Terug naar projecten
  • Stofzuiginstallatie voor potgrond opzuigen
  • Voorafscheider voor het opslaan van opgezogen potgrond
Atimo project

Potgrond stofzuigen met stofzuiginstallatie

Bij één van Nederlands grootste leveranciers van potgrond en Hydro korrels voor de professionele tuinbouw, is in het verleden door een grote brand een groot gedeelte van het bedrijf in Aalsmeer in de as gelegd. De brand die destijds heeft plaatsgevonden, werd veroorzaakt door droge vervuiling rondom een vastgelopen lager van een transportband die ging smeulen en uiteindelijk brand vatte. Dit is een klassiek voorbeeld van een stofprobleem met grote gevolgen.

Binnen dit bedrijf speelt ontstoffing een grote rol. De vele transportbanden moeten continu schoongemaakt worden om vervuiling tegen te gaan en het brandgevaar te minimaliseren. Er was dan ook een grote behoefte aan een stofzuiginstallatie die het ‘’stofprobleem’’ onder controle kon houden.

Ontstoffing middels industriële afzuiginstallatie van groot belang

Atimo Nederland heeft hier een centraal opgestelde vacuümunit van 37 kW (S10) geleverd, in combinatie met een voorafscheider die een opslagcapaciteit heeft van 1 m3. Gebruikers van de industriële afzuiginstallatie kunnen tot 20 meter lange slangen op diverse plaatsen in de hallen uitsluiten, om zo de omgeving, transportbanden en overige apparatuur continu te reinigen. De industriële afzuiginstallatie wordt tevens gebruikt om morsgoed op te ruimen.

Brugvorming voorkomen

Een belangrijk probleem bij deze stofzuiginstallatie was het risico van ‘’brugvorming’’ bij het te zuigen medium. De verwerkte stoffen, potgrond, kokosvezels en andere droge bestanddelen hebben als eigenschap dat deze ‘’brugvorming’’ kunnen veroorzaken op het moment dat deze stoffen worden opgeslagen. Daarom is gekozen voor een voorafscheider die niet in een trechtervorm loopt, maar via evenwijdige wanden naar de vacuümtank loopt. De voorafscheider is voorzien van een pneumatische schuifklep die automatisch de voorafscheider ledigt in een stortbak, die vervolgens eenvoudig door een palletwagen weggereden kan worden. Daarnaast wordt het filterpakket (25,5 m2) automatisch gereinigd, waardoor een lange stand tijd van het filterpakket gegarandeerd wordt en het systeem een 100% technische zekerheid waarborgt voor de lange termijn.

Mede door deze industriële afzuiginstallatie wordt het brandgevaar bij deze leverancier van potgrond en Hydro korrels beperkt. Meer weten over de mogelijkheden van een stofzuiginstallatie voor uw specifieke bedrijfssituatie? Neem dan contact op!

Contact met Atimo Nederland
Heeft u vragen? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden van een stofzuiginstallatie voor uw specifieke bedrijfssituatie? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op via 072 562 80 88 of mail vrijblijvend naar info@atimo-nederland.nl. Wij helpen u graag verder!

Demonstratie aanvragen Offerte aanvragen

Dit project is samengesteld door Atimo

Componenten

Opvangbak voorafscheider

driehoeken stippel blauw

Heeft u een nieuwe uitdaging voor ons? 

Op maat gemaakte projecten!

Door onze jarenlange ervaring en vakkennis hebben wij een zeer
brede expertise opgedaan wat betreft industriële zuigtechniek. Door de jaren heen hebben wij al tientallen verschillende op maat gemaakte projecten mogen leveren. Van stofzuigsystemen op een Offshore schip met 650 meter leidingwerk tot stofzuigsystemen welke hete stoffen tot 400 graden Celsius opzuigen, het kan ons niet gek genoeg. Daag ons vooral uit, daar houden we van!  

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie