Type industrie

Bouwindustrie

De beste industriële stofzuigers voor de bouwindustrie.

Binnen de bouw komen veel stoffen vrij. Het inademen van deze stoffen kan zeer schadelijk zijn voor uw medewerkers. Een industriële bouwstofzuiger maakt het mogelijk om deze stoffen veilig op te zuigen!

Advies aanvragen Stel je vraag aan onze specialist

Waarom Atimo Nederland?

 • Professionele oplossingen
 • Technisch deskundig advies
 • Grootste expertise van Nederland
 • Breedste assortiment van Nederland
 • Vakkundige installatie
 • Landelijk servicenetwerk
Bouwindustrie Assortiment

Bouwstofzuiger

Op elke industriële bouwplaats is stof aanwezig en bij iedere bouwactiviteit komen stof en vuil vrij. Sommige soorten bouwstof, zoals kwartsstof, zijn schadelijk voor de gezondheid van uw medewerkers als niet de juiste of onvoldoende maatregelen worden getroffen. Om de industriële werkomgeving van medewerkers veilig en schoon te houden, is het verminderen van de verspreiding van deze hoeveelheden stof, poeder en afval noodzakelijk. Een bouwstofzuiger is hier de oplossing. Een industriele bouwstofzuiger wordt vaak ingezet voor directe afzuiging van het stof bij de kern, zoals bij slijpmachines, schuurmachines, vreesmachines, zaagmachines, etc. Daarnaast zijn onze stofzuigers ook uiterst geschikt voor een directe aansluiting op productiemachines.

Waarom een industriële bouwstofzuiger?

Stof, en met name bouwstof, is overal zichtbaar en onzichtbaar aanwezig. Zo ontstaat er op de bouwplaats bijvoorbeeld veel stof door de bewerking van hout of steenachtig materiaal. Daarnaast wordt stof ook makkelijk verspreid doordat werknemers en materialen zich verplaatsen. Frezen, boren, slijpen, schaven en schuren zijn bij uitstek activiteiten waarbij grote hoeveelheden (schadelijke) bouwstof vrijkomen. Doordat er op bouwplaatsen vaak ook heftrucks rondrijden, komt de bouwstof in ieder hoekje van de bouwplaats terecht. Een bouwstofzuiger of afzuiginstallatie is een goede oplossing om van uw bouwstof en vuil af te komen. De bouw stofzuigers van Atimo Nederland kunnen deze bouwstoffen op iedere plaats en op ieder gewenst moment verwijderen.

Een veilige en gezonde werkomgeving met een industriële bouwstofzuiger

Bouw stofafzuiging middels een industriële bouwstofzuiger zorgt ervoor dat alle vrijkomende stoffen direct worden afgezogen en opgezogen. Hierdoor komen deze stoffen niet vrij in de werkomgeving en kunnen deze geen gevaar vormen voor de gezondheid van medewerkers. Daarnaast zorgt een schone werkomgeving zonder stof en vuil ervoor dat de productie zo efficiënt mogelijk verloopt en er geen onnodig oponthoud ontstaat voor het reinigen van machines en vloeren. Bouw stofafzuiging zorgt voor een veilige, gezonde en stofvrije werkomgeving.  

Welke soorten bouwstof stofzuiger zijn er?

Atimo Nederland biedt klanten al jarenlang een effectieve oplossing tegen bouwstof. Wij hebben een breed assortiment bouwstof stofzuigers die op iedere situatie industrieel toepasbaar zijn. Onze bouwstofzuigers zijn te onderscheiden aan een aantal elementen van de stofzuiger:

 • De aandrijving. Afhankelijk van uw bedrijfssituatie kunt u kiezen voor een stofzuiger op 230 Volt of 380 Volt. Ook hebben we bouwstofzuigers met een LPG aandrijving. Voor het opzuigen van fijnstof in kleinere hoeveelheden is een stofzuiger op 230 Volt afdoende. Wilt u grotere hoeveelheden opzuigen? Dan kan een stofzuiger op 380 Volt of met LPG aandrijving uitkomst bieden.

 • Het opvangsysteem. Wanneer u een bouwstofzuiger inzet voor het opzuigen van stoffen, afval, vuil en restmateriaal, dan dienen deze stoffen ergens opgeslagen te worden. Onze stofzuigers zijn te onderscheiden in bouwstofzuigers met een vuilcontainer als opvangsysteem en industriële machines met een longopac zakkensysteem als opvangsysteem. Wanneer u kiest voor een vuilcontainer, kunt u deze eenvoudig onder de bouwstofzuiger vandaan rijden als deze vol is. Na het ledigen plaatst u de container eenvoudig onder de stofzuiger terug middels een hefsysteem en kunt u direct weer verder met de reinigingswerkzaamheden.
  Het longopac zakkensysteem bestaat uit lange zakken van 20 meter, welke naar behoefte en op ieder gewenst moment afgeknoopt en verwijderd kunnen worden. Bijkomend voordeel is dat de gebruiker na het zuigen van stoffen niet opnieuw met de stoffen in aanraking komt.
 • Het filtersysteem. Een stofzuiger dient altijd voorzien te zijn van een filtersysteem. De filters vormen de longen van de stofzuiger en zijn dan ook heel belangrijk. Welke type filters in de stofzuiger nodig zijn, is afhankelijk van het type stof dat opgezogen dient te worden. Grover stof kan veilig opgezogen en gefilterd worden met een filter in stof klasse L (3 micron). Voor fijner stof is al snel een filter in stof klasse M (1 micron) nodig. Indien er sprake is van gezondheidsgevaarlijk stof, is het in Nederland verplicht om ook een HEPA H14 veiligheidsfilter in te zetten. Dit type filter wordt boven het hoofdfilter van de stofzuiger geplaatst en heeft een zeer fijne filtratiegraad: 99,997%. Hierdoor kunnen deze gevaarlijke stoffen veilig opgezogen en efficiënt gefilterd worden. Tevens zorgt het HEPA filter ervoor dat alleen schone lucht terug de omgeving in wordt geblazen.
 • Een vloerzuigmond. Bij Atimo hebben we ook bouw stofzuigers welke uitgevoerd kunnen worden met een zogenaamde vloerzuigmond. Dit is een brede industriële zuigmond welke ingezet kan worden om grotere oppervlaktes te zuigen. Ideaal wanneer u bijvoorbeeld een oplevering van een nieuw pand dient te verzorgen.

De juiste industriële bouwstofzuiger kiezen

Welke bouwstofzuiger het meest geschikt is voor uw toepassing, hangt af van een aantal zaken. Zo is het zeer belangrijk om te weten wat u met de stofzuiger wilt opzuigen. Gaat het om fijne stoffen of juist grove stoffen? En in welke hoeveelheden? Wordt de stofzuiger op één vaste plaats ingezet? Of wilt u de stofzuiger op meerdere bouwplaatsen gebruiken? Wilt u de stofzuiger per (bestel)bus vervoeren? Wilt u een stofzuiger met zakkensysteem of met vuilcontainer? Alle antwoorden op deze vragen zijn bepalend voor welke industriële bouwstofzuiger het meest geschikt is voor uw bedrijf en uw toepassing. Maar geen paniek. Samen met u lopen we graag door alle punten heen om samen tot de beste bouwstofzuiger voor uw bedrijf te komen.

Accessoires inzetten voor het efficiënter opzuigen van fijnstof

Stofzuiger accessoires zijn een belangrijk aspect van de industriële stofzuiger. Het inzetten van accessoires zorgt ervoor dat stoffen, vuil, afval en restmateriaal efficiënter en effectiever opgezogen kunnen worden met een bouwstofzuiger. Bij Atimo hebben we een zeer breed assortiment accessoires dat geschikt is voor de bouw en allerlei producten omvat. Van zuigslangen tot vloerzuigmonden en van schraaphulpstukken tot stofzuigborstels. Zo vragen plakkerige producten om een schraaphulpstuk, terwijl het ook wenselijk kan zijn om lichte stoffen uit krappe kieren op te zuigen. Vraag ons gerust naar alle mogelijkheden voor geschikte stofzuiger accessoires of bekijk onze accessoires pagina voor alle mogelijkheden omtrent accessoires producten.

Assortiment bouwstofzuigers en stofzuiger benodigdheden van Atimo

Wanneer u op zoek gaat naar een geschikte bouwstofzuiger voor uw toepassing, kan er veel op u afkomen. Verschillende stofzuiger aandrijvingen, verzamelmogelijkheden en tientallen verschillende industriële accessoires maken het kiezen uit alle producten een lastige klus. Bij Atimo kijken we graag samen met u naar alle mogelijkheden voor uw bedrijf. We vergelijken graag verschillende bouwstofzuigers, accessoires en producten en adviseren u graag over de beste mogelijkheden uit het gehele assortiment beschikbaar. Bekijk onze bouwstofzuigers, accessoires en alle andere producten en neem gerust en vrijblijvend contact met ons op!

Contact met Atimo Nederland
Heeft u vragen? Of wilt u vrijblijvend geadviseerd worden over wat de beste industriële stofzuiger voor u is? Neem dan gerust contact met ons op via 072 – 562 8088 of mail naar info@atimo-nederland.nl. Wij staan voor u klaar!

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie