De adviserende specialist in industrie
stofzuigers en industriele stofafzuiging

Centraal afzuigsysteem Plastics Atimo

Een kunststof verwerkend bedrijf was op zoek naar een centraal afzuigsysteem voor afzuiging van de werkplaats. Dit kunststof verwerkend bedrijf verwerkt granulaat tot plastic bakjes (trays) voor het kweken van plantenstekjes. Hiertoe wordt het granulaat eerst in een machinestraat gesmolten, geblazen en geperst tot plastic folie op rol. De folie wordt dan geperst tot trays. In de productiestraten komt stof vrij, dat enigszins plakkerig kan zijn door verschillende componenten uit de plastics. De producent wilde middels een centraal afzuigsysteem een schonere fabriek realiseren.

Centraal afzuigsysteem met big bag lediging

Om een schonere fabriek te realiseren zodat de gezondheid van de werknemers en de kwaliteit van het product verbeteren én om de efficiëntie van het proces verder te optimaliseren, heeft Atimo Nederland een centraal afzuigsysteem geleverd. De stofafzuiging op de werkplaats wordt gerealiseerd door het afzuigsysteem met behulp van lang buiswerk en losse slangen. Het opgezogen stof wordt vervolgens opgevangen in een big bag. Dit zorgt voor een efficiënte reiniging van de productiestraat.

Het centrale afzuigsysteem bevalt zo goed dat inmiddels een tweede afzuiginstallatie is geleverd voor een tweede fabriek.

Op maat gemaakte industriële afzuiging

Bent u op zoek naar een soortgelijke afzuiginstallatie? Of wilt u juist geheel andere (rest)stoffen opzuigen? Geen probleem! Atimo Nederland heeft door jarenlange ervaring al veel op maat gemaakte systemen mogen leveren. Een greep uit deze systemen vindt u hier. Iedere situatie vraagt om een andere industriële afzuiging. Samen met u komen we graag tot de juiste oplossing voor uw stofprobleem!

Contact met Atimo Nederland
Heeft u vragen? Of wilt u weten welke mogelijkheden u heeft voor uw persoonlijke situatie? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op via 072 – 562 80 88. U krijgt dan direct een technisch specialist aan de telefoon die antwoord kan geven op uw vragen. U mag ook altijd mailen naar info@atimo-nederland.nl. Wij helpen u graag verder!

Waarom Atimo kiezen?

  • Professionele oplossingen
  • Gerenommeerde merken
  • Technisch deskundig advies
  • Vakkundige installatie
  • Landelijk servicenetwerk 
  • 24 uurs storingsdienst

Maatwerk en advies

Vakkennis en ervaring stelt ons in staat om voor vrijwel ieder stofprobleem een oplossing aan te bieden.

JA, ik wil advies

Copyright Atimo 2021
Scroll naar boven