De adviserende specialist in industrie
stofzuigers en industriele stofafzuiging

Industriële kruitstofzuigers

Schietbaan-kruitzuiger-atimo-nederland-atex      ATEX_Logo                                    

Schietbanen van schietverenigingen en trainingscentra van de politie moeten voldoen aan strenge richtlijnen voor wat betreft de reiniging. Kruitstof mag niet achterblijven op de baan. Als het kruitstof niet op de juiste manier wordt verwijderd, is de ruimte een mogelijk explosiegevaarlijke omgeving. Een industriële explosieveilige kruitstofzuiger voorkomt deze situatie. De industriële kruitstofzuigers van Atimo Nederland zorgen ervoor dat kruitstof op een veilige manier verwijderd kan worden.

Industriële kruitstofzuigers: de richtlijnen

Industriële kruitstofzuigers moeten voldoen aan een aantal richtlijnen om ingezet te kunnen en mogen worden in een explosiegevaarlijke omgeving. Hiervoor bestaat de ATEX 114 richtlijn (voorheen ATEX 95). Onze industriële kruitstofzuigers zijn voorzien van het ATEX keurmerk. Dit betekent dat dit explosieveilige machines zijn en dus zonder problemen gebruikt kunnen worden in een explosiegevaarlijke omgeving waarin (veel) kruitstof aanwezig is. Hierdoor zijn onze industriële kruitstofzuigers bij uitstek geschikt voor het opzuigen van kruitstof.

Assortiment

Atimo Nederland heeft diverse ATEX gecertificeerde industriële kruitstofzuigers in het assortiment. Zo heeft u de keuze uit perslucht en elektrisch (230V en 380V) aangedreven industriële kruitstofzuigers. Binnen deze categorieën zijn er weer diverse opties, namelijk één of twee venturi’s en één of twee motoren. De opvangbakken verschillen van groottes. Zo kunt u kiezen uit stofzuigers met 15 liter, 20 liter, 30 liter oplopend tot 220 liter opvangbakken.  

Stofzuiger accessoires

Stofzuiger accessoires ATEX

Naast een breed assortiment ATEX stofzuigers heeft Atimo Nederland ook een ruim aanbod aan speciale stofzuiger accessoires, die ingezet mogen worden in ATEX Zones. Zo beschikken wij over ATEX vloerzuigmonden, stofzuigerborstels, kierenzuigers en schraap hulpstukken. Bekijk hier het volledige assortiment ATEX stofzuiger accessoires.

Kortom, u heeft tal van mogelijkheden omtrent onze industriële ATEX kruitstofzuigers en bijbehorende stofzuiger accessoires. Welke stofzuiger het meeste geschikt is voor u, hangt af van uw wensen en uw bedrijfssituatie. U hoeft de keuze voor een stofzuiger niet alleen te maken. Atimo Nederland voorziet u graag van een vrijblijvend en op maat gemaakt advies. Neem daarom nu contact met ons op!

Contact met Atimo Nederland
Heeft u vragen? Of wilt u weten welke industriële ATEX stofzuiger het meest geschikt is voor uw bedrijfssituatie? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op via 072 – 562 80 88 of mail naar info@atimo-nederland.nl.

Bekijk ons assortiment kruitstofzuigers:

230V,380V
230 Volt ATEX Z21/22 MTL 202 DS EX Z21/22MTL 202 DS EX Z21/22
 • 230 Volt
 • Polyester patroonfilter
 • 20 liter opvang
 • Optie: HEPA H14 veiligheidsfilter
230V
ATEX zone 22 300BL ATEX Z22300BL ATEX Z22
 • 230 Volt
 • Antistatisch polyester sterfilter
 • 13 liter opvang
 • Optie: volledig RVS + H14 filter

Waarom Atimo kiezen?

 • Professionele oplossingen
 • Gerenommeerde merken
 • Technisch deskundig advies
 • Vakkundige installatie
 • Landelijk servicenetwerk 
 • 24 uurs storingsdienst

Maatwerk en advies

Vakkennis en ervaring stelt ons in staat om voor vrijwel ieder stofprobleem een oplossing aan te bieden.

JA, ik wil advies

Copyright Atimo 2020
Scroll naar boven