Type industrie

Farmaceutische industrie

Farmaceutische stofzuigers voor optimale veiligheid en bescherming

In de farmaceutische industrie is het van groot belang dat de gevoelige poeders en fijnstoffen uit de omgeving veilig te verwijderen en te verplaatsen zijn. Hiervoor biedt Atimo Nederland speciale stofzuigers met ATEX certificatie en extra slimme afvoermogelijkheden voor gevaarlijke substanties, en nog veel meer om perfect toe te kunnen passen in jouw omgeving!

Advies aanvragen Stel je vraag aan onze specialist

Waarom Atimo Nederland?

  • Professionele oplossingen
  • Technisch deskundig advies
  • Grootste expertise van Nederland
  • Breedste assortiment van Nederland
  • Vakkundige installatie
  • Landelijk servicenetwerk
Farmaceutische industrie Assortiment

Farmaceutische industrie

Bepaalde soorten fijnstof kunnen bij inademing een gevaar opleveren voor de gezondheid van u en uw medewerkers. Het is daarom ontzettend belangrijk dat deze stoffen verwijderd worden uit de werkomgeving. Op verschillende plaatsen in het productieproces van farmaceutische producten kunnen industriële stofzuigers direct worden neergezet of aangesloten. Zo zijn operatie, reiniging en onderhoud van machines volkomen veiliggesteld. Atimo Nederland heeft diverse farmaceutische stofzuigers in het assortiment die hier uitermate geschikt voor zijn, uitgerust met geïntegreerde reinigingssystemen.

Complete set industriële stofzuigers voor de farmaceutische industrie

Met ons assortiment industriële stofzuigers voor de farmaceutische industrie draagt Atimo Nederland bij aan de veiligheid binnen deze industrie. De focus op hygiëne staat centraal in ons gehele assortiment industriële stofzuigers, maar speciaal binnen deze industrie. Vanwege het verwerken van gevoelige poeders en fijnstoffen in de farmaceutische industrie moeten de stofzuigers voor complete afsluiting van de stoffen zorgen. Van opzuiging tot deponering moet alles steriel blijven om alle stoffen uit de omgeving veilig te verwijderen. Zo wordt aan de gezondheidsregels van de GMP (Good Manufacturing Practice) voldaan en is de veiligheid van gebruikers verzekerd. Dankzij het aanpassingsvermogen van de verschillende losse machines en apparaten kan er een perfect aansluitend systeem worden gemaakt voor iedere farmaceutische omgeving. Zo kunnen productieprocessen en reinigingswerkzaamheden binnen deze industrie veilig plaatsvinden.

Gevarenzones en toepasbaarheid industriële stofzuigers

Binnen de farmaceutische industrie wordt met zeer gevoelige en giftige stoffen gewerkt. Als deze stoffen niet op de juiste manier worden verwijderd, kunnen deze stoffen zeer schadelijk zijn voor de medewerkers. Bovendien kunnen deze fijnstoffen explosiegevaarlijk zijn. Het op de juiste manier verwijderen van deze stoffen, middels een industriële stofzuiger, is hier dan ook van zeer groot belang.

Industriële stofzuigers voor OEB4 en OEB5

De industriële stofzuigers en voorafscheiders in dit assortiment zijn geschikt voor de het opzuigen van de meest krachtige, schadelijke en giftige stoffen, die de benaming OEB4 en OEB5 toegewezen hebben gekregen. Ook is ons assortiment industriële stofzuiger voor de farmaceutische industrie beschikbaar in ATEX Zone 22 gecertificeerde uitvoering. Hiermee zijn deze stofzuigers geschikt voor het opzuigen van explosiegevaarlijke stoffen.

Uitstekende filtersystemen voor maximale veiligheid

Onze industriële stofzuigers zorgen ervoor dat medewerkers veilig en hygiënisch kunnen werken, waarbij de gevaarlijke stoffen geen gevaar meer kunnen vormen. De industriële stofzuigers zijn gemaakt van roestvrij staal, wat ophoping van stoffen in de onderdelen tegengaat. Alle apparaten bevatten filters met maximale filtratie, zoals het H14 absoluut filter met een filtratie van 99,995%, of hebben een cyclonische filtratie.

BIBO systeem voor filterreiniging

Voor beide filtratiesystemen zijn ook reinigingsmaatregelen. De filters zijn met behulp van een wegwerpzakken systeem te vervangen zonder dat er contact hoeft te zijn tussen de stoffen en de gebruiker van de industriële stofzuiger. Dit systeem heet BIBO, Bag In Bag Out. Het fijne aan dit zakkensysteem is dat de gebruiker niet in contact komt met het gebruikte filter, waardoor wederom de veiligheid van de werknemers en de omgeving wordt gewaarborgd.

Wash In-Place systeem

De cycloon van de machine kan worden gereinigd via een Wash In-Place systeem, wat via een klep aangesloten kan worden om water door te laten spoelen en de aanwezige stoffen te deactiveren. Hierna kan het water ook direct worden uitgestoten. Ook dit is een zeer veilig en efficiënt systeem om de veiligheid te waarborgen.

Materiaal afvangen

Het opgezogen materiaal wordt gedeponeerd in een roestvrij stalen afgesloten emmer aangesloten op de industriële stofzuiger. Ook is het mogelijk om het materiaal op te vangen in zakken die met speciaal gereedschap hermetisch kunnen worden afgesloten. Zo is er minimaal contact tussen stoffen en gebruikers.

Contact met Atimo
Bent u op zoek naar een geschikte industriële stofzuiger welke veilig ingezet kan worden in de farmaceutische industrie? Heeft u vragen? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn telefonisch te bereiken op 072 562 8088 of per e-mail op info@atimo-nederland.nl.

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie