Type industrie

Voedingsmiddelen industrie

Industriële stofzuigers voor reinigingswerkzaamheden in de voedingsmiddelenindustrie.

Apparatuur dat in de voedingsmiddelenindustrie wordt ingezet moet aan zeer strenge eisen voldoen (bijvoorbeeld ATEX 114). Atimo Nederland beschikt over industriële stofzuigers welke voldoen aan deze strenge eisen. Hieronder krijgt u een idee van de mogelijkheden.

Advies aanvragen Stel je vraag aan onze specialist

Waarom Atimo Nederland?

 • Professionele oplossingen
 • Technisch deskundig advies
 • Grootste expertise van Nederland
 • Breedste assortiment van Nederland
 • Vakkundige installatie
 • Landelijk servicenetwerk
Voedingsmiddelen industrie Assortiment

Stofzuiger voedingsmiddelenindustrie

Stof- en vloeistofzuigers die onder andere gebruikt worden in de voedingsmiddelenindustrie, moeten aan zeer hoge eisen voldoen. Atimo Nederland biedt een breed scala stofzuigers aan die aan deze eisen voldoen. Deze stofzuigers kunnen binnen de voedingsmiddelenindustrie op verschillende manieren worden gebruikt, namelijk voor reinigingswerkzaamheden en bronafzuiging tijdens het productieproces.

ATEX stofzuiger voedingsmiddelenindustrie

In veel gevallen moet een stofzuiger in de voedingsmiddelenindustrie voldoen aan ATEX 114 richtlijnen (wat voorheen ATEX 95 was), die explosiegevaar voorkomen. Oók voor deze situaties bieden wij een breed stofzuiger leveringsprogramma aan. Atimo Nederland levert de volgende ATEX gecertificeerde stofzuigers:

 • ATEX Zone 1 & 2 (gas)
 • ATEX Zone 20, 21 & 22 (stof)

Voor het ATEX leveringsprogramma bieden wij verschillende uitvoeringen, namelijk:

 • 230V uitvoering
 • 380V uitvoering
 • Perslucht aandrijving

Zeer complexe vraagstukken mogelijk

Bij Atimo Nederland kunt u terecht voor simpele maar ook zeer complexe vraagstukken. Door altijd goed met de klant mee te denken, en uitgaande van onze eigen expertise, gaat er altijd een passende oplossing naar de klant toe. Binnen de voedingsmiddelenindustrie kunnen wij u adviseren over zeer verschillende onderwerpen. Zo kunnen wij u bijvoorbeeld adviseren over het reinigen van ovens (as uit hete ovens), afzuigen van fijne poeders tijdens een productieproces, het veilig en effectief stofzuigen van magazijnvloeren en het efficiënt afzuigen van afgekeurde productverpakkingen.  

Onze stofzuigers kunnen ingericht worden naar de wensen en eisen van de gebruikers. Dat is het unieke aan Atimo Nederland. Zo kan een stofzuiger ingericht worden met een RVS uitvoering (ook 316), hoofdfilter klasse L en M, automatische filterreiniging, HEPA H14 veiligheidsfilter, hoofdfilters met speciale behandeling zodat deze hete materialen kan zuigen en een PTFE (teflon) uitvoering. Dit geeft het filter een afstotende eigenschap. Ook kunnen de stofzuigers voldoen aan de specifieke ATEX certificaten. Daarnaast zijn custom made vraagstukken altijd bespreekbaar.

Stofzuiger accessoires

Stofzuiger accessoires ATEX Food grade stofzuiger accessoires

Naast industriële stofzuigers bent u bij Atimo Nederland ook aan het juiste adres voor stofzuiger accessoires. Zo beschikken wij over een breed assortiment ATEX accessoires, maar ook over een breed assortiment stofzuiger accessoires voor de food grade/voedingsmiddelenindustrie. Bekijk hier het volledige assortiment stofzuiger accessoires. De stofzuiger accessoires zijn leverbaar in rubber, maar ook in FDA gekeurd rubber (speciaal voor food grade & farmaceutische industrie). Daarnaast zijn de stofzuiger accessoires leverbaar in diverse kleuren en afmetingen.

Kortom, bij Atimo Nederland krijgt u hét juiste antwoord. Neem nu vrijblijvend contact met ons op!

Contact met Atimo Nederland
Heeft u vragen? Of wilt u advies over een bepaald product, probleem of situatie? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via 072 562 8088 of mail naar info@atimo-nederland.nl. Wij staan u graag te woord.

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie