Type stofzuiger

Fijnstof stofzuigers

De beste industriële stofzuigers voor fijnstof.

De industriële stofzuigers van Atimo Nederland kunnen de allerfijnste stoffen feiloos opzuigen en verzamelen. Ook voor explosiegevaarlijke stoffen kunnen wij de juiste industriële stofzuiger leveren.

Advies aanvragen Stel je vraag aan onze specialist

Waarom Atimo Nederland?

  • Professionele oplossingen
  • Technisch deskundig advies
  • Grootste expertise van Nederland
  • Breedste assortiment van Nederland
  • Vakkundige installatie
  • Landelijk servicenetwerk
Fijnstof stofzuigers Assortiment

Fijnstof stofzuigers

In elk bedrijf en in elke industrie komt stof voor. Vrijkomend stof varieert in grootte, herkomst en chemische samenstelling. Tot fijnstof rekenen we in Nederland de in de lucht zwevende deeltjes welke kleiner zijn dan 10 micrometer. Dit maakt fijnstof in veel gevallen onzichtbaar, maar daarmee niet onschadelijk.

Bepaalde soorten fijnstof kunnen bij inademing een gevaar opleveren voor de gezondheid van u en uw medewerkers. Het is daarom ontzettend belangrijk dat deze stoffen verwijderd worden. Om dit te realiseren kunt u een fijnstof stofzuiger inzetten, welke speciaal ontwikkeld is voor het opzuigen van deze fijne stoffen. Atimo Nederland heeft diverse fijnstof stofzuigers in het assortiment die hier uitermate geschikt voor zijn en welke tevens de gezondheidsrisico’s van fijnstoffen tot een minimum beperken.

Welke fijnstof stofzuiger heb ik nodig?

Om te bepalen welke fijnstof stofzuiger geschikt is voor u, is het zeer belangrijk om een goede analyse te maken van uw specifieke bedrijfssituatie. Zo wordt er gekeken naar het soort fijnstof, de hoeveelheid op te zuigen stof en de grootte van het stof. Daarnaast wordt er gekeken naar uw wensen voor de stofzuiger omtrent de aandrijving, de prestaties en de capaciteit. Eén van de belangrijkste aspecten bij het aanschaffen van een fijnstof stofzuiger, zijn de filters waarmee de machine wordt uitgerust.

Bakkerij_fijn_stof_zuiger_230_Volt Fijn_stof_zuiger

Filters industriële stofzuiger

De grootte van het stof is doorslaggevend in het type filter dat nodig is. Een stofzuiger kan uitgerust worden met een filter in stofklasse L (3 micron). Is het stof fijner, dan kan een stofklasse M (1 micron) filter toegepast worden.

Voor het allerfijnste stof en voor gezondheidsgevaarlijke stoffen is het noodzakelijk een HEPA H14 veiligheidsfilter toe te passen. Dit filter heeft een filtratie van 99,995%. Het toepassen van een HEPA filter in situaties waarbij het stof gezondheidsgevaarlijk is, zorgt ervoor dat medewerkers veilig hun werkzaamheden kunnen verrichten.

U hoeft de keuze voor een fijnstofzuiger niet alleen te maken. Ons team van specialisten staat voor u klaar om u van een vrijblijvend en op maat gemaakt advies te voorzien!

Contact met Atimo Nederland
Heeft u vragen? Of wilt u weten welke stofzuiger het meest geschikt is voor uw bedrijfssituatie? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op via 072 562 8088 of mail naar info@atimo-nederland.nl. Wij helpen u graag verder!  

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie