De adviserende specialist in industrie
stofzuigers en industriele stofafzuiging

Een van onze klanten, werkzaam in de asbestsanering, was op zoek naar een grote hoog vacuüm stofzuiger voor asbest, die in staat is om asbesthoudende materialen over grote en lange afstanden af te zuigen. Daarbij dient de stofzuiger op elke locatie inzetbaar te zijn, waardoor het belangrijk is dat deze asbest stofzuiger diesel aangedreven is. Omdat deze asbeststofzuiger overal inzetbaar dient te zijn, is het belangrijk dat de vacuümunit mobiel en compact is voor bouwplaatsen.

Asbest stofzuiger hoog vacuüm

Asbeststofzuiger Dieselstofzuiger

Atimo Nederland heeft aan deze klant een S10 Diesel aangedreven asbest stofzuiger geleverd. De gehele unit, inclusief voorafscheider, is op een aanhanger gemonteerd zodat deze makkelijk te vervoeren is. Deze vacuümunit kan gebruikt worden met diverse slangen, variërend van twee tot wel honderd meter lang. Deze asbest stofzuiger is uitgerust met diverse filters, waardoor hij in staat is om gezondheidsgevaarlijke stoffen maximaal te filteren. Met het systeem kan er vrijwel geheel stofvrij gewerkt worden. Belangrijk voordeel is dat de asbeststofzuiger de afgezogen lucht niet uitblaast in de containment unit en asbesthoudend materiaal daardoor niet in de containment opdwarrelt en verspreid wordt. De lucht wordt na volledige filtratie buiten de containment uitgeblazen.

Sneller werken bij afbikken asbest

Met deze stofzuiger is ook een belangrijke tijdsbesparing te realiseren in situaties waar asbest losgebikt moet worden. Bij bijvoorbeeld het verwijderen van spuitasbest moet het materiaal losgebikt worden van staalconstructies en dergelijke. Met dit stofzuigsysteem worden de losgebikte asbestdeeltjes meteen efficiënt afgezogen en naar een Big Bag getransporteerd. Dit bespaart tijd en energie. Tevens kan er hierdoor schoner gewerkt worden.

Meerdere grote asbestsaneringsbedrijven hebben inmiddels de voordelen van deze stofzuigsystemen ontdekt en maken er naar tevredenheid gebruik van.

Een asbeststofzuiger voor elke sanering

Atimo Nederland heeft asbeststofzuigers voor elke sanering: van klein tot groot en van een enkele asbestplaat tot complete grootschalige saneringen. Bekijk ons assortiment asbeststofzuigers of laat u informeren over de verschillende ontstoffingsoplossingen. Neem contact op met Atimo Nederland!

Contact met Atimo Nederland
Heeft u vragen? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw persoonlijke bedrijfssituatie? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op via 072 – 562 80 88 of mail naar info@atimo-nederland.nl. Wij helpen u graag verder!

Waarom Atimo kiezen?

  • Professionele oplossingen
  • Gerenommeerde merken
  • Technisch deskundig advies
  • Vakkundige installatie
  • Landelijk servicenetwerk 
  • 24 uurs storingsdienst

Maatwerk en advies

Vakkennis en ervaring stelt ons in staat om voor vrijwel ieder stofprobleem een oplossing aan te bieden.

JA, ik wil advies

Copyright Atimo 2021
Scroll naar boven