuigers, oliezuigers, spanenzuigers, atex stofzuigers, cleanroomstofzuigers en vloeistofzuigers kunnen wij uw stofprobleem oplossen. Ook in de aandrijving van een afzuigunit heeft u voldoende keuze: 230V, 380V, perslucht, diesel, LPG en accu!

Meer weten over de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Contact met Atimo Nederland
Heeft u vragen? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw persoonlijke bedrijfssituatie en uw wensen? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op via 072 – 562 80 88. U krijgt dan direct een technisch specialist aan de telefoon die al uw vragen kan beantwoorden. U mag ook altijd vrijblijvend mailen naar info@atimo-nederland.nl. Wij helpen u graag verder!

Waarom Atimo kiezen?

  • Professionele oplossingen
  • Gerenommeerde merken
  • Technisch deskundig advies
  • Vakkundige installatie
  • Landelijk servicenetwerk 
  • 24 uurs storingsdienst

Maatwerk en advies

Vakkennis en ervaring stelt ons in staat om voor vrijwel ieder stofprobleem een oplossing aan te bieden.

JA, ik wil advies

Copyright Atimo 2020
Scroll naar boven