Type industrie

Werkplaats afzuiging

Alles voor de juiste stofafzuiging in de werkplaats.

In werkplaatsen wordt veel stof gecreëerd. Het afzuigen van deze stoffen zorgt ervoor dat de werkplaats schoon en veilig blijft. Atimo Nederland heeft hiervoor diverse mogelijkheden. Lees ze hieronder!

Advies aanvragen Stel je vraag aan onze specialist

Waarom Atimo Nederland?

 • Professionele oplossingen
 • Technisch deskundig advies
 • Grootste expertise van Nederland
 • Breedste assortiment van Nederland
 • Vakkundige installatie
 • Landelijk servicenetwerk
Werkplaats afzuiging Assortiment

Werkplaats afzuiging

In werkplaatsen wordt veel stof gecreëerd. Veelal worden deze stoffen niet of slecht afgezogen, waardoor de werkomgeving wordt vervuild en medewerkers in ongezonde ruimtes werken. Wanneer deze rond dwarrelende stoffen in de lucht niet veilig worden afgezogen, verhoogd dit de gezondheidsrisico’s van uw medewerkers. Afzuiging van de werkplaats creëert een gezonde werkomgeving. Het gebruik van stofafzuiging in uw werkplaats zorgt voor meerdere voordelen. Onderstaande duurzame oplossingen zijn, middels een afzuigsysteem op de werkplaats, ook voor uw bedrijf te behalen:

 • Gezonde werkomgeving voor uzelf en uw medewerkers. Een goede werkplaats afzuiging verbetert de gezondheid van uw medewerkers en verminderd het ziekteverzuim;
 • De kwaliteit van uw producten wordt verbeterd door te zorgen voor een schone werkplaats na het bewerken van de producten;
 • Een werkplaats stofzuiger zorgt voor aanzienlijk minder opruimwerk en verhoogt hiermee tevens de efficiëntie van uw werkzaamheden.

Zo is het mogelijk om met de juiste machines de luchtkwaliteit te verbeteren en zo bijvoorbeeld uitlaatgas afzuiging in de werkplaats te realiseren. Is er veel fijnstof in de werkplaats van hout? Ook dat is mogelijk met een afzuigsysteem werkplaats van Atimo. Het zijn slechts enkele voorbeelden van de vele mogelijkheden omtrent werkplaats afzuiging.

Soorten stofafzuiging werkplaats

Stofafzuiging in de werkplaats kan op drie manieren worden ingezet:

 1. Bewerkingsmachines afzuigen. Dit kan bijvoorbeeld door afkortzaag afzuiging, slijptol afzuiging, frees afzuiging, etc. Hieronder ziet u twee praktijkvoorbeelden. Op de eerste foto ziet u een continu afzuiging op een afkortzaag voor het op maat zagen van kunststof dakgoten in een sociale werkplaats. Op de tweede foto ziet u hoe u stofvrij kunt werken middels afzuiging op een slijptol.
  Werkplaats afzuiging industriële stofzuiger Werkplaats afzuiging slijptol industriële stofzuiger

 2. De tweede manier is het afzuigen van de ruimte, waardoor de hele ruimte wordt voorzien van schone gefilterde lucht. In de praktijk gaat het dan bijvoorbeeld om een aluminium spanen af/opzuiginstallatie (welke automatisch is geschakeld op de zaagmachines voor het afkorten van aluminium profielen met meerdere werkpunten, ten behoeve van het schoonmaken van verschillende bewerkingsmachines verspreid in de productiehal).

  Een ander praktijkvoorbeeld voor het afzuigen van de ruimte, is afzuiging werkplaats hout. Wanneer hout bewerkt wordt, komen hier stoffen bij vrij welke afgezogen dienen te worden. Dit kan gerealiseerd worden met een mobiele of centrale afzuiger als afzuigsysteem werkplaats.

 3. Daarnaast kan een afzuigsysteem of werkplaats stofzuiger ook ingezet worden voor de algemene schoonmaak van vloeren en werkplekken, zoals hieronder te zien is.
  Stofzuiger werkplaats industriële stofzuiger

Wat uw wensen ook zijn en wat uw bedrijfssituatie ook is, bij Atimo Nederland bent u aan het juiste adres. Door ons ruime assortiment werkplaats stofzuigers is werkplaats afzuiging geen probleem meer!

Waarom Atimo Nederland?
Atimo Nederland levert op maat gemaakte oplossingen voor elk type stofprobleem. Graag kijken wij dan ook samen met u naar een oplossing die aansluit bij uw specifieke bedrijfssituatie en wensen. Met onze expertise bent u verzekerd van een passend advies zodat uw stofprobleem snel verleden tijd is. Atimo Nederland kan desgewenst alle zorgen uit handen nemen en de implementatie van begin tot eind verzorgen.

Heeft u vragen? Of wilt u weten welke werkplaatsstofzuiger of afzuiging van uw werkplaats het meest geschikt is? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op via 072 – 562 8088 of mail naar info@atimo-nederland.nl. Wij helpen u graag verder!

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie