De adviserende specialist in industrie
stofzuigers en industriele stofafzuiging

cleanroom vloeistofzuigerBinnen cleanrooms gelden zeer strenge en specifieke regels. Zo moeten de hoeveelheden stof, fijnstof en chemische dampen in een cleanroom zo laag mogelijk zijn en hebben cleanrooms een gecontroleerde hoeveelheid vervuiling die gespecificeerd wordt door het aantal deeltjes per kubieke meter. Eén van onze klanten was op zoek naar een centraal stofzuigsysteem voor een cleanroom. In dit farmaceutische bedrijf in Nederland worden in diverse cleanrooms geneesmiddelen gemaakt. Deze clean rooms worden dagelijks gereinigd. Het reinigen van deze cleanrooms gebeurt door middel van schoonmaakvloeistoffen. Tijdens het schoonmaken van de cleanrooms komt ook veel stof vrij, dat opgezogen dient te worden middels een centraal stofzuigsysteem.

Klantspecifiek centraal stofzuigsysteem clean room

Het centrale stofzuigsysteem moest geschikt zijn voor het opzuigen van schoonmaakvloeistoffen, afvalresten en het schuim in meerdere clean rooms. Naast gelijktijdig en standalone gebruik was het voor deze klant een vereiste dat het systeem de voorafscheider zelfstandig kon ledigen op een eigen zuiveringsinstallatie. Atimo Nederland B.V. heeft een 5,5 kW stationaire en onderhoudsarme clean room krachtbron geplaatst. Deze staat in verbinding met een voorafscheider (volledig RVS) met diverse filters, zodat schuimen en vloeistoffen effectief gefilterd worden. De besturing van deze installatie draagt er zorg voor dat het systeem automatisch (elektro-pneumatisch) de voorafscheider ledigt op hun eigen zuiveringsinstallatie.

Medimmune2-200p

Op zoek naar een cleanroom stofzuiger?

De cleanroom stofzuigers van Atimo Nederland voldoen aan de strenge en specifieke eisen van een cleanroom omgeving. Zo zijn onze cleanroom stofzuigers uitgerust met zeer fijne HEPA of ULPA filters die zorgen voor een hoge filtratiegraad. Daarnaast heeft u veel keuzemogelijkheden binnen ons assortiment cleanroom stofzuigers. Zo kunt u kiezen uit 230 Volt stofzuigers met één, twee of zelfs drie motoren. Ook verschillen de opvangbakken van elkaar: 27, 50, 80 en 120 liter. Atimo Nederland beschikt tevens over een breed assortiment stofzuiger accessoires, die speciaal geschikt zijn voor cleanroom omgevingen!

Meer weten? Neem contact op met Atimo Nederland!

Contact met Atimo Nederland
Heeft u vragen? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw persoonlijke bedrijfssituatie? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op via 072 – 562 80 88 of mail naar info@atimo-nederland.nl. Wij helpen u graag verder!

Waarom Atimo kiezen?

  • Professionele oplossingen
  • Gerenommeerde merken
  • Technisch deskundig advies
  • Vakkundige installatie
  • Landelijk servicenetwerk 
  • 24 uurs storingsdienst

Maatwerk en advies

Vakkennis en ervaring stelt ons in staat om voor vrijwel ieder stofprobleem een oplossing aan te bieden.

JA, ik wil advies

Copyright Atimo 2020
Scroll naar boven