Terug naar projecten
  • Offshore stofzuigsysteem voor het opzuigen van kiezelstenen
  • Mobiel afzuigsysteem met 65 kW vermogen
  • Zuigsysteem kiezelstenen als offshore stofzuigsysteem
  • Stofzuiginstallatie met vacuümunits en cyclonen
  • Cycloon voorafscheiders voor de offshore
Atimo project

Afzuigsysteem voor transporteren en opzuigen van kiezelstenen

Een wereldwijd opererend bedrijf dat offshore pijpleidingen en onderzee constructies installeert (een uitgebreide en veelzijdige vloot van zelf ontworpen pijpenleggers en supportschepen), was op zoek naar een manier om kiezelstenen te transporteren aan boord van een pijpenlegger. Speciaal voor dit bedrijf heeft Atimo Nederland meerdere afzuigsystemen ontwikkeld en geleverd. Deze afzuigsystemen zijn speciaal ontworpen voor het transporteren van kiezelstenen aan boord van een pijpenlegger.

Zuigsysteem om hoog volume kiezelstenen te verplaatsen

De klant gebruikt bij een coatingproces van buizen (23 meter verticaal en 36 meter horizontaal) grote hoeveelheden kiezelstenen. Deze kiezelstenen moeten vanuit de ruimen van het schip 25 meter verticaal en vervolgens circa 50 meter horizontaal verplaatst worden. Daarnaast speelt een hoog volume een grote rol. Per uur moeten er 2 tot 3 m3 kiezelstenen, met een soortgelijk gewicht van 1,4 kg/liter, verwerkt worden. Dat komt neer op 4 tot 5 ton kiezels opzuigen per uur middels het zuigsysteem. Het zuigsysteem moet daarnaast eenvoudig verplaatst en op- en afgebouwd kunnen worden. Het ging voor deze klant dan ook om een mobiel afzuigsysteem.

Een mobiel afzuigsysteem

Atimo Nederland heeft op basis van de bovenstaande vraag een plug and play mobiel afzuigsysteem ontworpen en geleverd. Dit systeem bestaat uit 3 keer een 55 kW installatie, gecombineerd met 3 cycloonvoorafscheiders met elk een opvangcapaciteit van 1 m3 en een onderlossing systeem.

Een tevreden klant!
Na geruime tijd naar volle tevredenheid met de eerste set gewerkt te hebben, heeft de klant inmiddels een tweede set besteld. Ook deze werkt naar volle tevredenheid!

Heeft u ook een veeleisende transportklus van bulkstoffen?
Heeft u binnenkort een veeleisende klus waarbij bulkstoffen op- of afgezogen moeten worden? Heeft u vragen? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden van een mobiel afzuigsysteem voor uw persoonlijke bedrijfssituatie? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op via 072 562 8088 of mail naar info@atimo-nederland.nl. Wij helpen u graag met het bedenken van een goede oplossing voor ontstoffingsprobleem!

Demonstratie aanvragen Offerte aanvragen

Dit project is samengesteld door Atimo

driehoeken stippel blauw

Heeft u een nieuwe uitdaging voor ons? 

Op maat gemaakte projecten!

Door onze jarenlange ervaring en vakkennis hebben wij een zeer
brede expertise opgedaan wat betreft industriële zuigtechniek. Door de jaren heen hebben wij al tientallen verschillende op maat gemaakte projecten mogen leveren. Van stofzuigsystemen op een Offshore schip met 650 meter leidingwerk tot stofzuigsystemen welke hete stoffen tot 400 graden Celsius opzuigen, het kan ons niet gek genoeg. Daag ons vooral uit, daar houden we van!  

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie