Type stofzuiger

Houtmot afzuiging

Houtmot afzuiging middels een industriële stofzuiger.

Industriële stofzuigers geschikt voor stofafzuiging bij houtbewerking om veilig en gezond te kunnen werken. Bekijk hieronder de mogelijkheden! 

Advies aanvragen Stel je vraag aan onze specialist

Waarom Atimo Nederland?

  • Professionele oplossingen
  • Technisch deskundig advies
  • Grootste expertise van Nederland
  • Breedste assortiment van Nederland
  • Vakkundige installatie
  • Landelijk servicenetwerk
Houtmot afzuiging Assortiment

Houtmot afzuiging

Een industriële stofzuiger of afzuigunit voor stofafzuiging bij houtbewerking is voor elke bouwplaats aan te raden. Wanneer hout bewerkt wordt, komt hier een grote hoeveelheid stof en restmateriaal bij vrij. Deze stoffen en restmaterialen verplaatsen zich zeer gemakkelijk op een bouwplaats of houtwerkplaats als deze niet verantwoord en veilig afgezogen worden. Met name timmerlieden, schilders, glaszetters en interieurbouwers komen dan in aanraking met schadelijke hoeveelheden houtstof. Het inzetten van houtmotafzuiging zorgt ervoor dat deze stoffen direct bij de bron worden afgezogen en geen gevaar meer vormen voor de werknemers.

Hout afzuiging, wanneer is dit nodig?

De grootste hoeveelheid houtstof ontstaat bij de machinale bewerking van hout, zoals schuren, zagen, frezen, boren en schaven. De hoeveelheid stof dat vrijkomt hangt af van verschillende punten. Zo wordt de hoeveelheid vrijkomend houtmot bepaald door het materiaal dat wordt beperkt, het gereedschap dat wordt ingezet voor de houtbewerking en of er gebruik wordt gemaakt van hout afzuiging. Wanneer afzuiging van houtbewerkingsmachines niet wordt toegepast, komt er vanzelfsprekend veel meer houtstof vrij. Houtstof dat uw medewerkers kunnen inademen, met alle gevolgen van dien.

Om een veilige en gezonde werkplaats of houtwerkplaats te creëren, is de inzet van houtmotafzuiging, bijvoorbeeld door middel van een industriële stofzuiger of afzuigunit met stofopvang en stoffilter, noodzakelijk. Afzuiging houtstof zorgt ervoor dat uw medewerkers niet in contact komen met de vrijkomende houtstoffen tijdens het bewerken van hout. Hierdoor vormt het vrijkomende houtstof niet langer een gezondheidsrisico en kunnen medewerkers veilig in de werkplaats werken. Atimo Nederland kan u voorzien van de juiste industriële stofzuiger of afzuigunit geschikt voor de afzuiging van houtmot.

Mogelijkheden afzuiging hout middels stofzuigers

Houtafzuiging_centraalHoutafzuiging

Al jarenlang levert Atimo stofafzuigingen op maat aan de meest uiteenlopende branches. Hierdoor hebben wij zeer veel ervaring opgedaan voor afzuiging houtbewerking, maar ook voor de afzuiging van diverse andere soorten stof en materiaal.

Bij Atimo hebben we twee technieken om houtmotafzuiging in te zetten. Ten eerste is er de mogelijkheid tot hoog vacuüm afzuiging. Hierbij worden houtmot en andere afvalresten veilig opgezogen middels een krachtig vacuüm. De Mistral 202 Dustop is hier een zeer geschikte machine voor. Deze industriële stofzuiger zuigt het vrijgekomen houtmot en afval op via een zuigslang, al dan niet in combinatie met een accessoire kopstuk. Het opgezogen houtmot wordt in de vuilcontainer opgevangen. Indien de vuilcontainer volgezogen is, net als op ieder gewenst moment, kan deze eenvoudig onder de machine vandaan gereden worden om te worden geleegd. Na het legen kan de gebruiker direct verder met het opzuigen van houtmot.

Anderzijds is er de laag vacuüm techniek. Dit is een vorm van luchttechniek waarbij het vrijkomende stof direct vanaf de bron wordt afgezogen. Deze vorm van afzuiging zorgt ervoor dat houtmot en andere stoffen niet de kans krijgen om in de omgeving vrij te komen. Het direct afzuigen van deze stoffen zorgt er dan ook voor dat medewerkers deze stoffen niet inademen en zo veilig de houtbewerkingswerkzaamheden kunnen verrichten. Afzuiging hout machines middels laag vacuüm techniek kan worden gerealiseerd middels de TM-H en de TM JET.

Veilige houtmotafzuiging

Welke vorm van afzuiging het meest geschikt is voor u, is afhankelijk van uw wensen en uw bedrijfssituatie. Zo wordt er onder andere gekeken naar de fijnheid van het houtstof en de hoeveelheid houtstof die u op wilt zuigen. Afhankelijk daarvan wordt een machine met de juiste prestaties en de juiste filters geselecteerd.

Beide vormen van luchttechniek maken het mogelijk om een veilige houtmotafzuiging toe te passen.

Onze industriële stofzuigers en afzuigunits zijn milieubewust, energiezuinig en brandveilig. Onze stofzuigsystemen voor hout en houtmot kenmerken zich door een flexibele modulaire opbouw. De elementen van het stofzuigsysteem zijn eenvoudig te koppelen, waardoor de installatie eenvoudig is aan te passen aan toekomstige ontwikkelingen. Zo kunt u alle kanten op!

U hoeft de keuze voor een houtmotafzuiging niet alleen te maken. Atimo Nederland voorziet u graag van een vrijblijvend en op maat gemaakt advies!

Contact met Atimo Nederland
Heeft u vragen? Of wilt u weten welke machine het meest geschikt is voor uw bedrijfssituatie? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op via 072 – 562 80 88 of mail naar info@atimo-nederland.nl. Wij staan voor u klaar en helpen u graag verder!

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie