De adviserende specialist in industrie
stofzuigers en industriele stofafzuiging

Centrale afzuiging abrasief stof

Bij de productie van hoogwaardige doodgebrande magnesiumoxide (Dead Burned Magnesia-DBM), magnesiumchloride en magnesiumhydroxide bij een grote producent in het noorden van Nederland, komt veel stof vrij. De stof is abrasief (bijtend). Deze abrasieve stof komt terecht in de productiehallen en op de apparatuur. Om deze bijtende stof te verwijderen, biedt centrale afzuiging middels een centraal stofzuigsysteem de oplossing.

Centraal stofzuigsysteem op bestaand leidingwerk

De hallen en de apparatuur moeten continu schoongemaakt worden. Atimo Nederland heeft hier een groot centraal stofzuigsysteem gerealiseerd met meerdere afzuigpunten, die geschikt zijn voor het bulk zuigen van extreem fijne stoffen. Voor dit centrale stofzuigsysteem heeft Atimo Nederland gebruik gemaakt van het leidingwerk dat al reeds aanwezig was in deze fabriek. Atimo Nederland heeft gekozen voor een 66 kW sterke heavy duty stofzuiger (S10 elektrisch) in combinatie met een voorafscheider, welke een inhoud heeft van 1m3 (1000 liter). Deze heavy duty stofzuiger is aangesloten op het bestaande leidingwerk (plus 50 meter horizontaal en 50 meter verticaal) en voldoet uitstekend bij het grote stofaanbod en bij gebruik door meerdere werknemers tegelijkertijd. Dit centrale stofzuigsysteem is geleverd om te voldoen aan de hoge eisen die gesteld worden aan clean housekeeping in deze werkomgeving.

Voorafscheider

Het centrale stofzuigsysteem is naast een Heavy Duty stofzuiger uitgerust met een voorafscheider. Deze voorafscheider is dusdanig ingericht, dat het mogelijk is om deze te legen in een Big Bag systeem. Daarnaast is deze voorafscheider voorzien van een niveaumelder. Om praktische redenen is ervoor gekozen het centrale stofzuigsysteem met voorafscheider buiten op te stellen.

Dit centraal stofzuigsysteem draait al jaren zonder problemen en naar volle tevredenheid van de gebruikers.

Contact met Atimo Nederland
Heeft u vragen? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden van uw persoonlijke bedrijfssituatie? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op via 072 – 562 80 88. U mag ook altijd vrijblijvend mailen naar info@atimo-nederland.nl. Wij helpen u graag verder!

Waarom Atimo kiezen?

  • Professionele oplossingen
  • Gerenommeerde merken
  • Technisch deskundig advies
  • Vakkundige installatie
  • Landelijk servicenetwerk 
  • 24 uurs storingsdienst

Maatwerk en advies

Vakkennis en ervaring stelt ons in staat om voor vrijwel ieder stofprobleem een oplossing aan te bieden.

JA, ik wil advies

Copyright Atimo 2021
Scroll naar boven