• Industriële stofzuiger voor aluminium spanen
Atimo project

Industriële stofzuiger voor aluminium spanen

Een Nederlands bedrijf is gespecialiseerd in het computergestuurd zagen, verspanen en bewerken van aluminium profielen. Bij deze bewerkingen komen veel aluminium zaagsel en spanen vrij, die de bewerkingsapparatuur en werkvloer vervuilen. Deze restanten moeten zeer regelmatig opgeruimd worden om te voorkomen dat de aluminium profielen beschadigen. Daarnaast is het belangrijk dat deze restanten opgezogen worden, om ervoor te zorgen dat de werkvloer schoon en veilig blijft. Dit bedrijf was dan ook op zoek naar een industriële stofzuiger die geschikt is voor het opzuigen van aluminium zaagsel en spanen.

Automatische afzuiging middels industriële stofzuiger

In dit bedrijf werden de machines in het verleden schoon geblazen met perslucht. Dit bracht echter niet het gewenste resultaat, waardoor het al snel duidelijk was dat een krachtige machine een betere oplossing was. Atimo Nederland heeft hier een 22 kW industriële stofzuiger geplaatst. Deze krachtige stofzuiger zuigt de bewerkingsmachines automatisch af en vangt de spanen centraal op. Daarnaast kunnen de werknemers na de bewerkingen snel een stofzuigerslang bij de industriële stofzuiger pakken en de overgebleven aluminium spanen meteen opzuigen. De stofzuigslangen zijn voorzien van veerbalancers, die zorgen voor vederlicht gebruik. De opgezogen spanen worden opgevangen in een voorafscheider. Door de efficiënte afvang van de spanen, zijn deze spanen van hoge kwaliteit en leveren daardoor ook een hogere restwaarde op bij de metaalrecycling.

Deze industriële stofzuiger wordt nu dagelijks en veelvuldig gebruikt. Ook last van vrijkomend aluminium zaagsel of spanen? Of juist een compleet ander stofprobleem? Neem vooral contact met ons op!

Contact met Atimo Nederland
Heeft u een stofprobleem waar u graag een op maat gemaakte oplossing voor wilt? Dan bent u bij Atimo Nederland aan het juiste adres! Door jarenlange ervaring hebben wij in de meest diverse toepassingen een stofzuiginstallatie mogen leveren. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op via 072 562 8088 of mail naar info@atimo-nederland.nl. Wij staan voor u klaar!

Demonstratie aanvragen Offerte aanvragen

Dit project is samengesteld door Atimo

Vacuümunit

Industriële stofzuiger 22 kW

Voorafscheider

PR3058 - 1 kuub

Slang

Slijtvaste zuigslang

driehoeken stippel blauw

Heeft u een nieuwe uitdaging voor ons? 

Op maat gemaakte projecten!

Door onze jarenlange ervaring en vakkennis hebben wij een zeer
brede expertise opgedaan wat betreft industriële zuigtechniek. Door de jaren heen hebben wij al tientallen verschillende op maat gemaakte projecten mogen leveren. Van stofzuigsystemen op een Offshore schip met 650 meter leidingwerk tot stofzuigsystemen welke hete stoffen tot 400 graden Celsius opzuigen, het kan ons niet gek genoeg. Daag ons vooral uit, daar houden we van!  

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen

Technisch deskundig advies

Landelijk servicenetwerk

Gerenommeerde merken

Vakkundige installatie

SluitenOm je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindtMeer weten