Terug naar projecten
  • Industriële stofzuiger voor opzuigen lijmresten
  • Industriële stofzuiger 5,5 kW voor opzuigen lijmresten
  • Industriële stofzuiger voor verwijderen lijmresten
Atimo project

Lijmresten verwijderen middels een industriestofzuiger

Bij een grote fabrikant van isolatiemateriaal komt bij de productie van isolatieplaten resten isolatiemateriaal vrij die zijn voorzien van een binder, een lijmachtige substantie. De binder wordt gebruikt om steenwol te binden bij het persen van de isolatieplaten. Na het vormen van de platen moeten de persen en fabrieksvloer in de productiestraat gereinigd worden middels een industriestofzuiger om te voorkomen dat de werkomgeving snel vervuilt met lijm en steenwolresten. Het isolatiemateriaal is licht en volumineus – en dus makkelijk op te zuigen met een industrie stofzuiger – maar de lijm levert problemen op.

Industriestofzuiger met voorafscheider voor samenpersen isolatiemateriaal

Bij een conventionele industriestofzuiger zorgt de lijm ervoor dat ook de stofzuiger snel vervuilt en dat de filters van de industrie stofzuiger vaak gereinigd en/of vervangen moeten worden. Dit is een vervelende klus voor de werknemers en kost veel extra tijd bij het schoonmaken van de productiestraat.

In overleg met deze fabrikant van isolatieplaten is een nieuw prototype voorafscheider gemaakt. De voorafscheider is voorzien van een zak van dun vliesmateriaal waarin het opgezogen materiaal verzameld wordt. Het isolatiemateriaal wordt door de industriestofzuiger in de voorafscheider samengeperst en zo ontstaat een compacte zak met steenwol en restanten lijm. De zak kan eenvoudig uit de voorafscheider verwijderd worden en is recyclebaar. Achter deze voorafscheider zitten in de industriestofzuiger nog het conventionele, afwasbare hoofdfilter en een HEPA filter om ook de kleinste stofdeeltjes af te vangen.

Langere stand tijd filters

Een belangrijk voordeel van deze stofzuigsinstallatie is dat de stand tijd van de hoofdfilters aanmerkelijk verlengd wordt. Er kan twee keer zo lang gestofzuigd worden zonder dat de filters verwisseld hoeven worden. Het wisselen van de zak in de voorafscheider gaat zeer snel en er is véél minder tijd nodig om de stofzuigers zelf te reinigen.

Waarom Atimo Nederland?
Deze fabrikant was op zoek naar een industriestofzuiger die het mogelijk maakt om verse lijmresten op te zuigen, zonder dat de stofzuiger verstopt raakt. De fabrikant was na een testperiode dermate tevreden over de door Atimo Nederland geleverde stofzuiginstallatie, dat er inmiddels meerdere van deze industriestofzuigers met voorafscheider zijn besteld en in gebruik zijn genomen.

Contact
Heeft u ook een probleem met het opruimen van lijmresten of plakkerige materiaalresten? Heeft u vragen? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw bedrijfssituatie? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op via 072 562 8088 of mail naar info@atimo-nederland.nl.

Demonstratie aanvragen Offerte aanvragen

Dit project is samengesteld door Atimo

driehoeken stippel blauw

Heeft u een nieuwe uitdaging voor ons? 

Op maat gemaakte projecten!

Door onze jarenlange ervaring en vakkennis hebben wij een zeer
brede expertise opgedaan wat betreft industriële zuigtechniek. Door de jaren heen hebben wij al tientallen verschillende op maat gemaakte projecten mogen leveren. Van stofzuigsystemen op een Offshore schip met 650 meter leidingwerk tot stofzuigsystemen welke hete stoffen tot 400 graden Celsius opzuigen, het kan ons niet gek genoeg. Daag ons vooral uit, daar houden we van!  

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie