Type stofzuiger

Processierups stofzuiger

Processierupszuigers geschikt voor de bestrijding van de eikenprocessierups.

Wilt u de vervelende brandharen van de eikenprocessierups opzuigen? Atimo Nederland heeft verschillende processierups stofzuigers in het assortiment welke ideaal inzetbaar zijn voor het opzuigen van eikenprocessierupsen. 

Advies aanvragen Stel je vraag aan onze specialist

Waarom Atimo Nederland?

  • Professionele oplossingen
  • Technisch deskundig advies
  • Grootste expertise van Nederland
  • Breedste assortiment van Nederland
  • Vakkundige installatie
  • Landelijk servicenetwerk
Processierups stofzuiger Assortiment

Processierups bestrijding middels een processierups stofzuiger
Processierups verwijderen Processierups stofzuiger AtimoNederland

Last van de eikenprocessierups? Wilt u de processierups bestrijden? De processierups is in een steeds groter deel van Nederland een jaarlijks terugkerend probleem. In eerste instantie zagen we de processierups alleen in Brabant en Limburg, maar de processierups heeft inmiddels ook Gelderland, Overijssel, Zeeland, Utrecht, Zuid-Holland en het Noorden van Nederland gevonden. Een groot terugkerend probleem dat zich met name in de zomermaanden voordoet. Bestrijding van de eikenprocessierups kan gebeuren middels een processierupsstofzuiger!

Eikenprocessierups bestrijding

In het verleden zijn verschillende methoden uitgeprobeerd voor processierups bestrijding. Verbranding was een veel gebruikte methode, maar hierbij werden bomen onnodig beschadigd. Atimo Nederland biedt een alternatief waarbij bomen worden gespaard, namelijk het bestrijden van de processierups middels een processierups stofzuiger.

Met deze manier van bestrijden kunnen bomen snel en effectief worden ontdaan van de processierups. De brandhaartjes van de rups worden opgevangen en kunnen door het gebruikte filter niet vrijkomen. De rupsen en de brandhaartjes worden opgevangen in een doorzichtige zak, waardoor goed is te zien of de zak vol is.

Atimo Nederland heeft een aantal samenwerkingsverbanden met diverse bedrijven in Nederland die gespecialiseerd zijn in het bestrijden van de rups, welke wordt bestreden met door ons geleverde installaties. Deze processierupsstofzuigers worden door ons veelal verkocht aan overheidsinstellingen, hoveniers en recreatiebedrijven.

De modellen

Bestrijding eikenprocessierups Processierups zuigers AtimoNederland

Er zijn drie verschillende modellen processierupsstofzuigers. Alle drie de modellen zijn 230 Volt aangedreven en kunnen op vrijwel iedere locatie (particulieren) worden ingezet. De MTL 452 DS PRZ is voorzien van twee krachtige bypass motoren (2,3 kW vermogen). De DM3 modellen zijn uitgerust met drie krachtige bypass motoren waardoor het volledige vermogen (3,45 kW) uit 230V opgenomen wordt. Dit maakt deze machines de krachtigste stofzuigers op netstroom.

Alle drie de stofzuigers zijn voorzien van een polyester sterfilter met daarbij een HEPA veiligheidsfilter, zodat gebruikers op een veilige manier de processierupsen kunnen opzuigen. De stofzuigers verschillen in de opvangcapaciteit en opvangmogelijkheden van opgezogen rupsen.

Mee de hoogwerker in
De MTL 452 DS is de compactste 2-motorige stofzuiger (kan mee de hoogwerker in) en voorzien van een vuilcontainer met een opslagcapaciteit 45 liter. Opgezogen rupsen vallen in de puinzak in de vuilcontainer. Nadat de vuilcontainer volgezogen is, kan deze zak eenvoudig verwisseld worden voor een nieuwe, waarna de gebruiker verder kan het met opzuigen van nesten. De DM3 EL is voorzien van hetzelfde ledigingsprincipe, maar heeft een grotere opslagcapaciteit (60 liter).

Longopac zakkensysteem
De DM3 EL Longopac is een rupsen stofzuiger welke voorzien is van een longopac zakkensysteem. Opgezogen rupsen worden afgevangen in de longopac zakkensyteem, welke na de zuigwerkzaamheden eenvoudig afgeknoopt en afgeknipt kan worden. De longopac zak heeft een grootte van 20 meter. Indien de zak op is, kan deze eenvoudig vervangen worden voor een nieuwe.

Atimo Nederland vertelt u graag meer over de mogelijkheden van onze processierups stofzuigers. Bent u geïnteresseerd of wilt u meer weten over de mogelijkheden van deze stofzuigers? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op!

Contact met Atimo Nederland
Heeft u vragen? Of wilt u meer informatie over de processierupsstofzuiger? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op via 072 562 8088. U spreekt dan direct met een technisch specialist. U mag ook altijd mailen naar info@atimo-nederland.nl. Wij helpen u graag verder!

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie