De adviserende specialist in industrie
stofzuigers en industriele stofafzuiging

In een zuivelfabriek waar onder andere yoghurt wordt geproduceerd, komen tijdens de productie van yoghurt en tijdens het schoonmaken van de productiemachines grote hoeveelheden water vrij. Het water dat hierbij vrijkomt is deels verontreinigd met resten karton van verpakkingen, opgelost suiker en andere voedingsmiddelen. De wens van deze zuivelfabriek was om dit water op verschillende locaties in de productiehal af te zuigen (centrale afzuiging) en vervolgens centraal op te vangen, zodat men het schoonmaakwater naar een centrale locatie kan afvoeren. Een centraal afzuigsysteem was de geschikte oplossing voor deze zuivelfabriek.

Centraal afzuigsysteem

Centrale afzuiging vloeistoffen zuivelfabriek

Voor deze zuivelfabriek is in de fabriekshal een centraal afzuigsysteem gebouwd, dat is aangesloten op een centraal leidingsysteem van circa 180 meter. Dit leidingsysteem is uitgevoerd met verschillende aansluitpunten in de fabriek. Op deze aansluitpunten sluit men diverse 10 meter lange zuigslangen met vloermondstukken aan. Het water dat vrijkomt tijdens het produceren van yoghurt en het schoonmaken van de machines, wordt middels deze zuigslangen opgezogen en afgevoerd naar een centrale afscheider. Zodra deze afscheider het maximale niveau bereikt heeft, wordt deze automatisch geleegd.

Dit centrale afzuigsysteem draait al jaren zonder problemen.

Afzuigsysteem of industriële stofzuiger op maat

Bent u ook op zoek naar een oplossing voor het opzuigen van vervuild schoonmaakwater? Of bent u juist op zoek naar een oplossing voor een heel ander stofprobleem? Bij Atimo Nederland kunt u terecht voor de meest uiteenlopende afzuigsystemen en industriële stofzuigers. Of u nu te maken heeft met natte of droge stoffen, is voor Atimo Nederland geen enkel probleem. Wij helpen u graag aan een op maat gemaakte oplossing voor uw stofprobleem!

Contact met Atimo Nederland
Heeft u vragen? Of wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor uw bedrijfssituatie en uw persoonlijke wensen? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op via 072 – 562 80 88. U krijgt dan direct een technisch specialist aan de telefoon die antwoord kan geven op al uw vragen. U mag ook altijd vrijblijvend mailen naar info@atimo-nederland.nl. Wij helpen u graag verder!

Waarom Atimo kiezen?

  • Professionele oplossingen
  • Gerenommeerde merken
  • Technisch deskundig advies
  • Vakkundige installatie
  • Landelijk servicenetwerk 
  • 24 uurs storingsdienst

Maatwerk en advies

Vakkennis en ervaring stelt ons in staat om voor vrijwel ieder stofprobleem een oplossing aan te bieden.

JA, ik wil advies

Copyright Atimo 2020
Scroll naar boven