Terug naar projecten
  • Centraal stofzuigsysteem voor opzuigen vloeistoffen
Atimo project

Centrale afzuiging vloeistoffen zuivelfabriek

In een zuivelfabriek waar onder andere yoghurt wordt geproduceerd, komen tijdens de productie van yoghurt en tijdens het schoonmaken van de productiemachines grote hoeveelheden water vrij. Het water dat hierbij vrijkomt is deels verontreinigd met resten karton van verpakkingen, opgelost suiker en andere voedingsmiddelen. De wens van deze zuivelfabriek was om dit water op verschillende locaties in de productiehal af te zuigen (centrale afzuiging) en vervolgens centraal op te vangen, zodat men het schoonmaakwater naar een centrale locatie kan afvoeren. Een centraal afzuigsysteem was de geschikte oplossing voor deze zuivelfabriek.

Centraal afzuigsysteem

Voor deze zuivelfabriek is in de fabriekshal een centraal afzuigsysteem gebouwd, dat is aangesloten op een centraal leidingsysteem van circa 180 meter. Dit leidingsysteem is uitgevoerd met verschillende aansluitpunten in de fabriek. Op deze aansluitpunten sluit men diverse 10 meter lange zuigslangen met vloermondstukken aan. Het water dat vrijkomt tijdens het produceren van yoghurt en het schoonmaken van de machines, wordt middels deze zuigslangen opgezogen en afgevoerd naar een centrale afscheider. Zodra deze afscheider het maximale niveau bereikt heeft, wordt deze automatisch geleegd.

Dit centrale afzuigsysteem draait al jaren zonder problemen.

Afzuigsysteem of industriële stofzuiger op maat

Bent u ook op zoek naar een oplossing voor het opzuigen van vervuild schoonmaakwater? Of bent u juist op zoek naar een oplossing voor een heel ander stofprobleem? Bij Atimo Nederland kunt u terecht voor de meest uiteenlopende afzuigsystemen en industriële stofzuigers. Of u nu te maken heeft met natte of droge stoffen, is voor Atimo Nederland geen enkel probleem. Wij helpen u graag aan een op maat gemaakte oplossing voor uw stofprobleem!

Contact met Atimo Nederland
Heeft u vragen? Of wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor uw bedrijfssituatie en uw persoonlijke wensen? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op via 072 562 8088. U krijgt dan direct een technisch specialist aan de telefoon die antwoord kan geven op al uw vragen. U mag ook altijd vrijblijvend mailen naar info@atimo-nederland.nl. Wij helpen u graag verder!

Demonstratie aanvragen Offerte aanvragen

Dit project is samengesteld door Atimo

Vacuümunit

18,5 kW vacuümpomp

Voorafscheider

PR1774 - 1 kuub

Componenten

Leidingwerk op maat

driehoeken stippel blauw

Heeft u een nieuwe uitdaging voor ons? 

Op maat gemaakte projecten!

Door onze jarenlange ervaring en vakkennis hebben wij een zeer
brede expertise opgedaan wat betreft industriële zuigtechniek. Door de jaren heen hebben wij al tientallen verschillende op maat gemaakte projecten mogen leveren. Van stofzuigsystemen op een Offshore schip met 650 meter leidingwerk tot stofzuigsystemen welke hete stoffen tot 400 graden Celsius opzuigen, het kan ons niet gek genoeg. Daag ons vooral uit, daar houden we van!  

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie