Type stofzuiger

Accuzuur vloeistofzuigers

Industriële bijtende stoffenzuigers voor de omgang met accuzuur.

De accuzuur vloeistofzuigers van Atimo Nederland zorgen ervoor dat bijtend en brandbaar accuzuur veilig opgezogen en verwijderd kan worden. 

Advies aanvragen Stel je vraag aan onze specialist

Waarom Atimo Nederland?

  • Professionele oplossingen
  • Technisch deskundig advies
  • Grootste expertise van Nederland
  • Breedste assortiment van Nederland
  • Vakkundige installatie
  • Landelijk servicenetwerk
Accuzuur vloeistofzuigers Assortiment

Accuzuur vloeistofzuigers

Het opzuigen van accuzuur, ook wel elektrolyt genoemd, gaat niet zomaar met elke stofzuiger. Een algemene stofzuiger kan niet tegen de bijtende vloeistof en zal daarmee snel stuk gaan. Ook kunnen de stofzuiger en het filter oplossen indien niet de correcte samenstelling gebruikt wordt. Daarom is een geschikte vloeistofzuiger met de juiste eigenschappen van groot belang.

Atimo Nederland heeft deze accuzuur zuigers in het assortiment! Deze machines zijn speciaal ontworpen voor het opzuigen van accuzuur om de vloeistof tijdelijk onschadelijk te maken zonder vloeistof te verliezen of water te verspillen.

Assortiment

Accuzuur vloeistofzuigers

Wat is accuzuur?

In de laatste jaren wordt er steeds meer gewerkt met accu-systemen: het rendement is vaak hoger dan bij diesel- of benzinegebruik, de milieubelasting en luchtvervuiling voor de directe omgeving zijn gering en het is stil. Echter zitten er ook nadelen aan accu’s: zo is de inhoud vaak schadelijk als er ongelukken gebeuren. Accuzuur is corrosief, brandbaar en explosief. Tot op heden was nog geen oplossing om accuzuur snel en veilig opruimen. Dit ging simpelweg via het neutraliseren met soda en wegspoelen met water, maar dit is onveilig voor de omgeving, tijdrovend en geen goede optie voor grote hoeveelheden zuur. Dit is vooral een groot probleem voor industrieën zoals de automotive, garages, accu-producenten en de accu-voertuig industrie.

Het is van belang dat er voorzichtig omgegaan wordt met de bijtende vloeistof. Accu’s met vloeistof zijn open aan de bovenzijde, waardoor deze accu’s rechtop moeten blijven staan om lekken te voorkomen. Dit maakt het installeren, opvullen en vervangen van een natte accu extra riskant. Om accuzuur wel op te kunnen ruimen zijn er speciale industriële vloeistofzuigers ontwikkeld die de bijtende stoffen veilig en snel kunnen opzuigen en afvoeren. Dit maakt de vloeistof tijdelijk onschadelijk zonder vloeistof te verliezen of water te verspillen. Het zuur wordt op een veilige plek vastgehouden zodat dit later op een veilige manier afgedragen kan worden. Zo worden omgeving, medewerkers en het milieu gespaard. Atimo Nederland heeft deze industriële stofzuigers in het assortiment.

accu indeling schema

Welke stofzuiger is geschikt?

Het opzuigen van bijtende vloeistoffen zoals accuzuur gaat niet zomaar met elke stofzuiger. Een algemene stofzuiger kan niet tegen de bijtende vloeistof en zal daarmee snel stuk gaan. Ook kunnen de stofzuiger en het filter oplossen indien niet de correcte samenstelling gebruikt wordt. Daarom is een geschikte vloeistofzuiger met de juiste eigenschappen van groot belang.

De onderdelen om op te letten zijn de volgende:

  • Filter: de stofzuiger moet een vloeistoffilter hebben met een geïmpregneerd patroon om zuren mee op te kunnen zuigen;
  • Ledigingssysteem: Het legen van de industriële vloeistofzuiger moet veilig plaatsvinden omdat elektrolyt corrosief is. Een gebruiker kan zichzelf branden aan de stof. Daarom is een afvoerkogelkraan de beste optie, om opgezogen accuzuur veilig in een geschikte milieucontainer te kunnen laten lopen;
  • Materiaal: accuzuur is zeer brandbaar, daarom is een ATEX vloeistofzuiger het veiligst. Deze vloeistofzuigers zijn volledig antistatisch, dus alle elektrostatische lading wordt veilig afgevoerd. Het veiligste materiaal om accuzuur in te vervoeren is polyethyleen;
  • Aandrijving: vanwege de brandbaarheid van elektrolyt moeten stofzuigers geschikt voor accuzuur ATEX en/of perslucht aangedreven zijn.

Onze twee bijtende vloeistofzuigers zijn ATEX en bevatten de juiste patroonfilters. De EGF is elektrisch aangedreven en de DGF werkt met perslucht. Beiden zijn gemaakt van polyethyleen met een RVS afvoerkogelkraan. Dankzij de vulindicator hoeft de stofzuiger niet geopend te worden om de inhoud te controleren. Zo zorgen onze stofzuigers voor een veilige en snelle oplossing voor accuzuur. Atimo Nederland adviseert u graag verder in het vinden van de juiste keuze.

Contact met Atimo Nederland

Heeft u vragen? Of wilt u weten welke industriële accuzuur zuiger geschikt is voor uw bedrijfssituatie? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op via 072 201 2689 of mail naar info@atimo-nederland.nl.

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen

Technisch deskundig advies

Landelijk servicenetwerk

Gerenommeerde merken

Vakkundige installatie