Terug naar projecten
  • Mobiele afzuiging voor gas slijpen
Atimo project

Mobiele afzuiging voor glas slijpen

Atimo Nederland heeft voor een glasslijperij een ontstoffingsprobleem opgelost middels mobiele afzuiging. Deze glasslijperij was op zoek naar een oplossing voor het afzuigen van schadelijke kwartsstoffen, die vrijkomen bij het slijpen van glas. Het glaswerk wordt aan tafels geslepen met een rechte slijptol in een hal. Het glas slijpen gebeurt in deze glasslijperij door een sterk wisselend personeelsbestand. Het aantal werknemers kan variëren van 3 tot 45. Omdat er schadelijke kwartsstoffen vrij komen, is het noodzakelijk dat er goede en constante (mobiele) afzuiging plaatsvindt.

Centraal afzuigsysteem versus mobiele afzuiging

Om deze goede en constante mobiele afzuiging te realiseren is er gekeken naar verschillende mogelijkheden. Een groot centraal afzuigsysteem dat geschikt is voor 3 óf 45 gebruikers is niet mogelijk en biedt niet de juiste oplossing. Daarom heeft Atimo gekozen voor mobiele afzuiging, namelijk via 15 mobiele afzuigers, waarvan steeds drie werknemers gebruik kunnen maken. Deze mobiele afzuigers garanderen voldoende zuigkracht voor elke werknemer dankzij speciaal ontwikkelde zuigmonden.

Stofzuigerfilters

Naast een goede afzuiging zijn ook stofzuigerfilters ontzettend belangrijk. De inzet van geschikte stofzuigerfilters zorgt ervoor dat de lucht in de productiehal kan circuleren en het zorgt ervoor dat er geen warmteverlies opspeelt.

Meer weten over mobiele afzuiging?

Bevindt u zich in een soortgelijke situatie? Of juist compleet anders? Geen probleem! De expertise van Atimo Nederland is zo breed dat wij voor bijna iedere situatie een geschikte en gewenste oplossing kunnen leveren. Samen met u bekijken wij de situatie en op basis daarvan komen wij met een passend voorstel. Meer weten? Neem contact met ons op!

Contact met Atimo Nederland
Heeft u vragen? Heeft u interesse? Of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw specifieke bedrijfssituatie? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op per mail info@atimo-nederland.nl of bel ons op 072 562 8088. U krijgt dan direct een technisch specialist aan de telefoon die u van de nodige informatie kan voorzien. Wij helpen u graag verder!

Demonstratie aanvragen Offerte aanvragen

Dit project is samengesteld door Atimo

driehoeken stippel blauw

Heeft u een nieuwe uitdaging voor ons? 

Op maat gemaakte projecten!

Door onze jarenlange ervaring en vakkennis hebben wij een zeer
brede expertise opgedaan wat betreft industriële zuigtechniek. Door de jaren heen hebben wij al tientallen verschillende op maat gemaakte projecten mogen leveren. Van stofzuigsystemen op een Offshore schip met 650 meter leidingwerk tot stofzuigsystemen welke hete stoffen tot 400 graden Celsius opzuigen, het kan ons niet gek genoeg. Daag ons vooral uit, daar houden we van!  

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie