De adviserende specialist in industrie
stofzuigers en industriele stofafzuiging

Werkplaats afzuiging

In werkplaatsen wordt veel stof gecreëerd. Veelal worden deze stoffen niet of slecht afgezogen, waardoor de werkomgeving wordt vervuild en de medewerkers in ongezonde ruimtes werken. Dit verhoogd de gezondheidsrisico’s van uw medewerkers. Afzuiging van de werkplaats creëert een gezonde werkomgeving. Het gebruik van stofafzuiging in uw werkplaats zorgt voor meerdere voordelen. Onderstaande duurzame oplossingen zijn, middels een afzuigsysteem op de werkplaats, ook voor uw bedrijf te behalen:

-          Gezonde werkomgeving voor uzelf en uw medewerkers. Een goede werkplaats afzuiging verbetert de gezondheid en verminderd het ziekteverzuim
-          De kwaliteit van uw producten wordt verbeterd door te zorgen voor een schone werkplaats na het bewerken van producten
-          Een stofzuiger op de werkplaats zorgt voor aanzienlijk minder opruimwerk en verhoogt hiermee tevens de efficiëntie van uw werkzaamheden

Soorten stofafzuiging in de werkplaats

Stofafzuiging in de werkplaats kan op drie manieren worden ingezet:

1.       Bewerkingsmachines afzuigen. Dit kan bijvoorbeeld door afkortzaag afzuiging, frees afzuiging, slijptol afzuiging, etc. Hieronder ziet u twee praktijkvoorbeelden. Op de eerste foto ziet u een continu afzuiging op een afkortzaag voor het op maat zagen van kunststof dakgoten in een sociale werkplaats. Op de tweede foto ziet u hoe u stofvrij kunt werken middels afzuiging op een slijptol.

 Werkplaats afzuiging industriële stofzuiger Werkplaats afzuiging slijptol industriële stofzuiger

2.       De tweede manier is het afzuigen van de ruimte, waardoor de hele ruimte wordt voorzien van schone gefilterde lucht. In de praktijk gaat het dan bijvoorbeeld om een aluminium spanen af/opzuiginstallatie (welke automatisch is geschakeld op de zaagmachines voor het afkorten van aluminium profielen met meerdere werkpunten ten behoeve van het schoonmaken van verschillende bewerkingsmachines verspreid in de productiehal).

 Afzuiging werkplaats afzuigsysteem 

3.       Daarnaast kan een afzuigsysteem of stofzuiger in de werkplaats ook ingezet worden voor de algemene schoonmaak van vloeren en werkplekken, zoals hieronder te zien is.

Stofzuiger werkplaats industriële stofzuiger

Wat uw wensen ook zijn en wat uw bedrijfssituatie ook is, bij Atimo Nederland bent u aan het juiste adres. Door ons ruime assortiment werkplaatsstofzuigers is werkplaats afzuiging geen probleem meer!

Waarom Atimo Nederland?
Atimo Nederland levert op maat gemaakte oplossingen voor elk type stofprobleem. Graag kijken wij dan ook samen met u naar een oplossing die aansluit bij uw specifieke bedrijfssituatie en wensen. Met onze expertise bent u verzekerd van een passend advies zodat uw stofprobleem snel verleden tijd is. Atimo Nederland kan desgewenst alle zorgen uit handen nemen en de implementatie van begin tot eind verzorgen.

Heeft u vragen? Of wilt u weten welke werkplaatsstofzuiger of afzuiging voor uw werkplaats het meest geschikt is? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op via 072 – 562 80 88 of mail naar info@atimo-nederland.nl. Wij helpen u graag verder.

Bekijk hieronder ons assortiment industriële stofzuigers geschikt voor werkplaats afzuiging:

Bronafzuiging bulkstoffen Bronafzuiging FINPOL 1-2-3Bronafzuiging FINPOL 1-2-3
 • 380 Volt/1 motor
 • Pocketfilter
 • 650 tot 2.220 m3/uur luchtdebiet
 • Optie: opvangcontainer 170 liter
10 meter lang 50 mm Slanghaspel 0105 veer 10m 50mmSlanghaspel 0105 veer 10m 50mm
 • Poeder coat laag
 • Lengte slang 10 meter
 • Diameter 50 mm
 • Wandmontage

Waarom Atimo kiezen?

 • Professionele oplossingen
 • Gerenommeerde merken
 • Technisch deskundig advies
 • Vakkundige installatie
 • Landelijk servicenetwerk 
 • 24 uurs storingsdienst

Maatwerk en advies

Vakkennis en ervaring stelt ons in staat om voor vrijwel ieder stofprobleem een oplossing aan te bieden.

JA, ik wil advies

Copyright Atimo 2020
Scroll naar boven