Type stofzuiger

Oliezuiger

Breed assortiment oliezuigers voor de industrie.

Atimo Nederland heeft een breed assortiment krachtige oliezuigers welke ontworpen zijn voor het opzuigen van vloeistoffen en spanen, waarbij het mogelijk is deze weer te hergebruiken!

Advies aanvragen Stel je vraag aan onze specialist

Waarom Atimo Nederland?

  • Professionele oplossingen
  • Technisch deskundig advies
  • Grootste expertise van Nederland
  • Breedste assortiment van Nederland
  • Vakkundige installatie
  • Landelijk servicenetwerk
Oliezuiger Assortiment

Oliezuiger

Het opzuigen van vloeistoffen, waaronder olie, gaat niet zomaar met elke stofzuiger. Wanneer men vloeistoffen gaat opzuigen met een stofzuiger, raakt het filter snel verstopt en kan de gebruiker niet verder met zuigen. Een oliezuiger biedt hier de uitkomst.

Atimo Nederland heeft een complete serie krachtige oliezuigers in het assortiment. Deze machines zijn speciaal ontworpen voor het opzuigen van vloeistoffen zoals bijvoorbeeld olie (snijolie) en koelmiddelen die zijn vervuild met metaalspanen, spaanders, krullen en schaafsel.

Voor welke toepassing kan ik een oliezuiger inzetten?

Oliezuigers vinden hun toepassing meestal bij draai- en freesbanken in bijvoorbeeld de metaalindustrie. Draai- en freesbanken verbruiken tijdens het productieproces olie- en koelmiddel, dat wordt vervuild door spaanders en krullen.

Het opzuigen van deze spaanders en krullen is erg belangrijk om het productieproces onverstoord door te laten gaan. Het resulteert in minder stilstand en meer veiligheid en productiviteit. Een oliezuiger zorgt ervoor dat het schoonmaakproces sneller, efficiënter en veiliger kan.
Daarnaast zorgt het inzetten van een oliezuiger ervoor dat opgezogen vloeistoffen hergebruikt kunnen worden. Dit levert aanzienlijke kostenbesparingen op.

Hergebruik van vloeistoffen

Oliezuiger Spanenzuiger AtimoNederland

Het voordeel van een oliezuiger is dat de vervuilde vloeistoffen na opzuiging weer hergebruikt kunnen worden in het productieproces. Spaanders en krullen worden opgevangen in een fijnmazige zeef (2 mm doorlaat), de olie (of andere vloeistof) wordt in een opvangcontainer opgeslagen. Als de tank vol is, stopt de industriële oliezuiger met zuigen en kan de olie eventueel weer teruggepompt worden of op een andere manier worden hergebruikt.

Assortiment

Het assortiment oliezuigers van Atimo Nederland is heel breed. Zo heeft u de keuze uit machines op 230 Volt of 380 Volt en ook persluchtaandrijving is mogelijk. Tevens kunt u kiezen tussen twee of drie bypass motoren of een onderhoudsarme turbine die bestand zijn tegen zwaardere belasting en continu gebruik. De motoren of turbine worden beschermd door een PPL 3D (nieuw) filtersysteem. Hiermee bieden wij de hoogste technische veiligheid. De laatste keuze is de grootte van de opvangbak: 100, 140, 150, 250, 450, 600 of 700 liter.

Wilt u advies over de mogelijkheden voor uw bedrijfssituatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Contact met Atimo Nederland
Heeft u vragen? Of wilt u vrijblijvend weten welke machine het meest geschikt is voor uw bedrijfssituatie? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op via 072 562 8088 of mail naar info@atimo-nederland.nl. Wij helpen u graag verder!

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie