Type industrie

Bewerkingsindustrie

Industriële stofzuigers voor het opzuigen van stoffen welke vrijkomen tijdens het bewerken van producten.

Tijdens het bewerken van producten komen er allerlei soorten stof vrij. Deze stoffen kunnen middels een industriële stofzuiger veilig, effectief en snel opgezogen en verzameld worden. Bekijk de mogelijkheden hieronder!

Advies aanvragen Stel je vraag aan onze specialist

Waarom Atimo Nederland?

 • Professionele oplossingen
 • Technisch deskundig advies
 • Grootste expertise van Nederland
 • Breedste assortiment van Nederland
 • Vakkundige installatie
 • Landelijk servicenetwerk
Bewerkingsindustrie Assortiment

Industriële stofzuiger voor het bewerken van producten

Producten worden in de meest uiteenlopende branches bewerkt voordat deze gereed zijn voor verkoop. Dit bewerken gaat gepaard met het inzetten van bepaalde materialen die kleine hoeveelheden fijnstof en/of dampen veroorzaken. Deze fijnstoffen en dampen kunnen schadelijk zijn voor uw medewerkers. De industriële stofzuigers van Atimo Nederland creëren een gezonde en veilige omgeving voor mens en milieu.

Industriële stofzuiger naar uw specifieke bedrijfssituatie

Door ons uitgebreide assortiment is er altijd een industriële stofzuiger geschikt voor uw bedrijfssituatie. Het type industriële stofzuiger dat bij uw bedrijfssituatie past, is afhankelijk van uw omgeving en het te zuigen medium. Wij adviseren u daar graag over. Een advies is bij ons gebaseerd op:

 • Het type aandrijving, gebaseerd op uw wensen
 • Het type filteraandrijving, afhankelijk van de intensiteit waarmee de stofzuiger gebruikt zal worden in combinatie met het type medium dat gezogen moet worden
 • De opvangcapaciteit, gebaseerd op de hoeveelheden die per dag of week gezogen dienen te worden en gebaseerd op de gewenste manier van het afvoeren van het afval

ATEX gecertificeerde industriële stofzuigers

Zorgt het afval voor een grote belasting op de industriële stofzuiger? Dan is een mobiele- of stationaire voorafscheider de juiste optie voor u. Of dient u te voldoen aan de ATEX 114 richtlijnen (voorheen ATEX 95) omdat er sprake is van brand- en explosiegevaar? Ook voor deze situatie bent u bij ons aan het juiste adres. Atimo Nederland levert industriële stofzuigers die ingezet mogen worden in ATEX zone 1 en 2 (gas) en ATEX zone 20, 21 en 22 (stof). Naast een ruim aanbod ATEX stofzuigers, beschikt Atimo Nederland ook over een breed assortiment ATEX stofzuiger accessoires.

Gezondheidsgevaarlijke situaties

Het kan ook zo zijn dat de stoffen die u zuigt gevaarlijk zijn voor de gezondheid van u en uw medewerkers. Ook dan bent u bij Atimo Nederland aan het juiste adres. Wij leveren speciaal voor dit soort situaties diverse filters voor de meest uiteenlopende toepassingen, zoals:

 • HEPA H14 veiligheidsfilter voor gezondheidsgevaarlijke stoffen
 • Hittebestendig filter tot 250 graden Celsius
 • Antistatische filters
 • PTFE (Teflon) filters voor kleverige materialen
 • Actief koolfilter voor het neutraliseren van geuren en dampen

Kortom, u bent bij Atimo Nederland aan het juiste adres voor een oplossing voor ieder stofprobleem.

Neem nu contact op!

Contact met Atimo Nederland
Heeft u vragen? Of wilt u advies over de mogelijkheden omtrent uw specifieke bedrijfssituatie? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via 072 562 8088 of mail naar info@atimo-nederland.nl. Wij staan u graag te woord.

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie