Type stofzuiger

Spanenzuigers

Spanenzuigers van industriële kwaliteit en geschikt voor diverse toepassingen in de industrie.

De spanenzuigers van Atimo Nederland maken het mogelijk dat opgezogen vloeistoffen en spanen direct van elkaar gescheiden worden, om zo hergebruik van materialen mogelijk te maken!

Advies aanvragen Stel je vraag aan onze specialist

Waarom Atimo Nederland?

  • Professionele oplossingen
  • Technisch deskundig advies
  • Grootste expertise van Nederland
  • Breedste assortiment van Nederland
  • Vakkundige installatie
  • Landelijk servicenetwerk
Spanenzuigers Assortiment

Spanenzuiger

Atimo Nederland heeft een complete serie krachtige spanenzuigers in het assortiment. Deze spanenzuigers zijn speciaal ontworpen voor het opzuigen van metalen of kunststof spanen. In de meeste gevallen worden deze spanen gezogen in combinatie met oliën of andere vloeistoffen en koelmiddelen. 

Voordelen spanenzuiger

Het voordeel van een spanenzuiger is dat de vervuilde vloeistoffen na opzuiging weer hergebruikt kunnen worden in het productieproces. Spaanders en krullen worden opgevangen in een fijnmazige zeef (2mm. doorlaat), de olie (of andere vloeistof) wordt in een opvangcontainer opgeslagen. Als de tank vol is, stopt de industriële spanenzuiger met zuigen en kan de olie eventueel weer teruggepompt worden of op een andere manier worden hergebruikt.

Toepassingsgebieden

De spanenzuigers vinden hun toepassing meestal bij draai- en freesbanken in bijvoorbeeld de metaalindustrie. Draai- en freesbanken verbruiken tijdens het productieproces olie- en koelmiddel dat wordt vervuild door spaanders en krullen. Het afzuigen daarvan is belangrijk. Medewerkers zullen de machine en olie een aantal maal moeten schoonmaken en verversen. De industriële spanenzuigers van Atimo Nederland zorgen dat dit sneller, efficiënter en veiliger kan. Daarnaast is het grote voordeel dat vloeistoffen, zoals olie, hergebruikt kunnen worden. Dit levert aanzienlijke kostenbesparingen op. Uiteraard zijn onze spanenzuigers op veel meer manieren in te zetten.

Assortiment

Tecnoil_100_IF_Oliezuigen        Lekbakken_leegzuigen      

Het assortiment spanenzuigers van Atimo Nederland is heel breed. Zo heeft u de keuze uit machines met 230 Volt, 380 Volt en ook persluchtaandrijving is mogelijk. Ook kunt u kiezen tussen twee of drie motoren of onderhoudsarme turbine die bestand zijn tegen zwaardere belasting en continu gebruik. De motoren of turbine worden beschermd door een PPL 3D (nieuw) filtersysteem. Hiermee bieden wij de hoogste technische veiligheid. De laatste keuze is de grootte van de opvangbak: 100, 140, 150, 250, 450, 600 of 700 liter.

U hoeft de keuze voor spanenzuiger niet alleen te maken. Atimo Nederland voorziet u graag van een vrijblijvend en op maat gemaakt advies. Neem daarom nu contact met ons op!

Contact met Atimo Nederland
Heeft u vragen? Of wilt u weten welke spanenzuiger het meest geschikt is voor uw bedrijfssituatie? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op via 072 562 8088 of mail naar info@atimo-nederland.nl.

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie