Terug naar projecten
  • Centraal stofzuigsysteem betonstof
  • Centraal stofzuigsysteem voor kwartsstof
  • Stofzuigsysteem met voorafscheider en Big Bag lediging
  • Betonstof opzuigen met centraal stofzuigsysteem
  • Vacuümunit centraal stofzuigsysteem van Atimo
  • Voorafscheider kwartsstof en betonstof van centraal stofzuigsysteem
Atimo project

Centraal stofzuigsysteem voor afzuiging kwartsstof

Een kalkzandsteenfabriek was op zoek naar een centraal stofzuigsysteem voor de afzuiging van kwartsstof. Deze vraag is ontstaan doordat er in de bestaande productie locatie van de kalkzandsteenfabriek (Ytong), tijdens de productie van cellen betonblokken, sprake was van veel stofoverlast op verschillende plaatsen in de fabriek. Omdat er op meerdere plaatsen in de fabriek met overdruk (pneumatisch transport) materialen worden getransporteerd, ontstond er op meerdere locaties ophoping van stof. Dit stof bevat kwarts en is hierdoor zeer schadelijk voor de gezondheid van de medewerkers. Een centraal stofzuigsysteem is hier de juiste oplossing.

Centraal stofzuigsysteem 37 kW met voorafscheider en big bag

Atimo Nederland heeft een centraal stofzuigsysteem geleverd en geïnstalleerd voor het stofvrij maken van de hele fabriek. Het stofzuigsysteem heeft een vermogen van 37 kW. Daarnaast is het centrale stofzuigsysteem uitgerust met een voorafscheider. Een voorafscheider wordt geplaatst tussen een afzuigpunt en de stofzuiginstallatie. Op deze manier wordt het filter van de vacuümunit ontlast. Deze voorafscheider leegt het opgezogen stof, bulk en vuil in een big bag. Dit centrale stofzuigsysteem draait al bijna 10 jaar naar volle tevredenheid.

Ook op zoek naar een stofzuiginstallatie?

Bent u op zoek naar een stofzuiginstallatie die overal in de werkomgeving krachtig materialen en vuil opzuigt? Atimo Nederland realiseert al jarenlang maatoplossingen in de meest uiteenlopende toepassingen en branches. Voor ieder stofprobleem bieden wij een oplossing! De voordelen van een centraal stofzuigsysteem:

  • Hogere kwaliteit van de werkomgeving;
  • Verbeterde veiligheid van de werkomgeving;
  • Hergebruik van materialen in het productieproces is mogelijk;
  • Schone productieprocessen met lagere kosten voor onderhoud.

Een centraal stofzuigsysteem wordt altijd ontworpen en geïnstalleerd op basis van uw persoonlijke wensen en uw bedrijfssituatie. Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Contact met Atimo
Heeft u vragen? Of wilt u meer informatie ontvangen over een centraal stofzuigsysteem in uw bedrijf? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op via 072 562 8088 of mail naar info@atimo-nederland.nl!

Demonstratie aanvragen Offerte aanvragen

Dit project is samengesteld door Atimo

driehoeken stippel blauw

Heeft u een nieuwe uitdaging voor ons? 

Op maat gemaakte projecten!

Door onze jarenlange ervaring en vakkennis hebben wij een zeer
brede expertise opgedaan wat betreft industriële zuigtechniek. Door de jaren heen hebben wij al tientallen verschillende op maat gemaakte projecten mogen leveren. Van stofzuigsystemen op een Offshore schip met 650 meter leidingwerk tot stofzuigsystemen welke hete stoffen tot 400 graden Celsius opzuigen, het kan ons niet gek genoeg. Daag ons vooral uit, daar houden we van!  

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie