Terug naar projecten
  • Stofzuiginstallatie ATEX voor afzuigen grondstoffen medicijnen
Atimo project

Stofzuiginstallatie ATEX voor afzuiging grondstoffen medicijnen

Een internationaal farmaceutisch bedrijf is gespecialiseerd in het produceren van wereldklasse hulpstoffen en werkt voor de innovatie samen met toonaangevende farmaceutische bedrijven. Het bedrijf is eigendom van een internationaal zuivelbedrijf met meerdere productielocaties in Nederland. Op één van de productielocaties was behoefte aan een verbetering van de stofzuigsystemen.

Stofzuiginstallatie ATEX

Op de productielocatie gelden strenge richtlijnen waar ook de stofzuiginstallatie aan dient te voldoen, namelijk ATEX Zone 2 (gas) en Zone 22 (stof). Voor het schoonhouden van deze productielocatie is gekozen voor een 7.5 kW installatie voorzien van een automatisch en tijdsgeregeld filtersysteem dat door perslucht effectief gereinigd wordt. De ATEX stofzuiginstallatie is geschikt voor gebruik door meerdere gebruikers. De afgezogen fijnstoffen worden opgeslagen in een 200 liter voorafscheider/cycloon en worden bovendien automatisch geledigd in een big bag systeem. Tevens is er gekozen voor een extra conus, zodat er te allen tijde stofvrij geledigd kan worden. Het complete leidingwerk met meerdere afzuigpunten is in hoogwaardig RVS geleverd. Inmiddels is de installatie ingebouwd in een geluidsdichte omkasting welke de installatie tevens beschermt tegen bepaalde weersinvloeden.

ATEX stofzuiger Zone 2 en 22

Atimo Nederland heeft hier tevens een ATEX stofzuiger Zone 2 (gas) en Zone 22 (stof) certificaat geleverd. Deze klant had in het verleden veel problemen met hun stofzuigers. Met name door filters die vroegtijdig verstopt raakten en daardoor hoge onderhoudskosten met zich mee brachten. Atimo heeft geadviseerd te kiezen voor een ATEX stofzuiger, uitgevoerd met een polyester sterfilter systeem. Atimo Nederland heeft hier vervolgens een Mistral 4533 EX stofzuiger geleverd, welke nu een jaar geheel probleemloos draait.

Ook interesse in een stofzuiginstallatie (ATEX) of een ATEX stofzuiger? Neem dan contact op met Atimo Nederland!

Contact met Atimo Nederland
Heeft u vragen? Of wilt u informatie ontvangen over de mogelijkheden voor uw persoonlijke bedrijfssituatie? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op via 072 562 8088 of per mail naar info@atimo-nederland.nl.

Demonstratie aanvragen Offerte aanvragen

Dit project is samengesteld door Atimo

Vacuümunit

DG 2 AIRFLOW EX Z22

Voorafscheider

Cycloon 200 liter CVS

Componenten

Valklep

driehoeken stippel blauw

Heeft u een nieuwe uitdaging voor ons? 

Op maat gemaakte projecten!

Door onze jarenlange ervaring en vakkennis hebben wij een zeer
brede expertise opgedaan wat betreft industriële zuigtechniek. Door de jaren heen hebben wij al tientallen verschillende op maat gemaakte projecten mogen leveren. Van stofzuigsystemen op een Offshore schip met 650 meter leidingwerk tot stofzuigsystemen welke hete stoffen tot 400 graden Celsius opzuigen, het kan ons niet gek genoeg. Daag ons vooral uit, daar houden we van!  

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie