Terug naar projecten
  • Centraal stofzuigsysteem voor opzuigen betonstof
  • Centraal stofzuigsysteem voor steenstof afzuiging
  • Cycloon voorafscheider met 800 liter opslagcapaciteit voor opzuigen betonstof
  • Cycloon voorafscheider met 800 liter opslag voor steenstof
  • Vacuümunit S10 voor centraal stofzuigsysteem betonstof
Atimo project

Centrale afzuiging abrasief stof

Bij de productie van hoogwaardige doodgebrande magnesiumoxide (Dead Burned Magnesia-DBM), magnesiumchloride en magnesiumhydroxide bij een grote producent in het noorden van Nederland, komt veel stof vrij. De stof is abrasief (bijtend). Deze abrasieve stof komt terecht in de productiehallen en op de apparatuur. Om deze bijtende stof te verwijderen, biedt centrale afzuiging middels een centraal stofzuigsysteem de oplossing.

Centraal stofzuigsysteem op bestaand leidingwerk

De hallen en de apparatuur moeten continu schoongemaakt worden. Atimo Nederland heeft hier een groot centraal stofzuigsysteem gerealiseerd met meerdere afzuigpunten, die geschikt zijn voor het bulk zuigen van extreem fijne stoffen. Voor dit centrale stofzuigsysteem heeft Atimo Nederland gebruik gemaakt van het leidingwerk dat al reeds aanwezig was in deze fabriek. Atimo Nederland heeft gekozen voor een 66 kW sterke heavy duty stofzuiger (S10 elektrisch) in combinatie met een voorafscheider, welke een inhoud heeft van 1 m3 (1000 liter). Deze heavy duty stofzuiger is aangesloten op het bestaande leidingwerk (plus 50 meter horizontaal en 50 meter verticaal) en voldoet uitstekend bij het grote stofaanbod en bij gebruik door meerdere werknemers tegelijkertijd. Dit centrale stofzuigsysteem is geleverd om te voldoen aan de hoge eisen die gesteld worden aan clean housekeeping in deze werkomgeving.

Voorafscheider

Het centrale stofzuigsysteem is naast een Heavy Duty stofzuiger uitgerust met een voorafscheider. Deze voorafscheider is dusdanig ingericht, dat het mogelijk is om deze te legen in een Big Bag systeem. Daarnaast is deze voorafscheider voorzien van een niveaumelder. Om praktische redenen is ervoor gekozen het centrale stofzuigsysteem met voorafscheider buiten op te stellen.

Dit centraal stofzuigsysteem draait al jaren zonder problemen en naar volle tevredenheid van de gebruikers.

Contact met Atimo Nederland
Heeft u vragen? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden van uw persoonlijke bedrijfssituatie? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op via 072 562 8088. U mag ook altijd vrijblijvend mailen naar info@atimo-nederland.nl. Wij helpen u graag verder!

Demonstratie aanvragen Offerte aanvragen

Dit project is samengesteld door Atimo

driehoeken stippel blauw

Heeft u een nieuwe uitdaging voor ons? 

Op maat gemaakte projecten!

Door onze jarenlange ervaring en vakkennis hebben wij een zeer
brede expertise opgedaan wat betreft industriële zuigtechniek. Door de jaren heen hebben wij al tientallen verschillende op maat gemaakte projecten mogen leveren. Van stofzuigsystemen op een Offshore schip met 650 meter leidingwerk tot stofzuigsystemen welke hete stoffen tot 400 graden Celsius opzuigen, het kan ons niet gek genoeg. Daag ons vooral uit, daar houden we van!  

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie