Terug naar projecten
  • Explosieveilige stofzuiger ATEX gecertificeerd
  • Offshore stofzuiger met ATEX certificaat
  • Palm olie opzuigen met industriële stofzuiger
  • Palmolie opzuigen met ATEX stofzuiger
  • ATEX stofzuiger voor explosieveilig stofzuigen in de offshore
Atimo project

Explosieveilige stofzuiger voor palmolie opzuigen in de Offshore

Een wereldwijd opererend Nederlands bedrijf in de Offshore was op zoek naar een oplossing voor het verwijderen van palmolie uit de ruimen van vrachtschepen. Omdat palmolie een explosiegevaarlijke vloeistof is, dient palmolie met explosieveilige apparatuur, zoals een explosieveilige stofzuiger/ATEX stofzuiger behandeld te worden.

De wens van de klant: ATEX stofzuiger

De wens van dit bedrijf luidde als volgt: het opzuigen van palmolie resten uit een vrachtruim van een tanker met een diepte van ongeveer 15 meter. Men moet rekening houden met hoge viscositeit van de restanten palmolie, die explosiegevaarlijk zijn en dampen bevatten. Tevens diende de vacuümunit een speciaal onderstel te hebben zodat deze goede steun heeft op, onder andere, de traanplaten van het schip. Atimo Nederland heeft een oplossing kunnen leveren: ATEX stofzuigers. Een ATEX stofzuiger zorgt ervoor dat palmolie op een veilige manier opgezogen kan worden.

Explosieveilige stofzuigers op perslucht

Atimo Nederland heeft hier meerdere custom made explosieveilige stofzuigers geleverd. Deze stofzuigers worden aangedreven door perslucht. Perslucht is namelijk veelal aanwezig op tankers en deze aandrijving levert een hoge onderdruk (zuigkracht) op, waardoor vloeistoffen gezogen kunnen worden in grote dieptes. Een stofzuiger met perslucht is in deze situatie dan ook het meest geschikt. Tevens is de veiligheid te allen tijde gewaarborgd, doordat deze explosieveilige stofzuigers geen elektrische componenten bevatten en daardoor nimmer vonkvorming kunnen veroorzaken. Bijkomend voordeel is dat deze ATEX stofzuigers onderhoudsarm zijn en daarnaast ook nog eens geschikt zijn voor continu gebruik. Een speciaal onderstel met twee steunpootjes, in plaats van zwenkwieltjes, zorgt ervoor dat de vacuümunit stevig op de ondergrond blijft staan.

Tevreden klant

Na het testen van deze explosieveilige stofzuiger in een pilot, heeft deze klant meerdere sets van deze ATEX stofzuigers besteld. De klant is tevreden en kan nu op een veilige en verantwoorde manier palmolie opzuigen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw persoonlijke bedrijfssituatie? Neem dan contact op!

Contact met Atimo Nederland
Heeft u vragen? Of wilt u weten welke mogelijkheden er zijn betreffende uw persoonlijke bedrijfssituatie? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op via 072 562 8088 of mail naar info@atimo-nederland.nl. Wij helpen u graag verder!

Demonstratie aanvragen Offerte aanvragen

Dit project is samengesteld door Atimo

driehoeken stippel blauw

Heeft u een nieuwe uitdaging voor ons? 

Op maat gemaakte projecten!

Door onze jarenlange ervaring en vakkennis hebben wij een zeer
brede expertise opgedaan wat betreft industriële zuigtechniek. Door de jaren heen hebben wij al tientallen verschillende op maat gemaakte projecten mogen leveren. Van stofzuigsystemen op een Offshore schip met 650 meter leidingwerk tot stofzuigsystemen welke hete stoffen tot 400 graden Celsius opzuigen, het kan ons niet gek genoeg. Daag ons vooral uit, daar houden we van!  

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie