Type stofzuiger

Kwartsstof stofzuigers

Industriële stofzuigers voor het veilig opzuigen van kwartsstof.

Kwartsstof is schadelijk voor de gezondheid van uw medewerkers. Door het kwartsstof en kwartsstofhoudend materiaal veilig op te zuigen, kunnen medewerkers veilig en stofvrij werken. Bekijk de mogelijkheden hieronder!

Advies aanvragen Stel je vraag aan onze specialist

Waarom Atimo Nederland?

  • Professionele oplossingen
  • Technisch deskundig advies
  • Grootste expertise van Nederland
  • Breedste assortiment van Nederland
  • Vakkundige installatie
  • Landelijk servicenetwerk
Kwartsstof stofzuigers Assortiment

Kwartsstof stofzuiger

Kwarts bevindt zich in zand en in de meest natuurlijke gesteenten. Kwarts komt dus met name voor in bouwmaterialen. Materiaal is al kwarts houdend als het voor 1,5% uit kwarts bestaat. Hoe hoger het kwartsgehalte van het bouwmateriaal, hoe groter de kans dat er kwartsstof vrijkomt bij de bewerking van het materiaal. Materialen met een hoog kwartsgehalte zijn bijvoorbeeld zandsteen, kalkzandsteen, cellenbeton en betonsteen. Kwartsstoffen moeten afgezogen worden. Dit kan met een speciale kwartsstof stofzuiger. Atimo Nederland levert deze kwartsstof stofzuigers.

Kwartsstof stofzuiger voor een veilige en gezonde werkomgeving

Het gevaar van kwartsstof is dat deze kleine oplosbare stofdeeltjes diep in de longen terecht komen. Wanneer dit gebeurt, komt de gezondheid van uw werknemers in gevaar. Als werkgever bent u er dan ook verantwoordelijk voor dat uw werknemers voldoende beschermd worden tegen het inademen van kwartsstof. Volgens de wet mag de concentratie kwartsstof in de lucht maximaal 0,075 mg/m3 zijn. Dat is een zeer kleine hoeveelheid als u dat vergelijkt met de kwartsstof die vrijkomt bij bijvoorbeeld het zagen, frezen, boren of vegen van steenachtig materiaal. Atimo Nederland heeft een breed assortiment industriële kwartsstof stofzuigers waarmee u uw werknemers kunt beschermen.

Het assortiment

Kwartsstof_zuigen     Kwartsstof

Atimo Nederland heeft een breed assortiment kwartsstof stofzuigers die voldoen aan de wettige richtlijnen die gesteld worden aan deze stofzuigers. Binnen de categorie kwartsstof stofzuigers heeft u de keuze uit diverse types. Zo kunt u kiezen uit stofzuigers met een elektrische (230 of 380 Volt) of perslucht aandrijving. Verder kunt u kiezen voor opvangbakken die aanvankelijk 35 tot maximaal 220 liter op kunnen vangen. Ook is het mogelijk een HEPA veiligheidsfilter toe te passen, indien u dat wenst. Houd er rekening mee dat in nagenoeg de meeste gevallen een HEPA H14 veiligheidsfilter wettelijk verplicht zal zijn.

Welke kwartsstof stofzuiger geschikt is voor u, hangt af van uw wensen en uw bedrijfssituatie. U hoeft de keuze voor een stofzuiger echter niet alleen te maken. Atimo Nederland voorziet u graag van een vrijblijvend en op maat gemaakt advies. Neem daarom nu contact met ons op!

Contact met Atimo Nederland
Heeft u vragen? Of wilt u weten welke industriële kwartsstof stofzuiger geschikt is voor uw bedrijfssituatie? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op via 072 562 8088 of mail naar info@atimo-nederland.nl. Wij helpen u graag verder!

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie