De adviserende specialist in industrie
stofzuigers en industriele stofafzuiging

Industrielestofzuiger 8kW AtimoNederland

Een Nederlands bedrijf is gespecialiseerd in het computergestuurd zagen, verspanen en bewerken van aluminium profielen. Bij deze bewerkingen komen veel aluminium zaagsel en spanen vrij, die de bewerkingsapparatuur en werkvloer vervuilen. Deze restanten moeten zeer regelmatig opgeruimd worden om te voorkomen dat de aluminium profielen beschadigen. Daarnaast is het belangrijk dat deze restanten opgezogen worden, om ervoor te zorgen dat de werkvloer schoon en veilig blijft. Dit bedrijf was dan ook op zoek naar een industriële stofzuiger die geschikt is voor het opzuigen van aluminium zaagsel en spanen.

Automatische afzuiging middels industriële stofzuiger

In dit bedrijf werden de machines in het verleden schoon geblazen met perslucht. Dit bracht echter niet het gewenste resultaat, waardoor het al snel duidelijk was dat een krachtige machine een betere oplossing was. Atimo Nederland heeft hier een 8 kW industriële stofzuiger geplaatst. Deze krachtige stofzuiger zuigt de bewerkingsmachines automatisch af en vangt de spanen centraal op. Daarnaast kunnen de werknemers na de bewerkingen snel een stofzuigerslang bij de industriële stofzuiger pakken en de overgebleven aluminium spanen meteen opzuigen. De stofzuigslangen zijn voorzien van veerbalancers, die zorgen voor vederlicht gebruik. De opgezogen spanen worden opgevangen in een vat. Door de efficiënte afvang van de spanen, zijn deze spanen van hoge kwaliteit en leveren daardoor ook een hogere restwaarde op bij de metaalrecycling.

Deze industriële stofzuiger wordt nu dagelijks en veelvuldig gebruikt. Ook last van vrijkomend aluminium zaagsel of spanen? Of juist een compleet ander stofprobleem? Neem vooral contact met ons op!

Contact met Atimo Nederland
Heeft u een stofprobleem waar u graag een op maat gemaakte oplossing voor wilt? Dan bent u bij Atimo Nederland aan het juiste adres! Door jarenlange ervaring hebben wij in de meest diverse toepassingen een stofzuiginstallatie mogen leveren. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op via 072 – 562 80 88 of mail naar info@atimo-nederland.nl. Wij staan voor u klaar!

Waarom Atimo kiezen?

  • Professionele oplossingen
  • Gerenommeerde merken
  • Technisch deskundig advies
  • Vakkundige installatie
  • Landelijk servicenetwerk 
  • 24 uurs storingsdienst

Maatwerk en advies

Vakkennis en ervaring stelt ons in staat om voor vrijwel ieder stofprobleem een oplossing aan te bieden.

JA, ik wil advies

Copyright Atimo 2020
Scroll naar boven