De adviserende specialist in industrie
stofzuigers en industriele stofafzuiging

Een groot overslagbedrijf in de Rotterdamse haven was op zoek naar een ATEX centraal stofzuigsysteem voor bulkzuigen. De bulkstoffen in dit bedrijf worden intern getransporteerd via honderden meters lange transportbanden. Bij het transport van de bulkmaterialen komt stof vrij dat de transportbanden en vloeren van de hallen kan vervuilen. Naast contaminatie van de bulkstoffen, zijn slijtage van de rollen van de transportbanden en mogelijke stofexplosies en/of brand door verhitting van aangekoekt materiaal, belangrijke argumenten voor het goed stofvrij houden van de opslag en apparatuur middels een ATEX centraal stofzuigsysteem.

ATEX stofzuigsysteem

atex stofzuiginstallatie 

 

 

 

 

 

 

Atimo Nederland heeft in overleg met de klant een groot centraal stofzuigsysteem ontworpen, gebouwd en geleverd. Het ATEX stofzuigsysteem is, door het gevaar op stofexplosies en brand door verhitting van aangekoekt materiaal, gedimensioneerd voor een ATEX 21 Zone. Sinds enkele weken heeft dit bedrijf de multipurpose bulkterminal in gebruik genomen. In deze grote bulkterminal worden droge bulkproducten, zoals kunstmest, granen e.d., tijdelijk opgeslagen op een niveau van 18 meter hoog. Het leidingwerk en de bediening van het systeem zijn in ATEX Zone 21. Gezien het mogelijke explosiegevaar ten gevolge van de hoge stofconcentraties, is in de voorafscheider een druk ontlastpaneel ingebouwd ter verhoging van de veiligheid. Dit paneel zorgt voor een gecontroleerde drukontlasting in geval van een explosie in het systeem.

Lange én hoge zuigleidingenheilig2-200p

Het ATEX centrale stofzuigsysteem heeft verder onder andere de volgende eigenschappen:

 • Een stationaire opstelling met een vermogen van 18.5 kW;
 • Leidingwerk van 180 meter lang op grondniveau én op 18 meter hoogte;
 • Dubbel geaard leidingwerk IP55 (inwendig en zichtbaar);
 • Een voorafscheider van 500 liter met een indoor explosie ontlastpaneel;
 • De voorafscheider wordt continu geleegd via een vlinderklep;
 • Automatische reiniging van het filterpakket en automatische lediging via een stortslang.

Reactie van de tevreden klant

De reactie van deze klant is als volgt: ‘’Onlangs is er bij ons een industriële stofzuiger geïnstalleerd, model F100-TOP (SN 350) met bijbehorende accessoires. Onze schoonmaakploeg is er vooralsnog erg tevreden over.’’

Contact met Atimo Nederland
Heeft u vragen? Of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw persoonlijke bedrijfssituatie? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op via 072 – 562 80 88 of mail naar info@atimo-nederland.nl. Wij helpen u graag verder!

Waarom Atimo kiezen?

 • Professionele oplossingen
 • Gerenommeerde merken
 • Technisch deskundig advies
 • Vakkundige installatie
 • Landelijk servicenetwerk 
 • 24 uurs storingsdienst

Maatwerk en advies

Vakkennis en ervaring stelt ons in staat om voor vrijwel ieder stofprobleem een oplossing aan te bieden.

JA, ik wil advies

Copyright Atimo 2020
Scroll naar boven