Terug naar projecten
  • Centraal stofzuigsysteem voor voedingsmiddelen
  • Stofzuigsysteem voor opzuigen voedingsmiddelen
  • Semi centraal stofzuigsysteem met voorafscheiders
Atimo project

Semi-centraal stofzuigsysteem voor voedingsmiddelenfabrikant

Een wereldwijde fabrikant van voedingsmiddelen als chips, snacks en (fris)dranken had voor haar productielocatie in Nederland voor clean housekeeping een industrieel stofzuigsysteem nodig. De productieprocessen van deze fabrikant bestaan onder andere uit het inpakken en verpakken van chips. De chips wordt in diverse machines verzameld, waarna deze worden voorzien van een verpakking zoals iedereen deze kent uit willekeurige supermarkten. Nadat de chips zijn voorzien van een verpakking, worden de chips verpakkingen in aantallen tegelijk verder verpakt in kartonnen dozen, waarna de chips zakken zo goed als klaar zijn voor vertrek naar supermarkten en andere verkooppunten.

Waarom een semi-centraal stofzuigsysteem?

Tijdens deze productieprocessen komen allerlei materialen vrij, waaronder chips resten, kruiden (ATEX) en eetbare oliën en vetten. Deze afvalresten dienen verwijderd te worden, zodat bacterievorming wordt voorkomen. Om dit te realiseren was deze fabrikant op zoek naar een systeem dat het mogelijk maakt om op 20 plaatsen met een slang deze afvalresten weg te zuigen. Door de complexiteit van de productieruimte in combinatie met de olieachtige op te zuigen materialen, bood een industrieel centraal stofzuigsysteem niet de juiste oplossing. Een industrieel centraal stofzuigsysteem zou er voor zorgen dat de opgezogen materialen te lange afstanden moesten overbruggen, waardoor vervuiling in de vaste leidingsystemen op zou spelen. Door meerdere kleine systemen (semi-centraal stofzuigsysteem) in te zetten, blijven de afstanden voor het opgezogen materiaal kort en blijft de vervuiling ook minimaal.

Wat is er zo bijzonder?

Het bijzondere van deze situatie is dat Atimo Nederland gezien de complexe situatie en wensen van de klant op een creatieve manier invulling heeft kunnen geven aan de wensen van de klant, waardoor de klant op lange termijn tevreden zal zijn. Waar collega aanbieders niet verder kwamen dan een centraal stofzuigsysteem, hebben wij de lange termijn behoefte van de klant niet uit het oog verloren en waren wij in staat een decentraal (semi-centraal) stofzuigsysteem aan te bieden. Dit systeem is gebruiksvriendelijker en onderhoudsvriendelijker dan een centraal industrieel systeem.

Een bijkomend voordeel van dit systeem is dat het energieverbruik naar behoefte is en er tevens geen energieverspilling is om opgezogen materialen van A naar B te krijgen, doordat de af te leggen afstanden veel korter zijn.

Testen voor aanschaf

Omdat we te maken hadden met een complexe situatie waarbij vervuiling van de leidingen niet onontkoombaar was en het derhalve zeer wenselijk was het leidingsysteem zo kort mogelijk te houden, hebben wij vooraf uitvoerig een test gedaan. De klant heeft de resultaten gezien en was zo blij dat de klant direct een ATEX stofzuiger heeft geleend, totdat volledige oplevering van het systeem mogelijk was.

Uiteindelijk draait bij deze klant een decentraal stofzuigsysteem bestaande uit:

Contact met Atimo Nederland
Heeft u interesse in een dergelijk systeem voor uw persoonlijke bedrijfssituatie? Heeft u vragen? Of wilt u meer weten over dit systeem? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op via 072 562 8088 of mail naar info@atimo-nederland.nl.

Demonstratie aanvragen Offerte aanvragen

Dit project is samengesteld door Atimo

driehoeken stippel blauw

Heeft u een nieuwe uitdaging voor ons? 

Op maat gemaakte projecten!

Door onze jarenlange ervaring en vakkennis hebben wij een zeer
brede expertise opgedaan wat betreft industriële zuigtechniek. Door de jaren heen hebben wij al tientallen verschillende op maat gemaakte projecten mogen leveren. Van stofzuigsystemen op een Offshore schip met 650 meter leidingwerk tot stofzuigsystemen welke hete stoffen tot 400 graden Celsius opzuigen, het kan ons niet gek genoeg. Daag ons vooral uit, daar houden we van!  

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie