Type industrie

Optische producten

Industriële stofzuigers voor het opzuigen van fijnstof.

Bij het maken van optische producten, zoals bijvoorbeeld lezen, onstaat er veel fijnstof. Deze fijnstoffen zijn eenvoudig op te zuigen en te verzamelen met een industriële stofzuiger van Atimo Nederland. Bekijk de mogelijkheden hieronder!

Advies aanvragen Stel je vraag aan onze specialist

Waarom Atimo Nederland?

  • Professionele oplossingen
  • Technisch deskundig advies
  • Grootste expertise van Nederland
  • Breedste assortiment van Nederland
  • Vakkundige installatie
  • Landelijk servicenetwerk
Optische producten Assortiment

De industriële stofzuiger voor iedere specialist

Er ontstaat veel fijnstof tijdens het productieproces van lenzen. Dit komt mede door de strenge richtlijnen en het bewerken van de lenzen in een CNC-machine. Ook tijdens het polijsten van de lenzen komt er fijnstof vrij. Dit fijnstof dient afgezogen en verzameld te worden. Dit afzuigen van fijnstoffen kan middels een industriële stofzuiger. Industriële stofzuigers zijn er in diverse uitvoeringen. Binnen deze industrie voldoet een stationair model, omdat het veelal niet om grote volumes gaat. Mocht het wel om een grote hoeveelheid stof gaan, dan kan de machine, indien gewenst, gecombineerd worden met een voorafscheider, zodat de opslagcapaciteit wordt vergroot en de stofzuiger zelf ontlast wordt.  

Assortiment industriële stofzuigers voor de optische industrie

Binnen de optische industrie zijn meerdere industriële stofzuigers geschikt voor het afzuigen van fijnstoffen. Zo heeft u, onder andere, keuze uit de DBF serie, de ZEFIRO serie of de Mistral 452 DS. Deze industriële stofzuigers hebben een elektrische aandrijving (230 Volt of 380 Volt) en zijn voorzien van een polyester sterfilter. Daarnaast kunnen ze worden uitgerust met diverse andere filters, waaronder een HEPA veiligheidsfilter.

Centraal afzuigsysteem

Het kan, in bepaalde situaties, wenselijk zijn om meerdere bewerkingsmachines gelijktijdig af te laten zuigen. Wanneer dit het geval is, krijgt een centraal afzuigsysteem de voorkeur boven een industriële stofzuiger. Een centraal afzuigsysteem maakt het namelijk mogelijk om tegelijkertijd meerdere bewerkingsmachines af te laten zuigen. Onze specialisten kunnen u hier alles over vertellen.

Welk oplossing het meest geschikt is voor u, is afhankelijk van uw bedrijfssituatie en uw persoonlijke wensen. U hoeft de keuze echter niet alleen te maken. Wij helpen u graag verder.

Vraag onze specialisten nu om advies!

Contact met Atimo Nederland
Heeft u vragen? Of wilt u advies over de mogelijkheden omtrent uw specifieke bedrijfssituatie? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via 072 562 8088 of mail naar info@atimo-nederland.nl. Wij staan u graag te woord.

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie