WAM ledigingskleppen

Industriële stofzuigers van Atimo Nederland worden ingezet om vuil af te zuigen en op te vangen. Om vuil op te vangen kunnen, onder andere, ledigkleppen een oplossing bieden. Atimo Nederland heeft diverse WAM kleppen in het assortiment. WAM(GROUP) is de Italiaanse wereldwijde marktleider in de ontwikkeling en productie van machines en componenten voor stortgoederen, zo ook ledigingskleppen. Atimo Nederland biedt deze WAM ledigingskleppen aan. Zo bieden wij onder andere valkleppen met contragewicht, vlinderkleppen, schuifkleppen en roterende ledigingskleppen voor continu gebruik.

Ledigingkleppen van WAM zijn kwalitatief goed, zorgen voor een veilige productstroomonderbreking en hebben een uitstekende slijtvastheid.

Valklep met contragewicht

De WAM valklep wordt gemonteerd aan de onderzijde van een voorafscheider/cycloon ten behoeve van lediging van droge stoffen en/of andere materialen. De valklep wordt automatisch geopend wanneer het vacuüm wordt stopgezet. De valklep is voorzien van een contragewicht die instelbaar is zodat de klep geholpen wordt geheel geopend te worden.

 WAM Valklep met contragewicht ledigingsklep

Vlinderkleppen

WAM vlinderkleppen bestaan uit twee halve behuizingen van hogedruk gegoten aluminium, een draaiend klepblad uit staal of SINT polymeer en een voorgespannen elastomeer klepafdichting. Voor de voedingsmiddelenindustrie is een vlinderklep met RVS klepblad en een FDA goedgekeurde afdichting leverbaar.

WAM vlinderklep met installatie WAM vlinderklep industriële ledigingskleppen

Schuifklep

WAM schuifkleppen worden in allerlei toepassingen gebruikt waar een door zwaartekracht aangedreven productstroom moet worden gestopt. De klep wordt aan de uitlaat van silo’s en voorafscheiders/cyclonen geplaatst. Onze schuifkleppen kunnen ook pneumatisch geleverd worden, zodat de schuifklep met luchtdruk open en dicht geperst wordt.

Roterende ledigingskleppen

Roterende ledigingskleppen met vierkante of ronde inlaat bestaan uit buisvormige metalen of RVS behuizing, een horizontaal gemonteerde rotor met een aantal compartimenten met V-vormige dwarsdoorsnede, een aandrijfeenheid en een behuizingsdeksel tegenover de aandrijfzijde. Deze roterende ledigingskleppen zijn ontwikkeld voor zeer veelzijdige toepassingen. Ze zijn geschikt voor het gecontroleerd lossen en vullen van poeders of granulaten vanuit silo’s, bunkers, pneumatische transportsystemen, ontstoffingsfilters en cyclonen.

Contact met Atimo Nederland

Welke ledigklep geschikt is voor u, is afhankelijk van uw bedrijfssituatie en uw persoonlijke wensen. U hoeft de keuze echter niet alleen te maken. Atimo Nederland helpt u graag door het geven van een vrijblijvend en op maat gemaakt advies. Bij Atimo Nederland bent u aan het juiste adres voor WAM producten.

Wilt u een advies? Of heeft u vragen? Neem dan gerust en vrijblijvend contact op via onderstaand formulier of met onze technisch specialisten via 072 562 8088. U mag daarnaast ook altijd mailen naar info@atimo-nederland.nl

Registreer om meer te lezen …

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie