Terug naar projecten
  • Industriële stofzuigers voor opzuigen betonstof wegenbouw
  • Mobiele stofzuigers voor opzuigen betonstof
Atimo project

Industriële stofzuiger voor betonstof opzuigen wegenbouw

Een grote weg- en waterbouwer heeft aan Atimo Nederland gevraagd om een praktische oplossing voor uithardend snelbeton dat terechtkomt in de hoofdfilters van een industriële stofzuiger. Bij betonreparaties aan bruggen en betonnen rijbanen komt bij de verticale betonmengers, waarin het beton wordt klaargemaakt voor gebruik, veel betonstof vrij. Aangezien wegenbouwers weinig tijd krijgen voor deze, veelal nachtelijke, werkzaamheden wordt vaak snelbeton gebruikt. Dit snelbeton hardt bij bevochtiging binnen acht minuten uit.

Industriële stofzuiger voor uithardend beton

Tijdens het mengen van beton komt kwarts bevattend stof vrij dat snel opgeruimd moet worden. Bij regen of miezerig weer komt het opgezogen stof in de hoofdfilters van de industriële stofzuiger en vervuilen deze hoofdfilters met uithardend beton. Dit uithardende beton zorgt ervoor dat de filters al na enkele dagen aan vervanging toe zijn. Het vervangen van de filters van een industriële stofzuiger is een relatief kostbare zaak, waardoor deze grote weg- en waterbouwer aan Atimo Nederland om een praktische oplossing voor dit stofprobleem heeft gevraagd.

Wegwerpfilters voor kosten- en tijdsbesparing

Atimo Nederland heeft hier gekozen voor een industriële stofzuiger die voorzien is van een wegwerpfilter dat het natte betonstof effectief afvangt. Dit effectief afvangen zorgt ervoor dat de hoofdfilters van de industriële stofzuiger niet verontreinigd raken met uithardend betonstof. De wegwerpfilters zorgen voor een significante kosten- én tijdsbesparing bij het afzuigen van schadelijk kwartsstof in de weg- en waterbouw.

Heeft u ook te maken met vrijkomend betonstof? Neem dan gerust contact met ons op!

Contact met Atimo Nederland
Heeft u vragen? Of wilt u meer informatie ontvangen over een oplossing voor uw persoonlijke bedrijfssituatie? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op via 072 562 8088. U krijgt dan direct een specialist aan de telefoon, die antwoord kan geven op al uw vragen. U mag ook altijd vrijblijvend mailen naar info@atimo-nederland.nl. Wij helpen u graag verder!

Demonstratie aanvragen Offerte aanvragen

Dit project is samengesteld door Atimo

driehoeken stippel blauw

Heeft u een nieuwe uitdaging voor ons? 

Op maat gemaakte projecten!

Door onze jarenlange ervaring en vakkennis hebben wij een zeer
brede expertise opgedaan wat betreft industriële zuigtechniek. Door de jaren heen hebben wij al tientallen verschillende op maat gemaakte projecten mogen leveren. Van stofzuigsystemen op een Offshore schip met 650 meter leidingwerk tot stofzuigsystemen welke hete stoffen tot 400 graden Celsius opzuigen, het kan ons niet gek genoeg. Daag ons vooral uit, daar houden we van!  

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie