Type stofzuiger

Accuzuur vloeistofzuigers

Vloeistofzuigers voor veilig accuzuur verwijderen

De accuzuur vloeistofzuigers van Atimo Nederland zorgen ervoor dat bijtend en brandbaar accuzuur veilig opgezogen en verwijderd kan worden. 

Advies aanvragen Stel je vraag aan onze specialist

Waarom Atimo Nederland?

  • Professionele oplossingen
  • Technisch deskundig advies
  • Grootste expertise van Nederland
  • Breedste assortiment van Nederland
  • Vakkundige installatie
  • Landelijk servicenetwerk
Accuzuur vloeistofzuigers Assortiment

Accuzuur vloeistofzuigers

Het opzuigen van accuzuur, ook wel elektrolyt genoemd, gaat niet zomaar met elke stofzuiger. Een algemene stofzuiger kan niet tegen de bijtende vloeistof en zal daarmee snel stuk gaan. Ook kunnen de stofzuiger en het filter oplossen indien niet de correcte samenstelling gebruikt wordt. Een geschikte vloeistofzuiger met de juiste eigenschappen is van groot belang voor accuzuur verwijderen.

Atimo Nederland heeft speciale accuzuur vloeistofzuigers in het assortiment. Deze vloeistofzuigers zijn speciaal ontworpen voor het opzuigen van accuzuur om de vloeistof tijdelijk onschadelijk te maken zonder vloeistof te verliezen of water te verspillen.

Wat is accuzuur?

In de laatste jaren wordt er steeds meer gewerkt met accusystemen. Het rendement is vaak hoger dan bij diesel- of benzinegebruik, de milieubelasting en luchtvervuiling voor de directe omgeving zijn gering en het is stil. Echter zitten er ook nadelen aan accu’s. Zo is de inhoud vaak schadelijk als er ongelukken gebeuren. Accuzuur is corrosief, brandbaar en explosief. Tot op heden was er nog geen oplossing om accuzuur snel en veilig op te ruimen. Dit gebeurde simpelweg door het accuzuur te neutraliseren met soda en het vervolgens weg te spoelen met water. Echter is dit onveilig voor de omgeving, het is tijdrovend en het is geen goede optie voor grote hoeveelheden zuur. Dit is vooral een groot probleem voor industrieën zoals de automotive industrie, garages, accuproducenten en de accuvoertuig industrie.

Accuzuur verwijderen

Accuzuur verwijderen gaat niet zomaar. Het is van belang dat er voorzichtig wordt omgegaan met de bijtende vloeistof. Accu’s met vloeistof zijn open aan de bovenzijde, waardoor deze accu’s rechtop moeten blijven staan om lekken te voorkomen. Dit maakt het installeren, opvullen en vervangen van een natte accu extra riskant. Om accuzuur te verwijderen zijn er speciale vloeistofzuigers ontwikkeld die de bijtende vloeistoffen veilig en snel kunnen opzuigen en afvoeren. Dit maakt de vloeistof tijdelijk onschadelijk zonder vloeistof te verliezen of water te verspillen. Het zuur wordt op een veilige plek vastgehouden zodat dit later op een veilige manier afgedragen kan worden. Zo worden omgeving, medewerkers en het milieu gespaard. Atimo Nederland heeft deze industriële stofzuigers in het assortiment.

accu indeling schema

Welke vloeisstofzuiger is geschikt?

Het opzuigen van bijtende vloeistoffen zoals accuzuur gaat niet zomaar met elke stofzuiger. Een algemene stofzuiger kan niet tegen de bijtende vloeistof en zal daarmee snel stuk gaan. Ook kunnen de stofzuiger en het filter oplossen indien niet de correcte samenstelling gebruikt wordt. Daarom is een geschikte vloeistofzuiger met de juiste eigenschappen van groot belang.

Om veilig accuzuur te verwijderen is het van belang dat een vloeistofzuiger beschikt over het volgende: 

  • Filter: de stofzuiger moet een vloeistoffilter hebben met een geïmpregneerd patroon om zuren mee op te kunnen zuigen;
  • Ledigingssysteem: het legen van de vloeistofzuiger moet veilig plaatsvinden omdat elektrolyt corrosief is. Een gebruiker kan zichzelf branden aan de stof. Daarom is een afvoerkogelkraan de beste optie, om opgezogen accuzuur veilig in een geschikte milieucontainer te laten lopen;
  • Materiaal: accuzuur is zeer brandbaar, daarom is een ATEX vloeistofzuiger het veiligst. Deze vloeistofzuigers zijn volledig antistatisch, waardoor alle elektrostatische lading veilig wordt afgevoerd. Het veiligste materiaal om accuzuur in te vervoeren is polyethyleen;
  • Aandrijving: vanwege de brandbaarheid van elektrolyt moeten stofzuigers geschikt voor accuzuur ATEX en/of perslucht aangedreven zijn.

Onze vloeistofzuigers voor bijtende stoffen zijn ATEX gecertificeerd en bevatten de juiste patroonfilters. De EGF is elektrisch aangedreven en de DGF werkt met perslucht. Beiden zijn gemaakt van polyethyleen met een RVS afvoerkogelkraan. Dankzij de vulindicator hoeft de vloeistofzuiger niet geopend te worden om de inhoud te controleren. Zo zorgen onze vloeistofzuigers voor een veilige en snelle oplossing voor accuzuur en is accuzuur verwijderen veilig. Atimo Nederland adviseert u graag verder in het vinden van de juiste keuze.

Contact met Atimo Nederland
Heeft u vragen? Of wilt u weten welke vloeistofzuiger voor accuzuur verwijderen geschikt is voor uw bedrijfssituatie? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op via 072 562 8088 of mail naar info@atimo-nederland.nl.

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie