Terug naar projecten
  • Industriële stofzuiger betoncentrale
  • Industriële stofzuiger met voorafscheider voor betoncentrale
Atimo project

Industriële stofzuiger voor betoncentrale

Een grote betoncentrale die gespecialiseerd is in het produceren van gasbeton blokken, was op zoek naar een industriële stofzuiger voor het opzuigen van vrijkomende stoffen. Daarbij moest de industriële stofzuiger geschikt zijn voor het opzuigen van kwartsstof en had de klant als nadrukkelijke wens dat de stofzuiger verplaatsbaar was per heftruck.

Industriële stofzuiger als kwartsstof stofzuiger

Tijdens het produceren van gasbeton blokken in deze betoncentrale komen kwartsstoffen vrij. Omdat kwartsstoffen zeer gevaarlijk zijn voor de gezondheid, is het zeer noodzakelijk deze kwartsstoffen te verwijderen. Het gevaar van kwartsstof dat niet (zorgvuldig) verwijderd wordt, is dat deze kleine oplosbare stofdeeltjes diep in de longen terecht komen. Het inademen van deze stoffen is dan ook zeer gevaarlijk voor de gezondheid. Volgens de wet mag de concentratie kwartsstof in de lucht maximaal 0,075 mg/m3 zijn. Dat is een zeer kleine hoeveelheid als u die vergelijkt met kwartsstof dat vrijkomt tijdens bijvoorbeeld het zagen, frezen of boren van steenachtig materiaal.

Het verwijderen van kwartsstof kan gebeuren door de inzet van een industriële stofzuiger. Een industriële stofzuiger die ingezet wordt voor het verwijderen van kwartsstoffen, heet ook wel kwartsstof stofzuiger of kwarts stofzuiger.

Kwartsstof stofzuiger filter

Kwartsstof stofzuigers zijn er in diverse soorten en maten. Zo zijn er onder andere mogelijkheden in aandrijving (elektrisch 230V of 380V of perslucht) en de grootte van de vuilcontainer. Eén van de belangrijkste dingen bij een kwartsstof stofzuiger is het filter dat ingezet wordt. In veel gevallen zal een HEPA H14 veiligheidsfilter verplicht zijn. Een HEPA H14 filter zorgt ervoor dat kwartsstof (en andere gezondheidsgevaarlijke stoffen) met 99,995% filtratie afgezogen kunnen worden.

Heftrucklepel onderstel

Deze klant had verder als wens dat de industriële stofzuiger mobiel verplaatst kon worden middels een heftruck. Atimo Nederland heeft de stofzuiger gemonteerd op een heftrucklepel onderstel, zodat aan deze wens van de klant voldaan kon worden. Op deze manier kan de klant altijd en gemakkelijk de stofzuiger verplaatsen!

Contact met Atimo Nederland
Heeft u last van kwartsstoffen die vrijkomen tijdens uw productieprocessen? Heeft u vragen? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden voor een industriële stofzuiger voor uw persoonlijke situatie? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op via 072 562 8088. U krijgt dan direct een technisch specialist aan de telefoon die al uw vragen kan beantwoorden. U mag ook altijd mailen naar info@atimo-nederland.nl. Wij helpen u graag verder!

Demonstratie aanvragen Offerte aanvragen

Dit project is samengesteld door Atimo

Vacuümunit

DG 100

Voorafscheider

DG 100 met voorafscheider

Componenten

Vlinderklep

driehoeken stippel blauw

Heeft u een nieuwe uitdaging voor ons? 

Op maat gemaakte projecten!

Door onze jarenlange ervaring en vakkennis hebben wij een zeer
brede expertise opgedaan wat betreft industriële zuigtechniek. Door de jaren heen hebben wij al tientallen verschillende op maat gemaakte projecten mogen leveren. Van stofzuigsystemen op een Offshore schip met 650 meter leidingwerk tot stofzuigsystemen welke hete stoffen tot 400 graden Celsius opzuigen, het kan ons niet gek genoeg. Daag ons vooral uit, daar houden we van!  

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie