De adviserende specialist in industrie
stofzuigers en industriele stofafzuiging

Zuiginstallatie voor hergebruik materialen

Een internationale producent van bakstenen had voor een productielocatie in België een oplossing nodig voor het stofprobleem binnen deze productielocatie. Deze producent ontwikkelt energie-efficiënte en duurzame bouwmateriaaloplossingen die een betere levenskwaliteit geven. Daarnaast streven ze naar continu verbetering van de producten. Tijdens het productieproces houden ze daarom rekening met mens, milieu en natuur. Dit maakte dat deze producent op zoek was naar een stofzuigsysteem die het mogelijk maakt om opgezogen materialen te hergebruiken in het productieproces.

Centraal stofzuigsysteem met hardstalen abrasieve draaisluis

Bij het produceren en op maat snijden van bakstenen komt veel snijafval vrij, bestaande uit steen en fijnstoffen. Dit snijafval moet na opzuigen weer teruggevoerd worden in het productieproces middels een transportband (conveyor). Op deze manier kan het afval hergebruikt worden. Om dit mogelijk te maken, is het nodig het opgezogen snijafval te transporteren over een bepaalde lengte en hoogte. Atimo Nederland heeft dit gerealiseerd via een 30 kW vacuümunit bestaande uit een rootsblower met filtervoorafscheider, uitgevoerd met een hardstalen abrasief bestendige draaisluis. Deze speciale draaisluis bestaande uit geharde componenten, zorgt ervoor dat lekverliezen minimaal zijn terwijl er toch 80% vacuüm gerealiseerd kan worden. Deze vacuümunit zuigt het snijafval op, transporteert het en brengt het snijafval terug in het productieproces. Daarmee kan deze installatie tevens functioneren als centraal stofzuigsysteem.

Filter voorafscheider centraal stofzuigsysteem Industrieel centraal stofzuigsysteem

Waarom Atimo Nederland?
Deze bakstenenproducent was op zoek naar een aanbieder met voldoende expertise. Na contact met Atimo Nederland kregen zij snel de indruk dat Atimo Nederland de benodigde expertise bezat en daardoor goed wist waar ze het over hadden. Daarnaast kende zij Atimo Nederland tevens als betrouwbare leverancier van industriële stofzuigsystemen op verschillende andere productielocaties van deze bakstenenproducent.

Contact met Atimo Nederland
Heeft u zelf interesse in een centraal stofzuigsysteem voor uw bedrijfssituatie? Heeft u vragen? Of wilt u meer weten over dit centrale stofzuigsysteem? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op via 072 – 562 80 88 of mail naar info@atimo-nederland.nl.

Waarom Atimo kiezen?

  • Professionele oplossingen
  • Gerenommeerde merken
  • Technisch deskundig advies
  • Vakkundige installatie
  • Landelijk servicenetwerk 
  • 24 uurs storingsdienst

Maatwerk en advies

Vakkennis en ervaring stelt ons in staat om voor vrijwel ieder stofprobleem een oplossing aan te bieden.

JA, ik wil advies

Copyright Atimo 2020
Scroll naar boven