Terug naar projecten
  • Chroom 6 afzuiging
  • Afzuiging chroom 6
Atimo project

Chroom 6 bronafzuiging Defensie

De luchtmacht voert spotreparaties uit aan diverse militaire vliegtuigen. De sportreparaties bestaan uit het afschuren van de oude verflagen en het spuiten van diverse lagen verf, waaronder chroomhoudende grondverf en een zogenaamde Chemical Agent Resistant Coating (CARC). De chroomhoudende verf zorgt ervoor dat het materiaal onder zware omstandigheden veel minder snel roest. De CARC is beter bekend als de camouflageverf die Defensie gebruikt voor het militair materieel. Bronafzuiging is hier zeer noodzakelijk.

Bronafzuiging voor kankerverwekkend chroom 6

Bij het schuren en het spuiten van deze militaire vliegtuigen kan het zéér giftige en kankerverwekkende chroom 6 (Chroom VI) vrijkomen. Chroomoxide (VI) of chroomtrioxide is het zeswaardige oxide van chroom. Het betreft een donkerrode vaste stof die goed oplost in het water en daarin een sterk zuur vormt, het chroomzuur. Chroomtrioxide is een zeer giftige, kankerverwekkende en milieugevaarlijke stof. Bronafzuiging was dan ook in deze situatie zeer van belang. In deze situatie moet de bronafzuiging de bij het schuren en spuiten vrijkomende stoffen, zoveel mogelijk afzuigen en afvoeren en de concentraties van de schadelijke stoffen in de hallen tot onder de MAC-waarde brengen. Naast de geplaatste afzuiginstallatie (ontworpen door TNO), waren natuurlijk nog aanvullende persoonlijke beschermingsmiddelen nodig.

Afzuiginstallatie met geavanceerde afzuigarmen

Atimo Nederland heeft in deze hangar een volledige afzuiginstallatie ontwikkeld en geplaatst. De afzuiginstallatie is zo gebouwd dat na het inrijden van een helikopter of vliegtuig, de afzuigarmen via een radiografische afstandsbediening binnen één minuut gereed zijn voor het afzuigen van de schadelijke stoffen. De werknemers kunnen de afzuigmonden zo manoeuvreren dat deze pal boven of bij de spotreparatie plekken hangen en efficiënt kunnen afzuigen. De afzuigarmen zijn niet alleen voorzien van een laag vacuüm bronafzuiging met verschillende afzuigmonden, maar ook van een hoog vacuüm stofzuigerslang, perslucht, levenslucht én 230 Volt. In de ruststand kunnen de afzuigarmen naar de zijkant van de hangar worden genavigeerd, waardoor het bijvoorbeeld mogelijk is om een helikopter met draaiende rotorbladen naar binnen te laten.

Geavanceerde ontstoffingsoplossingen: ook voor uw werk

Vrijwel alle systemen welke Atimo Nederland levert, kunnen uitgerust worden met speciale filters waardoor alle gezondheidsgevaarlijke stoffen, vloeistoffen en gassen verantwoord en veilig gefilterd kunnen worden. Zo kunnen al onze vacuümoplossingen met verschillende veiligheidsfilters worden uitgerust, waaronder HEPA H14 en ULPA U15 filters met een opvangcapaciteit tot 99,9999%. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Contact met Atimo Nederland
Heeft u vragen? Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw persoonlijke bedrijfssituatie? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op via 072 562 8088 of mail naar info@atimo-nederland.nl. Wij helpen u graag verder!

Demonstratie aanvragen Offerte aanvragen

Dit project is samengesteld door Atimo

Vacuümunit

Chroom 6 afzuiging

Componenten

Chroom 6 afzuiging

Componenten

Chroom 6 afzuiging

driehoeken stippel blauw

Heeft u een nieuwe uitdaging voor ons? 

Op maat gemaakte projecten!

Door onze jarenlange ervaring en vakkennis hebben wij een zeer
brede expertise opgedaan wat betreft industriële zuigtechniek. Door de jaren heen hebben wij al tientallen verschillende op maat gemaakte projecten mogen leveren. Van stofzuigsystemen op een Offshore schip met 650 meter leidingwerk tot stofzuigsystemen welke hete stoffen tot 400 graden Celsius opzuigen, het kan ons niet gek genoeg. Daag ons vooral uit, daar houden we van!  

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie