De adviserende specialist in industrie
stofzuigers en industriele stofafzuiging

MTL 802 WD ATEX Z22

Merk :
Delfin
Model :MTL 802 WD ATEX Z22 380 V
Kenmerk :Atex water/stofzuiger 380 Volt
Omschrijving :

De Mistral 802 WD EX is een explosieveilige vacuümunit die ontwikkeld is voor het zuigen van brandbare- en explosiegevaarlijke vloeistoffen. De Mistral 802 WD EX wordt aangedreven door een ATEX gecertificeerde en onderhoudsarme vacuümpomp die een vermogen levert van 1,8 kW (230 of 380 Volt). Een PPL en polyester filter zorgen voor filtratie van nevel en dampen. Doordat de Mistral 802 WD EX standaard in RVS wordt geleverd kunnen zuren en oplosmiddelen moeiteloos worden opgeslagen.

Voordelen:

 • Zuigen van brandbare- explosiegevaarlijke vloeistoffen
 • Dubbele ATEX certificering
 • Onderhoudsarme vacuümpomp
 • Standaard geleverd in hoogwaardig RVS
 • Zeer eenvoudige bediening

De Delfin Mistral 802 WD Z22 is een ATEX gecertificeerde waterstofzuiger welke voldoet aan de gestelde ATEX richtlijn Zone 22. De onderhoudsarme zijkanaalventilator (T4) heef een vermogen van 1,8 kW en wordt gevoed door krachtstroom. Delfin laat al haar motoren/ventilatoren van de ATEX gecertificeerde zuigunits ook ATEX certificeren door een onafhankelijk instituut! Hiermee is Delfin uniek. Daarnaast zijn alle relevante onderdelen antistatisch uitgerust zodat eventuele vonkvorming volledig is uitgesloten.

Filtersysteem:
Standaard is de MTL 802 WD EX Z22 uitgerust met een antistatisch polyester zakfilter (8.000 cm2). Dit zakfilter is noodzakelijk wanneer men ook stoffen wil opzuigen. Het zakfilter beschermt de gecertificeerde zijkanaalventilator tegen aantasting van stoffen. Optioneel is het mogelijk om de zuigunit uit te voeren met een HEPA/absoluut filter (klasse H). Een Hepa filter zorgt voor 99,997% filtratie van gezondheidsgevaarlijke stoffen.

Vlottersysteem:
De MTL 802 WD EX Z22 wordt geleverd met een vlottersysteem. Dit systeem beschermt de gecertificeerde zijkanaalventilator tegen vloeistoffen. Wanneer het niveau te hoog wordt zorgt het vlottersysteem ervoor dat de zuigunit stopt met het zuigen van vloeistoffen zodat de container geleegd moet worden. 

Vuilcontainer:
De inhoud van de vuilcontainer bedraagt 80 liter. De container is gemonteerd op vier wielen, waarvan twee zwenkwielen. Hierdoor heeft de MTL 802 WD EX Z22 altijd een goede mobiliteit. De gezogen vloeistoffen kunnen middels een afvoerslang worden geleegd.

Optioneel:

 • RVS uitvoeringen
 • HEPA filter (99,997% filtratie van gezondheidsgevaarlijke stoffen)
SpanningVolt/HZ230/400/50
VermogenkW/Hp1,8
Max. onderdrukmmH2O1.800
Atex zoneAtex zonering22
Max. luchtdebietm3/uur250
Oppervlakte hoofdfiltercm28.000
Type filterPolyester antistatisch zakfilter
FilterschudderNee
Inhoud vuilcontainerLiter80
FlotterLiterJa
Filter efficientieCAT (BIA) /micronKlasse M
InlaatØ80 mm
Geluid debietdB (A)70
AfmetingenL x B x H cm53x66x120
Gewichtkg.43

Waarom Atimo kiezen?

 • Professionele oplossingen
 • Gerenommeerde merken
 • Technisch deskundig advies
 • Vakkundige installatie
 • Landelijk servicenetwerk 
 • 24 uurs storingsdienst

Maatwerk en advies

Vakkennis en ervaring stelt ons in staat om voor vrijwel ieder stofprobleem een oplossing aan te bieden.

JA, ik wil advies

Copyright Atimo 2020
Scroll naar boven