Terug naar projecten
  • Centraal stofzuigsysteem voor opzuigen plastic
Atimo project

Centraal afzuigsysteem plastic

Een kunststof verwerkend bedrijf was op zoek naar een centraal afzuigsysteem voor afzuiging van de werkplaats. Dit kunststof verwerkend bedrijf verwerkt granulaat tot plastic bakjes (trays) voor het kweken van plantenstekjes. Hiertoe wordt het granulaat eerst in een machinestraat gesmolten, geblazen en geperst tot plastic folie op rol. De folie wordt dan geperst tot trays. In de productiestraten komt stof vrij, dat enigszins plakkerig kan zijn door verschillende componenten uit de plastics. De producent wilde middels een centraal afzuigsysteem een schonere fabriek realiseren.

Centraal afzuigsysteem met big bag lediging

Om een schonere fabriek te realiseren zodat de gezondheid van de werknemers en de kwaliteit van het product verbeteren én om de efficiëntie van het proces verder te optimaliseren, heeft Atimo Nederland een centraal afzuigsysteem geleverd. De stofafzuiging op de werkplaats wordt gerealiseerd door het afzuigsysteem met behulp van lang buiswerk en losse slangen. Het opgezogen stof wordt vervolgens opgevangen in een big bag. Dit zorgt voor een efficiënte reiniging van de productiestraat.

Het centrale afzuigsysteem bevalt zo goed dat inmiddels een tweede afzuiginstallatie is geleverd voor een tweede fabriek.

Op maat gemaakte industriële afzuiging

Bent u op zoek naar een soortgelijke afzuiginstallatie? Of wilt u juist geheel andere (rest)stoffen opzuigen? Geen probleem! Atimo Nederland heeft door jarenlange ervaring al veel op maat gemaakte systemen mogen leveren. Een greep uit deze systemen vindt u hier. Iedere situatie vraagt om een andere industriële afzuiging. Samen met u komen we graag tot de juiste oplossing voor uw stofprobleem!

Contact met Atimo Nederland
Heeft u vragen? Of wilt u weten welke mogelijkheden u heeft voor uw persoonlijke situatie? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op via 072 562 8088. U krijgt dan direct een technisch specialist aan de telefoon die antwoord kan geven op uw vragen. U mag ook altijd mailen naar info@atimo-nederland.nl. Wij helpen u graag verder!

Demonstratie aanvragen Offerte aanvragen

Dit project is samengesteld door Atimo

Vacuümunit

Delfin CVS

Voorafscheider

Voorafscheider CVS

Componenten

Vlinderklep

driehoeken stippel blauw

Heeft u een nieuwe uitdaging voor ons? 

Op maat gemaakte projecten!

Door onze jarenlange ervaring en vakkennis hebben wij een zeer
brede expertise opgedaan wat betreft industriële zuigtechniek. Door de jaren heen hebben wij al tientallen verschillende op maat gemaakte projecten mogen leveren. Van stofzuigsystemen op een Offshore schip met 650 meter leidingwerk tot stofzuigsystemen welke hete stoffen tot 400 graden Celsius opzuigen, het kan ons niet gek genoeg. Daag ons vooral uit, daar houden we van!  

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie