Type stofzuiger

Zandstralen

Industriële stofzuigers voor zandstralen en stralen met straalgrit.

Bij het zandstralen komen veel gritkorrels vrij welke opgezogen dienen te worden. De industriële stofzuigers van Atimo Nederland bieden uitkomst. Bekijk de mogelijkheden hieronder!

Advies aanvragen Stel je vraag aan onze specialist

Waarom Atimo Nederland?

  • Professionele oplossingen
  • Technisch deskundig advies
  • Grootste expertise van Nederland
  • Breedste assortiment van Nederland
  • Vakkundige installatie
  • Landelijk servicenetwerk
Zandstralen Assortiment

Industriële stofzuiger voor zandstralen

Zandstralen of het stralen met straalgrit is een kostbaar proces. Vervuiling op grote schaal is tevens een onderdeel van dit proces. Deze producten hebben een hoog soortgelijk gewicht. Dit betekent een intensieve bezigheid die veelal tot fysieke klachten leidt onder uw medewerkers. Hergebruik van het straalgrit is vaak wenselijk en helpt tegen het bestrijden van vervuiling. Om dit mogelijk te maken is het belangrijk dat straalgrit teruggevoerd wordt in een werpstraler. Een industriële stofzuiger of zandstofzuiger van Atimo Nederland biedt hier de oplossing.

Zand stofzuiger met voorafscheider

Een zandstofzuiger is een stofzuiger van sterke kwaliteit welke ingezet wordt in de industrie. Een zandstofzuiger is inzetbaar voor het moeiteloos en snel zand zuigen. Waar een normale industriële stofzuiger te kort schiet, heeft een zand stofzuiger geen moeite met het zuigen van grote hoeveelheden zand.

Naast een industriële stofzuiger of zand stofzuiger wordt er in veel gevallen ook een voorafscheider ingezet. Een voorafscheider heeft diverse voordelen. Zo maakt een voorafscheider het mogelijk om stof en grit van elkaar te scheiden, zodat hergebruik van het zandstraalgrit mogelijk is. Tevens zorgt een voorafscheider ervoor dat de opslagcapaciteit vergroot, omdat de voorafscheider het opgezogen zandstraal zand of straalgrit opslaat. Daarnaast zorgt een voorafscheider ervoor dat het filter van de zandstofzuiger wordt ontlast. Dit wordt gerealiseerd doordat deze unit tussen het op te zuigen materiaal en de zandstofzuiger in wordt geplaatst. Het zandstraal zand of straalgrit wordt na het opzuigen direct opgeslagen in de voorafscheider, waardoor deze materialen de zandstofzuiger niet bereiken.

Atimo biedt de oplossing: een zandstofzuiger met sterke zuigkracht

Er is een zandstofzuiger met sterke zuigkracht nodig binnen deze industrie, omdat er sprake is van een hoog soortgelijk gewicht. Atimo Nederland biedt deze krachtige machines aan. Zo bieden wij zandstofzuigers die speciaal gericht zijn op het effectief verwijderen van staalproducten en die ook zeer geschikt zijn voor zand zuigen. Dit betekent dat wij machines leveren waarbij de vacuümpompen een extreem hoge zuigkracht (onderdruk) genereren. Dit zorgt ervoor dat metaalproducten moeiteloos opgezogen worden. Ook worden de metaalproducten middels deze vacuümpomp tijdelijk opgeslagen. Het zuigen van zand, zandstraal zand of straalgrit is voor deze krachtige zandstofzuigers dan ook geen enkel probleem.

Zandzuigers met verschillende aandrijvingen en voorafscheiders

Bij Atimo begrijpen we dat bedrijven zand willen zuigen vanaf verschillende plekken. Om dit te kunnen realiseren, heeft Atimo zandstofzuigers en voorafscheiders in het assortiment met verschillende aandrijvingen. Zo kunt u kiezen voor een zandstofzuiger met een perslucht aandrijving, zodat u volledig onafhankelijk van stroom te werk kunt gaan. Ook een diesel aangedreven zandzuiger zorgt ervoor dat u onafhankelijk bent van stroom, welke ook tot onze mogelijkheden behoren. Liever een machine op stroom? Onze zandzuiger met een 380 Volt aandrijving zorgt voor een sterkte zuigkracht welke nodig is voor het probleemloos zuigen van zand.

Voor onze diverse zandstofzuigers beschikken we over diverse voorafscheiders, welke in combinatie met de zandstofzuigers in te zetten zijn.

Welke van onze zandstofzuigers en voorafscheiders het meest geschikt is voor u, hangt af van uw persoonlijke wensen en uw persoonlijke bedrijfssituatie. Wat uw situatie ook is, bij Atimo Nederland bent u aan het juiste adres. Onze adviseurs kunnen uw bedrijfssituatie vrijblijvend analyseren en u zo snel een advies op maat geven. Neem voor meer informatie contact met ons op via onze website, per telefoon of per e-mail!

Contact met Atimo Nederland
Heeft u vragen? Of wilt u meer informatie en een vrijblijvend advies over de mogelijkheden omtrent uw specifieke bedrijfssituatie ontvangen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via 072 – 562 8088 of mail naar info@atimo-nederland.nl. Wij staan u graag te woord.

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie