DM 3 AIR EX DUST

  • ATEX stofzuiger welke op perslucht is uitgevoerd
Delfin

DM 3 AIR EX DUST

De DM 3 AIR EX is de grootste en krachtigste ATEX stofzuiger werkend op perslucht. Mede dankzij zijn aandrijving is deze industriële stofzuiger ATEX gecertificeerd voor ATEX Zone 1, 2 (GAS) en ATEX zone 21 en 22 (STOF) en is daardoor geschikt voor het zuigen van brandbare- en explosiegevaarlijke stoffen en gassen. Perslucht stofzuigers hebben vele voordelen, waaronder een hoge zuigkracht en gegarandeerd een onderhoudsarme vacuümunit. Een polyester filtersysteem van 3 m2 garandeert de beste filtratie van de meest fijne stoffen. Ook is de stofzuiger standaard voorzien van een HEPA H14 veiligheidsfilter voor maximale filtratie van bijvoorbeeld gezondheidsgevaarlijke stoffen. 

Eigenschappen:

  • 19 of 25 venturi's voor extra zuigkracht
  • ATEX gecertificeerd voor ATEX zone 1, 2, 21 en 22
  • Geen stroomvoorziening nodig
  • Hoogste technische veiligheid
  • Voorzien van roestvrijstalen kop
  • IECEX uitgevoerd

De Delfin DM 3 AIR EX wordt aangedreven door perslucht. Deze perslucht stofzuiger is door een onafhankelijk instituut gekeurd en mag hierdoor ingezet worden in ATEX gecertificeerde omgevingen (zone 1, 2, 21 en 22). Deze ATEX stofzuiger is standaard uitgerust met een dubbele venturi, waardoor hij twee keer zoveel zuigkracht genereert. De stofzuiger behaalt zijn beste prestatie bij een werkdruk van 6 bar bij een luchtlevering van 1.500 liter per minuut.

Filtersysteem:
De DM 3 AIR EX wordt standaard geleverd met een kwalitatief hoogwaardig antistatisch polyester sterfilter die een oppervlakte heeft van maar liefst 30.000 cm2. Dit filter valt onder klasse M. Ook is de stofzuiger uitgerust met een HEPA filter (99,995% filtratie van gezondheidsgevaarlijke stoffen) waardoor hij nagenoeg geen uitstoot meer heeft van vervuilde lucht.

Reinigingssyteem filter:
Het hoofdfilter kan middels een handmatig filterschudsysteem worden gereinigd. Dit systeem zorgt voor een effectieve reiniging van het filter waardoor het filter een langere levensduur heeft.

Vuilcontainer:
De DM 3 AIR EX heeft een vuilcontainer welke een inhoud heeft van 100 liter. Hierdoor is hij geschikt voor het zuigen van grotere hoeveelheden materialen. Middels een handig hefsysteem kan de container simpel worden losgekoppeld van de zuigunit. De container staat op vier zwenkwielen waardoor deze eenvoudig kan worden verreden naar een stortplaats.

Daarnaast is het mogelijk de container te voorzien van een inert vloeistofbad. Dit vloeistofbad zorgt ervoor dat explosiegevaarlijke stoffen direct na het opzuigen worden geneutraliseerd door de vloeistof in de container. Zo vormen deze stoffen geen gevaar meer.

Optioneel:

  • Geheel RVS uitvoering
  • Inert vloeistofbad voor neutraliseren gevaarlijke stof

Offerte aanvragen Digitaal advies gesprek

Merk:
Delfin
Model:
DM 3 AIR EX DUST
Benodigde werkdruk6 bar
Vereiste luchtlevering1.530 / 2.500 m3/uur
ATEX Zone1 / 2 / 21 / 22
Max. luchtdebiet465 / 590 m3/uur
Max. onderdruk5.000 mmH2O
Type filterPolyester sterfilter + HEPA filter
Oppervlakte hoofdfilter30.000 cm2
Oppervlakte veiligheidsfilter26.000 cm2
Filter efficiëntieM (1 micron)
Inhoud vuilcontainer100 liter
Inlaat diameter80 mm
Geluid debiet74 dB (A)
Afmetingen62x62x160 cm
Gewicht80 kg

Industriële stofzuigers van Atimo Nederland

Advies nodig?

Vindt u het lastig te bepalen welke industriële stofzuiger het meest geschikt is voor uw bedrijfssituatie en heeft u hierbij advies nodig? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op. Wij kijken graag samen en vrijblijvend met u naar de geschikte zuigoplossing voor uw stofprobleem!

Neem contact op

ATEX stofzuigers brochure

Met een ATEX stofzuiger kunnen stoffen in brand- en explosiegevaarlijke omgevingen veilig opgezogen en verzameld worden. Bekijk onze ATEX brochure voor alle mogelijkheden.

Download

Direct contact.

Bel ons op 072 562 80 88

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

Professionele oplossingen
Technisch deskundig advies
Landelijk servicenetwerk
Gerenommeerde merken
Vakkundige installatie