Terug naar projecten
  • Industriële stofzuiger voor aluminium spanen
Atimo project

Industriële stofzuiger voor aluminium spanen

Een Nederlands bedrijf is gespecialiseerd in het computergestuurd zagen, verspanen en bewerken van aluminium profielen. Bij deze bewerkingen komen veel aluminium zaagsel en spanen vrij, die de bewerkingsapparatuur en werkvloer vervuilen. Deze restanten moeten zeer regelmatig opgeruimd worden om te voorkomen dat de aluminium profielen beschadigen. Daarnaast is het belangrijk dat deze restanten opgezogen worden, om ervoor te zorgen dat de werkvloer schoon en veilig blijft. Om dit te realiseren was dit bedrijf dan ook op zoek naar een industriële stofzuiger voor de afzuiging van spanen en aluminium zaagsel.

Bewerkingsmachines automatisch afzuigen middels industriële stofzuiger

In dit bedrijf werden de machines in het verleden schoon geblazen met perslucht. Dit bracht echter niet het gewenste resultaat, waardoor het al snel duidelijk was dat een krachtige machine een betere oplossing was. Atimo Nederland heeft hier een 22 kW industriële stofzuiger geplaatst. Deze krachtige stofzuiger zuigt de bewerkingsmachines automatisch af en vangt de spanen centraal op. Daarnaast kunnen de werknemers na de bewerkingen snel een stofzuigerslang bij de industriële stofzuiger pakken en de overgebleven spanen meteen opzuigen. De stofzuigslangen zijn voorzien van veerbalancers, die zorgen voor vederlicht gebruik. De opgezogen spanen worden opgevangen in een voorafscheider. Door de efficiënte afvang van de spanen, zijn deze spanen van hoge kwaliteit en leveren daardoor ook een hogere restwaarde op bij de metaalrecycling.

Afzuiging spanen met de juiste machines

Voor deze klant hebben we gekeken naar de hoeveelheid af te zuigen spanen, met welke frequentie er afgezogen moet worden en op welke plekken in de werkomgeving. Op basis van deze gegevens hebben we de juiste machine kunnen selecteren. De industriële stofzuiger wordt nu dagelijks en veelvuldig gebruikt. De afzuiging van spanen heeft als grote voordeel voor dit bedrijf dat werknemers veilig en schoon kunnen werken. Daarnaast zorgt de stofzuiger voor zaagsel ervoor dat productieprocessen efficiënt blijven draaien en de aluminium profielen, welke zo belangrijk zijn, niet beschadigen.

Zaagsel afzuiging zorgt ervoor dat deze restmaterialen en stoffen niet langer in de werkomgeving blijven liggen. Heeft u ook last van vrijkomend aluminium zaagsel of spanen? Of heeft u een compleet ander stofprobleem? Neem dan vooral contact met ons op. Bij Atimo hebben we diverse industriële stofzuigers en afzuigunits voor het afzuiging van spanen, andere materialen, stoffen, geuren en gassen in het assortiment.

Contact met Atimo Nederland
Heeft u een stofprobleem waar u graag een op maat gemaakte oplossing voor wilt? Dan bent u bij Atimo Nederland aan het juiste adres! Door jarenlange ervaring hebben wij in de meest diverse toepassingen een stofzuiginstallatie mogen leveren. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op via 072 – 562 80 88 of mail naar info@atimo-nederland.nl. Wij staan voor u klaar!

Demonstratie aanvragen Offerte aanvragen

Dit project is samengesteld door Atimo

Vacuümunit

Industriële stofzuiger 22 kW

Voorafscheider

PR3058 - 1 kuub

Slang

Slijtvaste zuigslang

driehoeken stippel blauw

Heeft u een nieuwe uitdaging voor ons? 

Op maat gemaakte projecten!

Door onze jarenlange ervaring en vakkennis hebben wij een zeer
brede expertise opgedaan wat betreft industriële zuigtechniek. Door de jaren heen hebben wij al tientallen verschillende op maat gemaakte projecten mogen leveren. Van stofzuigsystemen op een Offshore schip met 650 meter leidingwerk tot stofzuigsystemen welke hete stoffen tot 400 graden Celsius opzuigen, het kan ons niet gek genoeg. Daag ons vooral uit, daar houden we van!  

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie