Terug naar projecten
  • Bronafzuiging sociale werkplaats afzuigsysteem
  • Puntafzuiging sociale werkplaats bronafzuigingssysteem
Atimo project

Bronafzuiging sociale werkplaats

In verschillende sociale werkplaatsen verrichten de cliënten werkzaamheden waarbij stof vrijkomt. Stof dat vrijkomt, wordt veroorzaakt door werkzaamheden zoals onder andere schuren, figuurzagen en afbramen. Het komt binnen sociale werkplaatsen voor dat door een onjuiste afzuiging stof, zoals kwartsstof, houtstof of stof met een chemische oorsprong, vrijkomt vlakbij de ademzone van cliënten. Dit moet uiteraard zo veel mogelijk worden beperkt. Persoonlijke beschermingsmiddelen zijn voor de doelgroep van sociale werkplaatsen vaak moeilijk toe te passen. Des te belangrijker is het om een goede bronafzuiging te realiseren.

Stille bronafzuiging

Atimo Nederland heeft diverse bronafzuigingen toegepast in sociale werkplaatsen. Met kleine stille afzuigunits (uitgevoerd met HEPA fijnfilters) kan er bijvoorbeeld bronafzuiging in tafelbladen worden gerealiseerd. Directe bronafzuiging in een tafelblad zorgt ervoor dat vrijkomende stoffen direct afgezogen worden. Hierdoor komen deze stoffen niet vrij en kunnen deze ook niet ingeademd worden door cliënten in een sociale werkplaats. De afzuigunits die Atimo Nederland geleverd heeft, zijn uitgevoerd met kleine afzuigarmen en zijn eenvoudig te verplaatsen. Hierdoor kan de afzuigunit gemakkelijk in een andere positie worden geplaatst. Dit is ideaal voor een omgeving als een sociale werkplaats. Doordat het gaat om stille afzuigunits (en dus stille bronafzuiging), hebben cliënten weinig tot geen last van het vrijkomende geluid die de bronafzuiging met zich meebrengt.

Stofoplossing op maat

Heeft u last van een stofprobleem? Wilt u dat vrijkomende stoffen efficiënt en effectief vanaf één punt (de bron) afgezogen worden? Of wilt u juist vanaf meerdere plekken tegelijkertijd stof opzuigen? Dan bent u bij Atimo Nederland aan het juiste adres. Atimo Nederland kan u voorzien van een op maat gemaakte oplossing voor uw stofprobleem. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Contact met Atimo Nederland
Heeft u vragen? Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw persoonlijke wensen en uw bedrijfssituatie? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op via 072 562 8088. U krijgt dan direct een specialist aan de lijn die antwoord kan geven op al uw vragen. U mag ook altijd vrijblijvend e-mailen naar info@atimo-nederland.nl. Wij helpen u graag verder!

Demonstratie aanvragen Offerte aanvragen

Dit project is samengesteld door Atimo

Vacuümunit

Afzuigsysteem sociale werkplaats

Voorafscheider

Afzuigkast met opvangcapaciteit

Slang

Slang afzuigsysteem

driehoeken stippel blauw

Heeft u een nieuwe uitdaging voor ons? 

Op maat gemaakte projecten!

Door onze jarenlange ervaring en vakkennis hebben wij een zeer
brede expertise opgedaan wat betreft industriële zuigtechniek. Door de jaren heen hebben wij al tientallen verschillende op maat gemaakte projecten mogen leveren. Van stofzuigsystemen op een Offshore schip met 650 meter leidingwerk tot stofzuigsystemen welke hete stoffen tot 400 graden Celsius opzuigen, het kan ons niet gek genoeg. Daag ons vooral uit, daar houden we van!  

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie