Terug naar projecten
  • Stofzuiginstallatie voor opzuigen grondstoffen
Atimo project

Stofzuiginstallatie grondstoffenfabriek

In een grondstoffenfabriek had men behoefte aan een stofzuiginstallatie bestaande uit een verplaatsbare krachtige stofzuiger met voorafscheider. Deze industriële stofzuiger moest op verschillende plaatsen ingezet worden. Om de industriële stofzuiger te ontlasten en de opvangcapaciteit van de stofzuiginstallatie te vergroten, was het gewenst een voorafscheider toe te voegen. Daarbij wilde men graag de voorafscheider legen middels een Big Bag. De klant was dus op zoek naar een verplaatsbare krachtige stofzuiger met een voorafscheider die hydraulisch in hoogte verstelbaar was.

De stofzuiginstallatie met voorafscheider

Atimo Nederland heeft op basis van de wensen van de klant en de eigen expertise een stofzuiginstallatie geleverd. Deze stofzuiginstallatie bestaat uit een 37 kW Heavy Duty stofzuiger die is uitgevoerd met een hydraulisch circuit en een voorafscheider. De voorafscheider beweegt zowel voor als na het gebruik van de industriële stofzuiger op en neer. Wanneer de industriestofzuiger in ruststand is, gaat de voorafscheider naar beneden. Wanneer de voorafscheider volledig naar beneden is, kan de stofzuiginstallatie veilig worden verplaatst. Als de stofzuiginstallatie verplaatst is en de voorafscheider weer omhoog staat, kan de voorafscheider worden geleegd. Dit legen kan gebeuren in bijvoorbeeld een vuilcontainer of een Big Bag.

Ook grote hoeveelheden opzuigen?

Bent u zelf ook op zoek naar een vergelijkbare (of juist een compleet andere) stofzuiginstallatie? Atimo Nederland heeft tientallen industriële stofzuigers in haar assortiment. Zo beschikt Atimo Nederland over industriële stofzuigers, Heavy Duty stofzuigers (zoals op de foto) en centrale stofzuigsystemen. Daarnaast zijn er tientallen mogelijkheden in de aandrijvingen, voorafscheiders & cyclonen en stofzuiger accessoires.

Meer weten? Neem vooral contact met ons op!

Contact met Atimo Nederland
Heeft u vragen? Of wilt u vrijblijvend meer informatie ontvangen over de mogelijkheden voor uw persoonlijke situatie? Neem dan gerust contact met ons op via 072 562 8088. U krijgt dan direct een technisch specialist aan de telefoon die u verder kan helpen. U mag ook altijd mailen naar info@atimo-nederland.nl. Wij helpen u graag verder!

Demonstratie aanvragen Offerte aanvragen

Dit project is samengesteld door Atimo

driehoeken stippel blauw

Heeft u een nieuwe uitdaging voor ons? 

Op maat gemaakte projecten!

Door onze jarenlange ervaring en vakkennis hebben wij een zeer
brede expertise opgedaan wat betreft industriële zuigtechniek. Door de jaren heen hebben wij al tientallen verschillende op maat gemaakte projecten mogen leveren. Van stofzuigsystemen op een Offshore schip met 650 meter leidingwerk tot stofzuigsystemen welke hete stoffen tot 400 graden Celsius opzuigen, het kan ons niet gek genoeg. Daag ons vooral uit, daar houden we van!  

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie